9. kolo KSM, 6. 12. - 8. 12. 2013 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

TJ Náměšť - SK Telč 8:6 (2:0;4:4;2:2)
Branky Kejda 2, Michal Sázavský, Pejchal, Lainka, Toman, Tóth, Bauer, asistence Michal Sázavský 2, Kejda Lainka, Doležal, Pejchal, Bauer, Špaček - Novák 2, Sokolík 2, Kubát, Šťastný, asistence Kret 2, Smejkal 2, Šalanda, Němec, Cech, vyloučení 5:9, navíc domácí 1 x 2+2, 1 x 5 minut, 2 x 10 minut OT, 1 x 20 minut OK, hosté 1 x 5 minut, 1 x TS, 1 x 20 minut OK, rozhodčí Sobotka, Kacetl, Vlček, 150 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Oslavou.
Hosté přijeli v dobré náladě, s kompletním týmem a s předsevzetím, že by chtěli Náměšť porazit. Hráli od první minuty důrazný a rychlý hokej, domácí však opláceli stejným dílem. V první třetině domácí celek nastoupil ve velkém stylu. Jednoduchou hrou eliminoval protiútoky soupeře, a šance se střídaly na obou stranách, hrál se oboustranně rychlý a kombinační hokej, dlouho bez branek. Šance byly na obou stranách, hosté nevyužili přesilovku hned v druhé minutě, stejně tak domácí v 96. minutě nevyužili přesilovku 5 na 3. Za domácí celek nejprve ve 14. minutě vstřelil první gól Lainka a za necelých šest minut v čase 19.09 dal Telči druhý gól Kejda a domácí tým odcházel do kabin s dvougólovým vedením. Druhá třetina vyšla nejprve lépe hostujícímu celku, který se nesmířil se stávajícím stavem a dvěma brankami ve 23. a 29. minutě srovnal na 2:2. Domácí odskočili mezi 32. a 35. minutou o dvě branky, když v 56. minutě bylo proti hostujícímu celku nařízeno velice přísné trestné střílení za faul brankáře, které domácí kapitán proměnil. Do kabin se odcházelo za stavu 6:4. Závěrečná třetina přinesla opět velmi tvrdý hokej, který rozhodčí nezvládali uhlídat. Hra se začala zvrhávat do řady osobních soubojů, došlo k několika zbytečným, až zákeřným faulům, kdy domácí hráč byl vyloučen do konce utkání. Pět minut před koncem došlo i k bitce dvou hráčů, kde domácí dostal trest 2+2 minuty + 10 minut OT, hostující hráč 5 minut + OK (do konce utkání). Přesto se hrál velice rychlý a pohledný hokej, kdy hostující mužstvo dvě minuty před koncem snížilo na rozdíl jedné branky, ale následně byl vyloučen hostující hráč za opět přísně posouzený zákrok, a domácí celek 34 vteřin před koncem rozhodl o svém vítězství. Zápas jednoznačně nezvládli velice mladí rozhodčí, což se podepsalo na několika zraněních na obou stranách a spoustě trestů. Domácí hráči se oproti předcházejícímu utkání výrazně zlepšili ve všech herních projevech a zaslouženě zvítězili.

HC Veverská Bítýška - HC RH Centrum Brno 0:3 (0:2; 0:0; 0:1)
Branky Leopold Kerbler, Špaček, Stloukal, asistence: Špaček 2, rozhodčí Lisa, Lainka, vyloučení 0:4, využití 0:0, v oslabení 0:0, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí byli vedoucímu týmu tabulky více než důstojným soupeřem a zejména ve druhé polovině utkání byli aktivnější a vytvářeli si šance. V koncovce však byli podstatně produktivnější brněnští hokejisté, což jim vyneslo zisk tří bodů. Oběma týmům budiž ke cti, že i přes vysoké tempo dokázali utkání odehrát velice čistě a bez zbytečných excesů.

HC Zastávka - TJ Šerkovice 12:2 (3:0;4:1;5:1)
Branky Fišer 3, Roman Lesonický 2, Luděk Rouš, Bednář, Šedý, Stehlík, Burian, Kubiš, Michal Lesonický, asistence Gross 3, Vopálka 2, Bednář 2, Luděk Rouš, Šedý, Fišer, Roman Lesonický, Farsa, Matal - Prudký, Císař, asistence Flígl, Dudák, vyloučení 5:7, využití 1:1, v oslabení 1:1, rozhodčí Kolečkář, Hejsek, Kříž, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Do utkání nastoupil domácí  tým s úmyslem vyhrát a opět naplno bodovat. Již od první minuty soupeře přehrával a díky využitým šancím bylo skóre v jednotlivých třetinách i na samém konci jednoznačné. Domácí si zaslouženě doma ponechali tři body.

