1. kolo semifinále play-off 7. 3. - 9. 3. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

199. HHK V. Meziříčí B - TJ Náměšť 8:2 (2:1;3:1;3:0)
Branky: Frühauf 3, Hubl 2, Barák 2, Šoukal, asistence Libor Střecha 2, M. Kudláček 2, Barák, Chlubna, Malec, Šoukal - Fiala, Doležal, asistence Bauer, Kejda, Špaček, vyloučení 2:4, navíc TS proti HHK "B", využití 1:0, v oslabení 0:0, střely na branku 37:36, rozhodčí Dostál, Horký, Hrbek, 113 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Obě mužstva začala utkání s plným nasazením a tak se více jak sto diváků mělo na co koukat. Do vedení se dostali v páté minutě hosté, když se k tyčce trefil Fiala. Po svém gólu pak byli lepším týmem a neustále zaměstnávali soupeřovu obranu. Domácí hráči znervózněli, a marně hledali odpověď na přesné a rychlé kombinace Náměště. Vysvobodil je až v 16. minutě Barák, který přesně zamířil nad rameno Aleše Sázavského. Druhý útok Meziříčí pak zajistil i druhý gól o další dvě minuty později, přesilovou hru využil Šoukal. Pohledný hokej pokračoval i v prostřední části a skóre se měnilo opět v páté minutě při hře 4:4. Tentokrát se ale trefili domácí. Zásluhou Hubla tak odskočili na dvoubrankový rozdíl. S tím se ovšem hokejisté Náměště nesmířili a zvýšili tlak na Šebovu bránu. To se jim vyplatilo ve 33. minutě. Po závaru v útočném pásmu se mezi betony prosadil Doležal. Místo vyrovnání se však nechali po dalších dvou minutách zaskočit protiútokem domácích a Frühauf načal svůj hattrick. A aby toho nebylo málo, tak minutu před koncem třetiny přidal svůj druhý gól Michal Barák a zvýšil na 5:2.
V poslední části se Náměšť vrhla do útoku. Měla více ze hry než hokejisté HHK, kteří už více mysleli na pohlídání výsledku. Ve 44. minutě získali hosté výhodu trestného střílení, ale Michal Sázavský na Šebu nevyzrál. Trest za to přišel vzápětí. Ve 46.minutě dal šestou branku Meziříčí Frühauf. V polovině třetiny pak definitivně zlomil odpor soupeře Jindřich Hubl, který se znovu prosadil při hře 4:4. Po jeho gólu už se utkání hrálo víceméně jenom na krásu. Šeba v domácí brance potvrzoval svůj vynikající výkon a Aleš Sázavský pustil už jenom třetí gól Aleše Frühaufa.

200. HC RH Centrum Brno - SK Telč 6:3 (3:0;2:1;1:2)
Branky Grepl, Stloukal, Badín, Tobiáš, Ondráček, Prášek, asistence Zubíček 2, Zavřel, Martin Kerbler 2, Šetek, Leopold Kerbler - Cech, Sokolík, Prášek, asistence Koreš, Tomáš Havlík, Novák, Kubát vyloučení 9:4, využití 1:1, v oslabení 0:0, 50 diváků, hráno v HHDaM v Brně.
V úvodu zápas začal ve svižném tempu a po chybě hostů při střídání domácí mužstvo využilo první přesilovku a ve třetí minutě pěknou střelou k tyči se ujalo vedení. Za necelé tři minuty domácí opět skórovali, při neudržení puku hostujícím brankářem se skóre měnilo na 2:0. Hosté měli ještě v první desetiminutovce přesilovku nejprve 4:5, následně 3:5, po útočném faulu se hrálo 3:4, ale gól nepadl. Dobře hrající celek domácích, který nastoupil v plné sestavě tří pětek, opět udeřil ve 12. minutě. Třetí branku vstřelil Ondráček, když se  podél mantinelu protáhl a z prostoru za brankou skóroval. Ani další přesilovka hostů nepřinesla úspěch, a tak se odcházelo do kabin za stavu 3:0. Druhá třetina vyšla hned v úvodu lépe hostům, kteří po nahrávce Koreše v tomto zápase  nejlépe hrajícímu Cechovi skórovali. V polovině zápasu opět udeřili domácí a po chybě hostujícího obránce zvýšili již na 4:1. Po necelé minutě padl pátý gól do hostující branky, a situace pro Telč vypadala velice špatně  Třetí třetina byla od hostujícího mužstva úplně jiná. Nejprve Sokolík dorazil v 45. minutě puk za domácího brankaře a v 50. minutě po nahrávce obránce hostů Nováka zakončil bojovně naladěný Prášek ukázkovým blafákem a na světelné tabuli svítilo skóre 5:3. To hostům stačilo k tomu, aby najednou převzali taktovku zápasu a vytvořili si hned několik pěkných gólových situací, ale domácí brankař byl vždy na místě. Z hlediště bylo v té chvíli slyšet velké povzbuzování hostujících diváků, kteří přijeli do Brna povzbudit svůj tým.
Domácí celek si vzal i oddechový čas, aby zformoval mužstvo do posledních minut zápasu, což se jim podařilo a z náhlého útoku a přečíslení 3:2 po nádherné ukázkové kombinaci celého útoku střelil domácí hráč Grepl šestou branku do levého rohu branky  nechytatelnou střelu a bylo rozhodnuto. Pochválit je nutno obě mužstva, domácí za precizní kombinační hru, a hosty za jejich bojovnost. V nedělní odvetě, která se hraje na Horáckém zimním stadiónu v Jihlavě v 15.15 hodin, nenechá Telč  hostujícímu mužstvu v odvetě nic zadarmo a zve své příznivce na tento rozhodující zápas sezóny.

