8. kolo KSM, 29. 11. - 1. 12. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

SK Telč - HC Sokol Křižanov 11:1 (4:0;4:1;3:0)
Branky Tomáš Šalanda 3, Kret 2, Cech 2, Sokolík, Kubát, Prášek, Smejkal, asistence Kubát 3, Prokeš 2, Novák 2, Sokolík 2, Taras, Kret, Koreš, Jiří Havlík, Prokop - Komínek, asistence Smílek, vyloučení 4:8, navíc Novák (Telč) 10 minut OT, Smílek (Křižanov) 5 minut + 20 minut OK + TH, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Sibera, Karásek, Lupač, 90 diváků, hráno na ZS v Telči. Hostující celek přijel do Telče v neúplné sestavě a hned první třetina ukázala, že mužstvo nemůže dnes již rozjetému domácímu kádru stačit. V první třetině se domácí ujali už v šesté minutě  vedení a do konce třetiny nastříleli soupeři tři branky za sebou během dvou minut a odcházeli do kabin  s čtyřbrankovým vedením. Ve druhé třetině domácí opět kontrolovali hru a soupeře pustili do útoků jen vyjímečně, z nich Křižanov dal jediný gól zápasu a tak druhou třetinu domácí opět s přehledem vyhráli 4:1. Ve třetí třetině docházelo k častějšímu vylučování, hra ze strany domácí Telče měla stále vysoké tempo a zápas tak domácí v klidu dohráli. Zápas se odehrál za pěkného počasí v poměrně klidné atmosféře, pochvalu v domácím týmu si zaslouží střelec tří branek Tomáš Šalanda a další útočník Vojtěch Kret.

HC Spartak Velká Bíteš B - HLC Bulldogs Brno 7:5 (1:2;3:2;3:1)
Branky Budín 2, Burian, Dačev, Pohl, Holík, Škoda, asistence Rozmahel Z. 2, Budín, Burian, Dačev, Dočkal, Holík, Komínek M., Marek, Pohl - Marčík 2, Dolníček, Šebor, Irein, asistence Jirásek 2, Dolníček, Mareček, Šebor, vyloučení  6:7, bez využití, rozhodčí Ryšavý, Vlček, Čurilla, 100 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Zdánlivě lehké utkání měli odehrát domácí proti předposledním Bullgogs Brno. A i když hosté přijeli opět jen s jedenácti hráči, od začátku bylo utkání velice vyrovnané. První šli do vedení domácí, ale hosté svou důraznou hrou dokázali vývoj otočit. Druhá třetina začala jako ta první, tudíž tlakem domácích, kteří v průběhu tří minut opět strhli vedení na svoji stranu. Nicméně ukolébaní domácí pykali za nedůraz před svojí brankou a byli rádi, že do kabiny šli za vyrovnaného stavu 4:4. Přestřelka pokračovala i v posledním dějství, hosté šli opět po ukázkovém důrazu do vedení, ale už za dvě minuty bylo vyrovnáno. Jedenáct minut před koncem zužitkoval rychlý brejk domácí Budín a postaral se tak o vítěznou branku utkání. Pojistku přidali domácí o dvě minutý později a hosté, kterým už evidentně docházeli síly za zvrat v utkání, se museli smířit s další prohrou. Velice kvalitně odehrané utkání u obou stran, které sledovalo nespočet spokojených diváků, což dokazuje neskutečně vyrovnanou úroveň letošní soutěže.