HLC Bulldogs Brno - HHK Velké Meziříčí B 0:7 (0:3;0:0;0:4)
Branky pouze hosté Hubl, Malec, Navrátil, Kampas, Frühauf, Musil, Peterka, asistence Kampas 2, Barák 2, Navrátil, Musil, Vrána, Pokorný, Hubl, vyloučení 5:5, využití 0:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Scheiner, Trmač, Tanenberger, 31 diváků, hráno na ZS v Boskovicích.
První polovinu soutěže Bulldoci ukončili s druhým novým účastníkem, kterého tentokrát opravdu uctili. Utkání začalo svižně, ale při kvalitě všech účastníků soutěže to ani jinak nejde. Hosté se s ničím nepárali a skóre otevřeli hned na začátku druhé minuty. Třetinu pak uzavřeli výsledkem 0:3. Ve druhé třetině soupeř zvolnil, chtěl se předvést individuálně, ale domácí brankář všechny šance vychytal. Demonstraci síly hosté předvedli ve dvojnásobném oslabení, trvajícím více než minutu. Přestože hráli jen ve třech, ostrým atakováním domácí tým v podstatě zamkli v jejich třetině, k ničemu je nepustil a tak třetina skončila 0:0. Domácím tentokrát vydrželi síly i v závěrečné třetině, vypracovali si několik slibných šancí, včetně samostatného nájezdu, ovšem brankář hostí změnu skóre na jeho straně nepřipustil. Dlouho to pak vypadalo na přijatelných 0:5, ale hosté ještě dvěma brankami v závěru potvrdili svoji kvalitu. Že šlo o rychlé utkání, svědčí i to, že první třetina se hrála 30 minut, druhá 35 a třetí opět 35 minut.

HC Sokol Křižanov- HC Spartak Velká Bíteš B 4:5 po samostatných nájezdech (2:1; 0:2: 2:1: samostané nájezdy 0:1)
Branky Bílovský, Krejčí, Vondráček, Aleš Komínek, asistence Jíra 2, Bílovský, Krejčí - Budín 2, Pohl, David Komínek, rozhodující samostatný nájezd Budín, asistence Dočkal, Dačev, Dvořák, vyloučení 5:5 navíc 1 x 10 minut OT (Křižanov), využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Ryšavý, Kuřítko, Čurilla, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Velmi pěkné utkání, opět s více góly, vcelku i slušné utkání na obou stranách, o utkání rozhodly až samostatné nájezdy. Už ve třetí minutě první třetiny domácí zaskočili soupeře a dali rychlý gól. Hrál se pěkný a rychlý hokej na obou stranách. V 16. minutě byl vyloučen hráč hostů a domácí přesilovku využili. V 18. minutě byl pro změnu vyloučen hráč domácích a hosté z Bíteše přesilovku rovněž využili a alespoň snížili stav na 2:1. je nutno říci, že hráči hostů byli tímto průběhem utkání zaskočeni. Do druhé třetiny nastoupili hosté jako vyměnění, a začali hrát velmi pěkný kombinační hokej, se kterým měli domácí dost problémy. Uprostřed třetiny dali hosté dva rychlé góly. Navíc koncem třetiny byli vyloučení krátce po sobě 2 hráči domácích navíc s jedním osobním trestem pro dalšího hráče domácích, přesto se hostům dát gól v přesilovce nepodařilo a domácí po houževnaté hře prohráli třetinu jen 0:2. Ve třetí třetině se dál hrál velmi pěkný hokej, pouze s jedním vyloučeným na každé straně, ale bez využití, až v 50. minutě padl na každé straně jeden gól. Poté Křižanovští dali do hry vše a povedlo se jim v 53. minutě vyrovnat. Stav utkání se do konce již nezměnil a musely rozhodnout samostatné nájezdy. Při samostatných nájezdech měli více štěstí hosté z Bíteše, a vyhráli je 2:1. I přes porážku byl domácí tým z Křižanova o trošku lepší, ale chybělo mu trochu hokejového štěstí při samostatných nájezdech, aby sebral hostům z Bíteše i druhý bod.