1. kolo finále play-off 21. - 23. 3. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

HC RH Centrum Brno - TJ Náměšť n. Osl. 15:4 (4:0;6:1;5:3)
Branky Špaček 4, Ondrášek 2, Navrátil 2, Šetek 2, Martin Kerbler, Leopold Kerbler, Jiří Tobiáš, Grepl, Růžička, asistence Zubíček 5, Grepl 3, Ondrášek 3, Špaček 2, Martin Kerbler 2, Stanček 2, Šetek 2, Leopold Kerbler, Zavřel, Petrik, Vašíček, Tobiáš, Richter, Čaňo - Bauer, Fiala, Toht, Sázavský, asistence Fiala, Bauer, Toman, Krčál, Špiřík, 7:5, využití 3:1, navíc domácí (Brno) proměnilo v předposlední minutě utkání samostatný nájezd Šetkem, v oslabení 0:0, rozhodčí Bártek, Husák, Komínek, hráno v HHDaM v Brně.
První finálové utkání hrané v Brně na HDM vyznělo jednoznačně pro domácí tým. Je velmi těžké hodnotit utkání, kdy jeden ze soupeřů prakticky na co sáhne, to promění v branku, a druhému se přes veškerou snahu a hokejové umění nedaří nic. Hostujícímu mužstvu z Náměště tentokrát první finálové utkání naprosto nevyšlo, tak vysokou prohru nejenže nikdo nečekal, ale ani v historii klubu by se tak výrazná prohra asi nenašla. Hosté nedokázali přes veškerou snahu najít způsob, jak vyzrát na "profesorský" hokej domácího soupeře, a tak velmi často pouze přihlíželi k tomu, jak skóre narůstá v jejich neprospěch. Především prohra v první třetině, kdy na ukazateli svítil výsledek 4:0, zlomila jejich iniciativu a hráči hostů z Náměště jakoby ztráceli sebedůvěru. Druhá třetina tento stav jen prohloubila, neboť výsledek 10:1 byl už přímo zdrcující. Jen díky tomu, že domácí, kteří mají nejvyšší věkový průměr mužstva v celé soutěži, z pochopitelných důvodů v závěru polevili, tak hosté mohli v poslední třetině alespoň opticky pro ně velmi nepříznivý stav poněkud zkorigovat. Obě mužstva mají před sebou ještě poslední utkání na ledě v Náměšti, kde se domácí mohou pokusit stav boje o první a druhé místo v letošním ročníku KSM-V změnit ve svůj prospěch.

utkání o 3. a 4. místo (7. kolo)

varianta komentáře dle SK Telč:

HHK Velké Meziříčí B - SK Telč 5:4 (0:1;0:2;5:1)
Branky Hubl 2, Malec 2, Bradáč, asistence Frühauf 2, Vrána, Malec - Tůma 2, Kret, Šťastný, asistence Koreš 3, Sokolík, Smejkal, vyloučení 6:6, navíc domácí 5 minut a 20 minut OK, hosté 3 x 10 minut OT a 25 minut TH (Novák), využití 1:1, v oslabení 2:0, 56 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V první třetině se domácí celek moc neukázal. Hosté dobrou hrou po celém kluzišti kontrolovali zápas a v sedmé minutě poprvé udeřili brankou Tůmy. V 9. minutě hostující Smejkal nedal gól,  když se ocitl před domácím gólmanem sám. Nic dalšího se se v této třetině už neudálo.  Druhá třetina pokračovala ve stejném scénáři jako třetina první. Domácí občas zaútočili, a naopak hostující celek Tůmou po krásném blafáku a ukázkové nahrávce Koreše zvýšil na 0:2. Za necelé dvě minuty dal třetí gól hostů Kret po pěkné kličce do bekendu a domácí celek byl do konce třetiny ve velkém útlumu. Na konci třetiny rozhodčí řešili, zdali domácí celek dostal puk za čáru hostujícího gólmana Havlíka, následně probíhala velké diskuse a vyloučení hostujícího Nováka do konce utkání. Třetí třetina byla pro hostující mužstvo hned od úvodu velice složitá  Na ledovou plochu již nemohl vyloučený Novák a zranění Němce mu neumožnilo pokračovat v zápase. Domácí dali v 48. minutě slepený gól, na což hosté v zápětí odpověděli čtvrtou brankou již při pětiminutové přesilovce 4:5 za zranění hostujícího hráče. Hosté spoléhali, že již výsledek dotáhnou do konce, ale za minutu dali domácí druhý gól, a po verdiktu rozhodčího během půl minuty domácí skórovali z trestného střílení. Hosté si vzali oddychový čas, aby konsolidovali poslední síly, které již vlivem absence tréninků neměli, a tak po chybě padl vyrovnávací gól. Následovalo další vylučování, kde hosté dostali další trest do konce utkání. To domácí mužstvo nakoplo a za další minutu dali svůj vítězný gól, na což hostující mužstvo již nemělo síly odpovědět.
Domácí HHK Velké Meziříčí B tak po závěrečném utkání soutěže obsadilo třetí místo.

