2. kolo finále play-off 28. - 30. 3. 2014 - sezóna 2013 / 2014

Zpět

TJ Náměšť n. Osl. - HC RH Centrum Brno 1:0 (0:0;0:0;1:0)
Branka Krčál, asistence Lainka, protože po dvou utkáních měla obě mužstva stejný počet bodů (každé jedno vítězství a jednu porážku), podle pravidel KSM-V následovaly samostatné nájezdy s výsledkem 1:2, když rozhodující branku za hostující HC RH Centrum Brno vstřelil Pavel Zubíček, vyloučení 3:4, navíc Stanček (Brno) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Dostál, Horký, Zháňal, 250 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Protože první finálové utkání hrané v Brně, vyznělo jednoznačně pro domácí tým, očekávala se enormní snaha náměšťských hokejistů svůj poklesek odčinit, a pokusit se o výhru v základní části hry, a pak čekat na výsledek samostatných nájezdů. Utkání začalo oboustranně rychle a s velkým nasazením. Hosté z Brna hráli se zajištěnou obranou, ale nevynechali jedinou příležitost k nebezpečným protiútokům, domácí jim však velmi úspěšně sekundovali. Hrál se rychlý a tvrdý hokej s celou řadou velmi pěkných akcí, které však končily u obou brankářů. Jakub Richter na straně hostů i Aleš Sázavský na straně domácích byli jednoznačně nejlepšími hráči na ledě. Vyrovnaný stav trval až do 49. minuty, kdy po velice pěkné a rychlé akci dokázal domácí Jiří Krčál z přesné přihrávky Pavla Lainky trefit odkrytou část Richterovy branky. Posledních deset minut základní hrací doby se pak hosté snažili vyrovnat, což by jim přineslo celkové vítězství, kdežto domácí se naopak snažili jednobrankové vedení uhájit, protože to by jim zajišťovalo možnost pokusit se o zvrat při samostatných nájezdech. Po závěrečném hvizdu rozhodčích na ukazateli svítil stav 0:1 a na řadě byly samostatné nájezdy. V tomto okamžiku už šlo oběma mužstvům o vše. V první sérii hostující Špaček svůj nájezd využil a hosté vedli 0:1, v následujícím nájezdu první série však domácí Doležal srovnal na 1:1. Ve druhé sérii však nájezd neproměnili ani domácí Kejda, ani hostující Ondrášek, a tak byl stále nerozhodný stav. Ve třetí sérii však svůj nájezd proměnil hostující Zubíček, když poslední šanci na vyrovnání pak nedokázal domácí Špiřík proměnit, propuklo v řadách brněnských hráčů nadšení z vítězství nejen v tomto utkání, ale především ze zisku titulu přeborníka kraje Vysočina v soutěži mužů.
V každém případě je nutno oběma mužstvům poděkovat za vynikající, rychlý a přitom korektní hokej, a bylo to utkání souboje obou vynikajících brankářů. Všichni přítomní diváci byli svědkem utkání, které bylo svou úrovní skutečným vyvrcholením celé Krajské soutěže mužů Vysočiny.
Na závěr celého ceremonielu předali hostům z HC RH Centrum Brno putovní pohár za 1. místo v Krajské soutěži mužů členové KVV ČSLH Vysočina pánové Petr Stoček a Josef Vlk, zlaté a stříbrné medaile oběma soupeřům předali členové řídícího svazu OVV ČSLH Žďár nad Sázavou pánové Jiří Lisa a Jan Podhrázský.