1. kolo čtvrtfinále play-off 21. 2. 2014 - 23. 2. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

191. 8 - 1 HC Sokol Křižanov - TJ Náměšť nad Osl. 5:7 (3:3;2:2;0:2)
Branky Nedoma 2, Jan Musil, Smejkal, Štěrba, asistence Nedoma, Štěrba, Malý, Suchý, Kotík - Kejda 2, Toman 2, Lainka 2, Krčál, asistence Fiala 3, Krčál 3, Doležal, Špiřík, Vyloučení 8:6, využití 1:1, v oslabení 0:1, rozhodčí hlavní Pekárek, Brabec, Raus. 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Velmi pěkné hokejové utkání, plné zvratů na obou stranách, které se muselo líbit divákům i trenérům. Mnoho nevyužitých šancí na obou stranách, ale hlavně u domácích, které to na konci zápasu muselo velice mrzet. Bylo sice více vyloučených, ale jen za drobné fauly. Nedošlo k žádným hrubým nebo záludným faulům. Hosté z Náměště přijeli do Velkého Meziříčí s jasným cílem - vyhrát utkání a hned od začátku to dokazovali. Už v 5. minutě vedli 2:0 a zdálo se, že je favorit jasný. V 10. minutě dali domácí první gól a hra se výrazně změnila. Najednou nebyli favorité z Náměště, ale iniciativu převzali domácí. Ve 12. minutě již vedli 3:2. Ve 14. minutě hosté srovnali a tak se šlo do kabin po pěkném hokeji za vyrovnaného stavu 3:3. Ve druhé třetině se hrál opět velmi pohledný hokej na obou stranách. Domácí z Křižanova měli ale více vyloučení, opět za menší tresty, hosté i domácí svoji přesilovku jedenkrát využili. Domácí měli v této třetině hodně šancí, které ale nevyužili a v závěru utkání je to jistě mrzelo. V této době to byli domácí, kteří byli nepatrně lepší, přebírali iniciativu a mohli případnou výhrou favorita zaskočit. Hosté z Náměště však navíc při oslabení dali gól. Stav po druhé třetině po pěkném bojovném hokeji byl 5:5. Ve třetí třetině hosté z Náměště ukázali, že jsou lídři soutěže zaslouženě. Na domácí doslova vlétli a hned ve 12. vteřině dali vedoucí branku. Ve 45. minutě přidali sedmou branku a vypadalo to, že konečně zlomili odpor domácích. Ti se po této brance ale vzchopili, a zase hráli hokej stejně jako ve druhé polovině první třetiny. Bohužel opět nevyužili mnoho šancí. Hrál se pěkný hokej, šance byli na obou stranách, ale už další gól nepadl. Hosté byli v posledních minutách vyloučení, ale domácí do vyložených brankových situací nepustili a nepřipustili případné vyrovnání. Domácí favority z Náměště hodně potrápili a ti si určitě oddechli, že zápas nakonec vyhráli. Poděkování patří oběma týmům za pěkný hokejový zážitek. Rozhodně to byl nejlepší zápas, který domácí v této sezóně hráli.

192. 7 - 2 HC Zastávka - SK Telč 4:6 (0:3;4:1;0:2)
Branky Šedý 2, Burian, Gross, asistence Roman Lesonický 3, Burian, Bednár, Vopálka, Stromecký - Sokolik 2, Kret, Kareš, Prášek, Smejkal, asistence Prášek 2, Novák, Šalanda, Kubát, Kret, vyloučení 14:14, využití 4:3, navíc Roman Lesonický (Zastávka) a Kubát a Novák (Telč) 10 minut OT, rozhodčí Kolečkář, P. Kříž, Komínek, 55 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Hosté si přijeli do Rosic pro body a měli s mužstvem Zastávky velice těžký zápas. Ten začal poměrně jednoznačně, když v první třetině ve třetí minutě hosté poprvé udeřili Kretem, následně Sokolík vstřelil z přesilovky druhou branku, za necelou minutu Prášek zvýšil opět v přesilovce po nahrávce Šalandy a Kubáta  již na 3:0, a zdálo se být o zápase rozhodnuto. Druhá třetina začala dosti nešťastně, rozhodčí často nepřesnými výroky začali hráče hostujícího mužstva vylučovat a v 23. minutě při přesilovce 5:3 domácí snížili. Následovaly další tresty na straně hostů, opět přesilovka 5:3 a opět gól domácích a při odloženém trestu domácí vyrovnali další brankou, takže díky využitým přesilovkám dokázali skóre vyrovnat a srovnali stav na 3:3. Čtvrtý gól domácí dali od prvního v rozmezí šesti minut, znovu při přesilovce 5:3 a najednou vedli. Hosté ještě stačili do konce třetiny Korešem vyrovnat. O přestávce bylo v obou kabinách velice rušno, hlavně u hostů, kteří dostali všechny čtyři branky v oslabení 5:3.
Ve třetí  třetině hosté začali hrát  svoji hru z první třetiny a po chybách domácích dvakrát skórovali. Hned  v úvodu  dali Sokolíkem vedoucí gól a v 55. minutě Smejkal po krásné nahrávce Kreta pojistil vítězství hostů na konečných 4:6. Hosté si nakonec odvážejí domů do Telče první vítězství a tři body a lepší výchozí pozici pro příští utkání.

