7. kolo KSM, 22. - 24. 11. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - HC RH Centrum Brno 4:3 po samostatných nájezdech (2:1,1:2, 0:0, 1:0 samostatné nájezdy)
Branky  Smejkal, Tomáš Šalanda, Kret, rozhodující nájezd Sokolík, asistence Tůma, Koreš - Badín 2, Vašíček, asistence Zavřel, Šetek, vyloučení 3:6, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Dostál, Brabec, Horký, 180 diváků, hráno na ZS v Telči.
Pro domácí tým to byl velice prestižní první zápas na domácím stadiónu, navíc s lídrem soutěže a pod vedením trenérů Pavla Podolského a Pavla Smejkala. V první třetině se domácí ujali dvoubrankového vedení, ale 17 vteřin před koncem soupeř snížil a do kabin se odcházelo s jednobrankovým rozdílem ve prospěch domácích. Do druhé třetiny domácí nastoupili s odhodláním zvýšit náskok, ale soupeř velice dobrou hrou je nepustil do vážnějších příležitostí a naopak hned v úvodu druhé třetiny  vyrovnal. V polovině zápasu Telč využila  přesilovku a stav zápasu byl 3:2. Dlouho se ale z výsledku neradovala, protože po rozehrání mužstvo RH Centrum Brno během půl minuty opět vyrovnalo. Závěrečná třetina přinesla pěkný, pohledný a rychlý hokej, ale gól již nepadl, i když v posledních dvou minutách zápasu měli domácí několik jasných gólových příležitostí a jen se štěstím brankář hostů svému mužstvu zachránil remízu. V Telči se tentokrát hrál rychlý  kombinační hokej, oboustranně vyrovnaný, který se musel všem přítomným divákům a navíc za pěkného počasí líbit. Pochvalu si zaslouží celý domácí kádr, ale především Vojtěch Kret a brankář Martin Švec.

TJ Šerkovice - TJ Náměšť 3:11 (2:1, 1:3, 0:7)
Branky Martin Fligl 2, Prudký, asistence Erik Fligl, Topalov, Dudák - Tóth 2, Krčál 2, Toman 2, Lainka, Michal Sázavský, Pejchal, Bauer, Doležal, asistence Pejchal 3, Michal Sázavský 2, Špiřík 2, Doležal, Strnad, Krčál, vyloučení 8:5, využití 0:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Tanenberger, Trmač, 64 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
Domácí Šerkovice už třetí zápas po sobě nastoupily s minimálním počtem hráčů a proti silným soupeřům, jako jsou Telč, RH Centrum a Náměšť, to musí být znát. Náměšť byla od počátku rychlejší v pohybu a jistější na puku, Šerkovice to kompenzovaly bojovností. Během prvních dvou třetin si hosté vypracovali celou řadu šancí. Skvělý výkon v brance domácích však předváděl Tuháček a držel svůj tým nad vodou. I Šerkovice si pár šancí vypracovaly a jejich zakončovatelé byli v první třetině překvapivě úspěšnější. Proto byl stav po první části hry 2:1. Obraz hry se v prostřední třetině nezměnil. Hosté útočili častěji a nebezpečněji, domácí podnikali nebezpečné brejky a až do poloviny zápasu jim to vycházelo. V posledních sedmi minutách druhé třetiny však náměšťští stav otočili a před poslední třetinou se šlo do šaten za stavu 3:4. V závěrečné části již Šerkovicím došly síly a Náměšť si v pohodě dokráčela pro zasloužené vítězství. Na straně Šerkovic podali výborný výkon brakář Tuháček a Klepsa, u hostů můžeme vyzdvihnout čtyři kanadské body Pejchala a jejich celkovou týmovou souhru.