utkání o 5. - 8. místo (poražení ze čtvrtfinále)

1. kolo 7. - 9. 3. 2014


207.  HC Spartak Velká Bíteš B - HC Zastávka 4:3 (1:1;2:1;1:1)
Branky Burian, Michal Komínek, Pohl, Zdeněk Rozmahel. - Mikule, Vopálka 2, asistence Budín 3, Burian, Jabůrek, Holík, Urbánek - Vopálka, Farsa, Burian, Stromecký, vyloučení 6:2, navíc TS (Zastávka - proměnil Vopálka), rozhodčí Pekárek, Brabec, Vlček, 60 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Od úvodu utkání dvou neúspěšných čtvrtfinalistů bylo patrné, že se hraje "pouze" o konečné pořadí. Hrál se otevřený hokej s brankovými příležitostmi na obou stranách, ovšem tempo nebylo nikterak závratné. Více vyložených příležitostí měli hosté, ale ti ztroskotávali na výborném Loukotovi v domácí brance. A tak se do vedení dostali domácí, když z úniku skóroval Burian. Hostům se do přestávky podařilo vyrovnat. Druhá třetina obrazem hry navázala na první. V polovině utkání bylo nařízeno trestné střílení proti domácím. To s přehledem proměnil Vopálka a dostal hosty do vedení. Odpověď domácích přišla hned v následujícím střídání z hole Komínka. Vedení na stranu domácích vrátil vteřinu před koncem druhé části Pohl. Do třetí třetiny nastoupili hosté ve větším tempu a s cílem utkání otočit. Hned v jejím úvodu vyrovnali na 3:3. Domácí se však hře přizpůsobili a také přidali branku, když přečíslení dvou na jednoho zakončil Rozmahel. Hosté si vytvořili ještě několik dobrých příležitostí ke skórování, ale všechny zlikvidoval vynikající Loukota v brance. Domácí si závěr utkání pohlídali a udělali tak první krok k lepšímu umístění v této sezóně.

208. HC Křižanov - HC V. Bitýška 1:9 (1:5;0:2;0:2)
Branky Kotík, asistence Nedoma - x Němčanovský 2, Petr Hakl 2, Milan Hakl 2, Václav Živný, Hrbáček, Vacek, asistence Slanina, Václav Živný, Přemysl Živný, Němčanovský, Petr Hakl, Milan Hakl, Skalník.
vyloučení 8:3, navíc Křižanov 10 minut OT a 20 minut OK, využití 0:1, v oslabení 0:0, Sibera, Čurilla, Suchý, 30 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Výborný hokej ze strany hostů z Bitýšky a marnost domácích z Křižanova jasně stanovila výsledek tohoto utkání již po první třetině. Křižanováci se opět ve třetí třetině nevyvarovali častého vylučování, i když to na výsledek nemělo skoro žádný vliv. Výborně zachytal brankář domácích, ale na kvalitní hru hostů sám nestačil. Už ve 2. minutě první třetiny  hosté dali první gól, a další přidali v 5. minutě. Křižanovští skoro obratem poprvé, a naposledy v tomto utkání kontrovali a snížili na 1:2. To bylo ale ze strany domácích vše. Hosté z Bitýšky zkvalitnili svoji hru a přidali v této třetině ještě další tři branky. O zápase tak bylo prakticky rozhodnuto. Hrálo se slušně na obou stranách, pouze s jedním vyloučením. Ve druhé třetině se hrál podobný hokej jako v třetině první, hosté herně domácí převyšovali. Na obou stranách bylo po dvou vyloučených hráčích a hosté jednu z přesilovek využili. V této třetině dali hosté pouze dvě branky, protože brankář domácích předváděl pěkné zákroky. Ve třetí třetině se opakoval stejný scénář jako ve druhé třetině. Hosté hráli svůj kvalitní hokej a domácí nestíhali. Křižanovští hru hodně přitvrdili a byli za to často vylučováni, navíc obdržely tresty 10 minut OT a 20 minut OK. Hosté sice žádnou z nabídnutých přesilovek nevyužili, ale zápas skončil jasným vítězstvím hostů.