 

193. 6 - 3 HC Sp. Velká Bíteš B - HC RH Centrum Brno 1:8 (0:1;0:3;1:4)
Branky Pohl, asistence Budín, Dočkal - Martin Kerbler 2, Vykouřil 2, Ondrášek, Růžička, Tobiaš, Špaček, asistence Grepl 3, Vašíček 3, Zubíček 2, Tobiaš, Růžička, Zavřel, Stloukal, Šetek, vyloučení 3:7, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Vlček, Kroutil 20 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
První zápas play off byl zpočátku velmi opatrný, ani jeden tým příliš neriskoval a soustředil se spíše na obranu. Ojedinělé šance pochytali jistí brankáři a tak se na první branku čekalo téměř celou třetinu. Necelou minutu před koncem první třetiny vyrazil domácí brankář střelu hostujícího Zubíčka jen před sebe a tam byl nejrychleji Ondrášek, který rychlým blafákem nedal Loukotovi šanci. Do druhé třetiny již hosté vstoupili náporem a už po dvou minutách zvýšili své vedení. Domácí znejistěli a začali chybovat, čehož dokázal soupeř využít a dalšími dvěma brankami odskočil na rozdíl čtyř branek. Ve třetí třetině už bylo o zápase rozhodnuto, v pohodě hrající hosté přidávali po hezkých kombinacích další branky a domácí se snažili vstřelit alespoň čestnou branku. To se jim povedlo až půl minuty před koncem, kdy Pohl využil přesilovou hru. Při odvetě v Brně tak domácí budou muset svého soupeře překvapit a pokusit se tak zkomplikovat favorizovanému soupeři postup, v této sezóně už se jim to jednou podařilo.

194. 5 - 4 HHK V. Meziříčí B - HC Veverská Bítýška 4:3 (1:3;1:0;2:0)
Branky Navrátil, Křípal, Hubl, Malec, asistence Libor Střecha 2, Frühauf, Peterka, Bradáč, Barák, Navrátil - Hakl, Přemysl Živný, Václav Živný, asistence Žofka, Václav Živný, vyloučení 6:13, navíc Tvrdý 10 minut OT za zásah do oblasti hlavy a krku, Hajný a Švaříček 10 minut OT za nesportovní chování a znovu Tvrdý 25 minut TH za nesportovní chování (všichni Veverská Bítýška), využití 2:1, v oslabení 0:0, střely 48:25, 44 diváků, rozhodčí Sobotka, Horký, Kacetl, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Od úvodního vhazování převzali iniciativu domácí hokejisté. Už ve druhé minutě jim to vyneslo první gól při přesilové hře.Po přihrávkách Aleše Frühaufa a Libora Střechy se o něj úspěšnou tečí postaral Radek Navrátil.Hostující hráči se soustředili na pozornou obranu svojí poloviny kluziště, ale při sebemenší příležitosti vyráželi do rychlých protiútoků. Jak jsou v nich nebezpeční, předvedli svému soupeři ve 4. minutě Michal Žofka a Petr Hakl, který se trefil za Šebova záda. Hned o dvě minuty později napodobili své spoluhráče bratři Živní a Přemysl prostřelil klubko hráčů před domácím gólmanem. K otočení skóre pomohla Bítýšce i dobrá práce před brankovištěm, protože ani v jednom případě toho Šeba moc neviděl. Hokejisté HHK se však vzpamatovali velice rychle a znovu se pustili do dobývání obrany hostí. Žádná šance se jim ovšem neujala a tak přišel zákonitý trest. Sedmnáct vteřin před koncem třetiny využil přesilovku šťastnou střelou Václav Živný. O průběhu hry ve druhé části nejvíce vypovídá poměr střel na branky - 18:4 ve prospěch béčka HHK. Jeho hráči byli jednoznačně lepším týmem a jenom díky vlastní střelecké nemohoucnosti a brankáři Švaříčkovi dali pouze jeden gól. Postaral se o něj při hře 5:3 Vladimír Křípal, který dokončil do odkryté brány přesnou kombinaci Libora Střechy a Tomáše Peterky. Obraz hry se nezměnil ani v závěrečné části. Meziříčští hokejisté se znovu postili do svého soupeře, aby odvrátili prohru. Hráči z Bítýšky naopak potřebovali udržet pro ně příznivý stav, ale dařilo se jim to pouhé tři minuty. Po vyhraném buly Michalem Barákem poslal Martin Bradáč okamžitě puk na křídlo Jindrovi Hublovi, který z úhlu zavěsil. Po srovnání skóre se hra vyrovnala, protože hosté už neměli co bránit a tak více zaměstnávali soupeřovu obranu.
Třetí část zápasu byla rozkouskována častým vylučováním. Nervozita stoupala na obou stranách a tak se na ledě značně přitvrdilo. Žádna přesilovka se však neujala. Rozhodnutí přišlo v 57. minutě. Nahrávku Radka Navrátila zpoza branky zasunul k tyči Jiří Malec, jehož tam před svým gólmanem nechali obránci zcela o samotě. Vedení domácích ale jejich soupeř neunesl a zbytečnými fauly a protesty vyfasoval kromě dvouminutových i tři vyšší tresty. Hráči HHK však převahu dvou hráčů nevyužili a když se nepovedla ani power-play Bítýšky při vyloučení Peterky, zůstala zaslouženě první výhra ve čtvrtfinále ve Velkém Meziříčí.