varianta komentáře dle HHK Velké Meziříčí B:

HHK Velké Meziříčí "B"- SK Telč 5:4 (0:1;0:2;5:1)
Branky Hubl 2, Malec 2, Bradáč, asistence Frühauf 2, Vrána, Filip Musil, Malec - Tůma 2, Kret, Šťastný, asistence Koreš 3, Sokolík, Smejkal, vyloučení 6:6, navíc Vrána (HHK) 5 minut + 20 minut OK za bodnutí špičkou hole, Novák 10 minut OT za napadení + 10 minut OT za nesportovní chování, Sokolík 10 minut OT za nesportovní chování a TS za držení ze strany Jaroslava Šalandy (všichni čtyři Telč), Využití 1:1, v oslabení 2:0, střely na branku 51:40, rozhodčí Sobotka, Horký, Lainka, 56 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Když v 51. minutě utkání zvýšil Šťastný ve dvojnásobné početní výhodě na 4:1 pro Telč, asi by si na vítězství béčka HHK v utkání o 3. místo nikdo nevsadil. O minutu později však domácí Malec snížil v oslabení na dvoubrankový rozdíl, a vzápětí ho napodobil Hubl, který zužitkoval trestné střílení. Do této chvíle ve všech směrech lepší Telč, která si v pohodě udržovala tříbrankový náskok, naráz úplně vypadla z role. Pro hosty čtyřmi-nutovku hrůzy pak završili svým druhým gólem Malec a v 55. minutě Bradáč a dokonale tím zvrátili průběh zápasu. Předcházející dvě třetiny hrálo Meziříčí jalový hokej, ve kterém chybělo nasazení, vázla kombinace a střelba postrádala patřičnou přesnost a razanci. Hosté hráli jednoduše, nic moc nevymýšleli a své protiútoky vždy zakončovali. Do vedení se dostali po sedmi minutách úvodní části zásluhou Tůmy a celkem v pohodě si své vedení udrželi až do konce třetiny. Stejný hráč se postaral i o druhou branku Telče ve 31. minutě. Hned za dvě minuty poté zvýšil na 3:0 Kret, a když hostující hokejisté tento stav udrželi do konce prostřední části, zbývala domácím na obrat už jenom jedna třetina. Svůj první gól však dali až ve 48. minutě díky důrazu Hubla. V následující minutě se ale "předvedl" jeho spoluhráč Vrána, jenž bodnul holí Sokolíka a šel po zásluze do sprch. Po 20 vteřinách už byli domácí ve třech, a toho využil Šťastný. Po neuvěřitelném obratu tak skončil "B" tým HHK V. Meziříčí na třetím místě Krajské soutěže a na Telč zbylo místo čtvrté.

utkání o 5. - 6. místo (3. kolo)

HC Veverská Bítýška - HC Spartak Velká Bíteš B 5:3 (1:2;2:1;2:0)
Branky Milan Hakl 2, Petr Hakl, Hajný, Hauzner, asistence Skalník 4, Sokolovskij, Václav Živný, Přemysl Živný, Vacek - Budín, Marek, Tomáš Rozmahel, asistence Dočkal, Pohl, Dačev, Komínek, Holík, vyloučení 1:6, využití 2:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Petr Lisa, Vlček, 45 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Veverská Bítýška byla po celé utkání, k němuž přistupovala se sebekritickým názorem jako k "poháru útěchy", lepším a aktivnějším týmem, ale soupeř přesto dokázal využít každou její chybu v defenzívě a zřejmě proto také třikrát vedl. K definitivnímu rozluštění otázky obsazení konečné páté příčky v KSM Vysočiny tak došlo až v závěrečné dvaceti-minutovce, ve které k vítězství v posledním utkání letošní sezóny pomohli svými brankami Milan a Petr Haklovi, na jejichž přesné zásahy už protivník nedokázal reagovat.
Domácí HC Veverská Bítýška tak po závěrečném utkání soutěže obsadila páté místo.