2. kolo semifinále play-off 14. - 16. 3. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

201. TJ Náměšť - HHK Velké Meziříčí B 3:2 (2:1;1:0;0:1)
Branky Pejchal, Doležal, Kejda, v samostatných nájezdech Kejda a rozhodující nájezd Špiřík, asistence Bauer, Kejda, Kalhotka, Špiřík, Strnad - Filip Střecha, Barák, v samostatných nájezdech Libor Střecha, asistence Frühauf, Pokorný, Kudláček, vyloučení 8:6, navíc Michal Sázavský (Náměšť) 2+10 minut OT za hru vysokou holí, Peterka (V. Meziříčí) 2+10 minut OT za hru vysokou holí a Frühauf (V. Meziříčí) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Fiksa, Petr Lisa, Brabec, 200 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Hosté z V. Meziříčí po výrazném vítězství v prvním utkání na domácím ledě přijeli nabuzeni a s vidinou opětného vítězství. i v tomto utkání. Domácí se však dobře připravili a v kompletní sestavě byli rozhodnuti neprodat svou kůži lacino. Hned ve druhé minutě šli Pejchalem do vedení a snažili se v dalším průběhu hry dostat soupeře pod tlak. Hrál se rychlý a pohledný hokej se šancemi na obou stranách. Hostům se podařilo v 8. minutě zásluhou Libora Střechy vyrovnat, což je motivovalo k ještě lepšímu výkonu. Po Doležalově střele v 16. minutě však naopak šli do vedení domácí. Diváci, spokojeni s výkonem svého mužstva i s dosavadním výsledkem, hnali své hráče stále dopředu a vytvořili tak bouřlivou kulisu tohoto zápasu. Po první přestávce obě mužstva svým výkonem nasadila laťku hodně vysoko. Útoky se střídaly na obou stranách a i nadále se hrál rychlý a pohledný hokej, který se musel všem přítomným líbit. Dlouho se hrálo bez branek, až v 39. minutě se podařilo domácím zvýšit Kejdou a odskočili tak hostům o dvě branky na 3:1. Do třetí třetiny šla obě mužstva s maximální snahou strhnout konečné vítězství na svou stranu. Ale až v 52. minutě hosté korigovali výsledek gólem, který za brankovou čáru domácích dorazil Barák, když domácímu brankáři vypadl puk z výstroje. Tím se hostům naskytla ještě příležitost k vyrovnání, navíc měli možnost v závěru utkání hrát přesilovku 5:3. Rozhodně chtěli s výsledkem ještě něco udělat, ale jejich snaha už vyšla naprázdno. Domácí disciplinovanou hrou své těsné vítězství udrželi do konce základní hrací doby. Podle pravidel play-off pak došlo na samostatné nájezdy, které jsou vždy sázkou do loterie. V tomto okamžiku rozhoduje už jen umění hráčů a výkon brankářů. V této závěrečné části rozhodujícího utkání byli domácí o jednu branku lepší a zaslouženě tak po výsledku ze samostatných nájezdů 2:1 postupují do finále play-off. Je nutné ocenit snahu i výkon obou soupeřů a pochválit je za předvedenou hru.

202. SK Telč - HC RH Centrum Brno  2:9 (0:4;1:3;1:2)
Branky Sokolík, Jaroslav Šalanda, asistence Koreš 2, Kret - Martin Kerbler 3, Růžička, Ondráček, Navrátil, Stloukal, Grepl, Špaček, asistence Grepl 3, Zubíček 2, Leopold Kerbler 2, Špaček 2, Stloukal, Navrátil, Zavřel, vyloučení 8:9, využití 1:3, 100 diváků, hráno na ZS v Jihlavě
Domácí celek se na zápas těšil a chtěl překvapit. Hned v úvodu zápasu si vytvořil dvě pěkné šance, ale gól nepadl. Hosté se rozkoukali a poprvé udeřili ve 4. minutě obráncem pěknou střelou do levého horního růžku a bylo to 0:1. V 10. minutě byl vyloučen domácí hráč a opět přesná střela skončila podruhé v domácí brance. Za necelou minutu hosté udeřili potřetí a po chybě brankaře padl třetí gól. Než se domácí vzpamatovali, dostali během minuty a půl další branku opět po chybě za bránou, a hostující mužstvo vedlo již 0:4. Takto se odcházelo i do kabin. Druhá třetina začala další přesilovkou hostů, kterou opět využili a zvýšili již na 0:5. Následně měli domácí výhodu přesilové hry, kdy gól nedali, ale ještě stačili vystřídat brankaře, kde za A. Havlíka nastoupil Švec. Ten se nestačil ani rozkoukat a v další přesilovce opět hosté skórovali. Následovaly další malé tresty, ale branka nepadla.
V této chvíli velice dobře hrající hostující celek, který hrál jednoduchý a pohledný hokej, srazil domácí v 34. minutě na kolena sedmým gólem po krásné akci přesnou střelou Martina Kerblera a bylo rozhodnuto. V 26. minutě domácí snížili Sokolíkem též v přesilovce, následně měli domácí ještě výhodu trestného střílení, které Jiří Havlík neproměnil, a po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 1:7. Ani ve třetí třetině hosté domácí celek k ničemu závažnému nepustili. Hráli si svoji hru a přesnými přihrávkami jednoznačně ovládali celé kluziště. Rozhodčí občas vylučoval za malé přestupky, z čehož góly nepadaly. Jaroslav Šalanda v 47. minutě snížil střelou od modré, ale to bylo ze strany domácího celku vše. Hosté ještě zvýšili svůj náskok v 54. minutě opět po chybě domácích, a za necelé dvě minuty ukončil hostující hráč Špaček brankostroj Brna na konečný výsledek 2:9. Na domácím celku byla znát absence tréninků a opět po špatném začátku soupeřovi nechali hodně prostoru, čehož zkušení brněnští hokejisté využili a díky tomu postoupili do finále.

utkání o 5. - 8. místo (poražení ze čtvrtfinále)

209. HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B 2:2 (0:1;0:1;0:2)
Branky Stromecký, Šedý, asistence Roman Lesonický - Škoda 2, asistence Tomáš Rozmahel 2, Zdeněk Rozmahel, Pohl, vyloučení 7:6, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Antonín, Kříž, Komínek, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Podrobnosti o utkání nehlášeny.

210. HC Veverská Bítýška - HC Sokol Křižanov 6:4 (2:1;3:1;1:2)
Branky Václav Živný 2, Petr Hakl, Milan Hakl, Vacek, Skalník, asistence Žofka 2, Hauzner, Petr Hakl, Vacek, Milan Hakl - Pavelka 3, Kotík, asistence Bílovský, Musil, Kotík, rozhodčí Pekárek, Horký, Vlček, vyloučení 5:1, využití 0:0, v oslabení 2:0, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí začali pod dojmem předchozího jasného vítězství hodně vlažně a soupeř toho využil k vedení 0:1. Až teprve potom se začalo hrát podle taktovky papírového favorita a po druhé třetině byl stav 5:2. Jelikož se ale domácí dostatečně nepoučili, ve třetí třetině znovu dovolili soupeři během šesti minut snížit na rozdíl jednoho gólu a až do poslední minuty se třásli o vítězství. Nakonec ale nepovolili hostům ani odvolat brankáře a brankou ve 20. minutě rozhodli o svém vítězství, které je posunulo do utkání o konečné 5. místo v tabulce KSM Vysočiny.