HC Veverská Bítýška - HHK Velké Meziříčí B 3:6 (2:1, 0:4, 1:1)
Branky Jaroš, Přemys Živný, Vacek, asistence Slanina, Žofka, Hajný - Šoukal 2, Střecha 2, Vrána, Kompas, asistence nehlášeny, vyloučení 8:6, navíc Žofka 20 minut OK, Přemysl Živný 5 + TH (oba Vev. Bítýška) a Kudláček (V. Meziříčí) 10 minut OT, využití 0:1, v oslabení 1:1, rozhodčí Sibera, Lukáč, Vlček, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté převyšovali Veverskou Bítýšku v rychlosti pohybu a v kontrole vlastního nervového rozpoložení. O konečném výsledku a zaslouženém vítězství meziříčského béčka rozhodla pasáž mezi 32. a 40. minutou, kdy se čtyřikrát rozvlnila síť za zády domácího gólmana Švaříčka. Po zbytek zápasu se hrálo naprosto vyrovnané utkání, ve kterém domácí v první třetině za stavu 2:1 dvakrát nastřelili tyčku a neproměnili trestné střílení.

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš 1:4 (0:2;0:2;1:0)
Branky Bednář, asistence Šedý - Budín 2, Marek, Dočkal, asistence Vlček, Dočkal, Jabůrek, vyloučení 4:7, navíc Dačev (V. Bíteš) 5 minut + OK, využití 0:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Antonín, Komínek, Kříž, 55 diváků, hráno na ZS v Rosicích.  
Od první minuty mohli diváci sledovat rychlý a místy i hodně tvrdý hokej, kde o osobní souboje nebyla nouze. V jednom ze soubojů byl zraněn v obličeji i klíčový hráč domácího mužstva. Tato vyhrocená atmosféra více vyhovovala hostům, kteří první i druhou třetinu vyhráli shodně 2:0. Do třetí třetiny nastoupili domácí aktivně, rychle přistupovali k hráčům hostí, vyhrávali osobní souboje a díky tomu také vstřelili gól. Časomíra však neúprosně ukrajovala čas do konce utkání a domácím se postupně rozplývala naděje utkání vyrovnat a tím je i zdramatizovat. Dařilo se jim stupňovat tempo stálým vzájemným hecováním, ale hosté si výsledek dobrým bráněním pohlídali, žádné drama nepřipustili a zaslouženě si odvezli domů tři body.

HC Sokol Křižanov - HLC Bulldogs Brno 7:3 (3:0;4:2;0:1)
Branky Nedoma 2, Smejkal 2, Malý, Jan Musil, David Komínek, asistence Bílovský 2, Smejkal, Hudec, Lukáš Musil, Diviš, David Komínek - Nešpůrek 2, Mareček, asistence Šebor, Mareček, Dolníček, vyloučení 3:3, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Petr Lisa, Rous, využití 1:0, v oslabení 0:0, 25 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Pohledné utkání, tentokrát opět s větším počtem branek, navíc šlo slušně hrané utkání s minimem vyloučených hráčů na obou stranách, domácí tým z Křižanova byl herně lepší. V první třetině se hrál solidní hokej, ale z počátku bez gólů. Během prvních deset minut byli vyloučeni dva hráči domácích a jeden z hostů, přesilovky však byly bez využití. Domácí dali vzápětí během jediné desáté minuty dva rychlé góly a ve dvanácté minutě přidali třetí, čímž hosté byli hodně zaskočeni. Tak se stalo, že na počátku druhé třetiny ve druhé minutě, po vyloučení hráče hostů, domácí nabídnutou přesilovku využili na 4:0 a ve 25. minutě po pěkné kombinaci vedli 5:0. Hosté se nemohli dlouho vzpamatovat, takže až ve 34. minutě dali první gól. Po této brance zase více přidali domácí a ve 39. minutě dali dva následné rychlé góly. Hosté ale ve 40. minutě, těsně před odchodem do kabin, dali svůj druhý gól. Stav po druhé třetině tedy byl už 7:2 pro domácí. Ve třetí třetině se dál hrál pohledný hokej, ale opět dlouho bez branek. Ve 49 minutě sice ještě snížili hosté, ale domácí tým byl stále herně lepší. Několikrát během utkání domácí neproměnili další vyložené šance a tak utkání zaslouženě skončilo jen 7:3 pro domácí.