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 8:4 (1:2;6:1;1:1)
Branky Libor Střecha 2, Šoukal 2, Martin Kampas Vrána, Bradáč, Malec, asistence Hubl 3, Barák, Křípal, František Střecha, Libor Střecha - Kubiš, Luděk Rouš, Šedý, Matal, asistence Kubiš 2, Mikule, vyloučení 7:7, navíc Šedý (Zastávka) 5 + 20 minut OK (za faul kolenem), využití 1:0, v oslabení 0:0, poměr střel 57:27, rozhodčí Sobotka, Horký, Brabec, 58 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Zastávce patřil úvod a závěr zápasu, ale v jeho průběhu byl jasně lepší domácí tým. Všechno začalo nájezdem dva na jednoho první pětky HHK, z něhož gól nepadl, což v následném střídání potrestal hostující Kubiš. Než se meziříčští stačili vzpamatovat, prohrávali ve třetí minutě už 2:0. Pěknou střelou se prezentoval Luděk Rouš. Branky se béčko HHK dočkalo až v 11. minutě díky dorážce Martina Kampase. Víc už se jim však z 25 střel v úvodní části proměnit nepodařilo. V minulém kole stačila domácím k rozhodnutí zápasu druhá třetina a to samé předvedli i Zastávce. Nejprve vyrovnal střelou do šibenice Šoukal a ve 26. minutě poslal HHK do vedení Vrána. Na tuto situaci ještě stačili hostující hráči odpovědět zásluhou Šedého.
Kapitán Zastávky se pak předvedl o tři minuty později ještě jednou. Po faulu kolenem oslabil svůj tým do konce zápasu a Bradáčovým využitím přesilovky se domácí tým nastartoval k rozhodnutí zápasu na 4:2, když při hře čtyři na čtyři zvyšoval Libor Střecha a hned po vypršení pětiminutového trestu přidali ve 37. minutě branky Malec a znovu Šoukal. V poslední části se hra vyrovnala. Domácí hokejisté si hlídali svůj náskok a hosté, i když nic nevzdávali, neměli HHK čím přehrát. Ti si své zasloužené vítězství pojistili druhým gólem Libora Střechy a svého soupeře nechali pouze snížit v poslední minutě. Úspěšným střelcem byl Matal.

TJ Šerkovice - HC Veverská Bítýška 1:5 (0:2;1:1;0:2)
Branky Moučka, asistence Císař - Hakl 2, Hrbáček, Slanina, Tvrdý, asistence Jaroš 2, Vacek, Hajný, Hrbáček, Hakl, vyloučení 6:6, využití 0:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Scheiner, Trmač, 38 diváků, hráno na ZS V Boskovicích.
Do tohoto okresního derby obě mužstva nastoupila pouze s jedenácti hráči. Úvod se nadmíru vydařil hostům z Veverské Bítýšky, kteří se už po půl minutě dostali do vedení. Na další branku si diváci museli počkat až do 15. minuty a bohužel pro domácí padla do jejich sítě. Po celou první třetinu si hosté udržovali herní i střeleckou převahu a stav 0:2 byl při odchodu do šaten zcela zasloužený. V polovině zápasu svitla Šerkovicím naděje po snížení na 1:2. Jenomže za 38 vteřin to bylo znovu o dvě branky. Závěrečná třetina měla podobný průběh jako dvě předchozí. Hosté měli více ze hry, Tuháček v domácí svatyni dělal všechno možné, přesto hosté další dvě svoje šance proměnili v góly a zcela zaslouženě si z tohoto slušně hraného zápasu odvezli vítězství.

HC RH Centrum Brno - TJ Náměšť 6:3 (2:0;3:2;1:1)
Branky Špaček 3, Martin Kerbler, Leopold Kerbler, Badin, asistence Zavřel 3, Martin Kerbler, Leopold Kerbler, Grepl, Vykouřil, Šetek, Tobiáš, Navrátil, Vašíček, Stloukal - Doležal, Lainka, Tóth, asistence Kalhotka, Aleš Sázavský, Michal Sázavský, Pejchal, Krčál, vyloučení 7:4, využití 2:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Měkýš, Husák, Mareček, hráno v HHDaM v Brně.
Utkání tradičních soupeřů z čela tabulky nepřineslo tentokrát žádné velké drama. Od prvních minut utkání šli domácí jasně za svým cílem - svého velkého soupeřen porazit, což se jim nakonec podařilo. Jen snad chvíli v polovině druhé třetiny to mohlo být na vážkách, ale soupeř z Náměště svými chybami pomohl poslat domácí opět do tříbrankového vedení. Tento rozdíl se brněnským hráčům už podařilo udržet až do konce utkání a po zásluze zvítězit.