10. kolo KSM, 12. 12. - 14. 12. 2014 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HC Zastávka - HC Veverská Bítýška 5:2 (1:1;1:1;3:0)
Branky Jakub Sedláček, Libor Sedláček, Bednář, Vopálka, Lesonický, asistence Knotek 2, Kubiš, Šedý, Lesonický, Mikule, Stromecký, Bednář - Hrbáček, Přemysl Živný, asistence Žofka 2, Hajný, Skalník, vyloučení 9:11, navíc Slanina (Veverská Bítýška) 10 minut OT, využití 2:2, rozhodčí Kolečkář - P. Kříž, Vašíček, 32 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Do zápasu vstoupili lépe hosté a byli v první třetině lepším týmem, první gól však vstřelili domácí. Hostům se  podařilo do konce třetiny využít přesilovku a skóre srovnali na 1:1. Ve sruhé třetině domácí přidali na obrátkách a hostující tým začali přehrávat, ale znovu šli do vedení hosté. Domácí pokračovali v tlaku a po využité přesilovce na ukazateli skóre svítil stav 2:2. Nic se nezměnilo ani po nařízeném trestném střílení v poslední vteřině druhé třetiny. Rozhodčí nařídil nájezd po faulu domácího obránce na pronikajícího hráče hostí. Nájezd sám exekutor neproměnil a oba týmy šly do kabin za nerozhodného stavu. Ve třetí třetině stříleli branky už jenom domácí a vyhráli ji 3:0. Hostům nepomohla v závěru ani hra bez brankáře, kdy se pokusili s výsledkem 4:2 ještě něco udělat. Opak byl pravdou a výhru pojistil střelou do prázdné branky hráč domácích a stanovil tak konečný výsledek na 5:2. Oko domácího diváka sledovalo vydařené derby s rivalem z V. Bitýšky a po zasloužené výhře si domácí ponechávají všechny tři body.

 

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Lokomotiva Brno 3:9 (1:0;1:6;1:3)
Branky Dočkal, Tomáš Rozmahel, Michal Komínek, asistence Budín, David Komínek, Špatný, Dočkal - Vorel 3, Špaček 2, Vašíček 2, Leopold Kerbler, Vítek, asistence Stanček 2, Špaček 2, Martin Kerbler, Vašíček, Vorel, Richter, Vítek, Grepl, vyloučení 10:17, navíc Stanček (Brno) 10+10 minut (OK), rozhodčí Mejzlík, Brabec, 20 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Utkání bylo kupodivu od začátku vcelku vyrovnané, i když vážnější šance měli hosté. Čtyři minutý před koncem první třetiny šli domácí dokonce do vedení, když se po Budínově akci trefil Dočkal. Na konci třetiny měli domácí možnost hrát dlouhou dobu přesilovou hru 5 na 3, ovšem ani na počátku druhé třetiny její následující verzi 5 na 4 využít nedokázali, naopak soupeř následně ano a vyrovnal skóre. Od té doby začali domácí pod tlakem hostů tropit chybu za chybou, což přinášelo i fauly a brněnský soupeř začal trestat. Za 12 minut Brno šesti brankami stav obrátilo a rozhodlo tak utkání už po dvou třetinách. Třetí třetina se prakticky jen dohrávala, domácí přidali jednu branku, hosté z Brna tři.

SK Telč - HHK Velké Meziříčí B 7:0, výsledky třetin nehlášeny
Branky Kret 3, Kubát 2, Tůma, Novák, asistence  Jančo 2, Prokop, Tůma, Kotrba, Prášek, Sokolík, Šebesta, Koreš, zásahy brankářů 21:33, vyloučení 7:8, 180 diváků, hráno na ZS v Telči.
Neporazitelnost Telče na domácím ledě se přijel pokusit zlomit soupeř z Velkého Meziříčí, který v minulých letech patřil mezi týmy, který uměl najít recept na telčskou hru.  Skóre otevřel nejlepší střelec domácích Vojta Kret, který se nejlépe zorientoval před brankou a dokázal protlačit puk za brankáře Šebu. Druhý gól vstřelil jeho pronásledovatel v kanadském bodování Zdenda Kubát, který si trochu florbalovým způsobem dal puk na špičku hole a z otočky dokázal svou střelu perfektně skrýt, tak že ji zastavila až síť branky hostujícího týmu. První třetinu završuje na 3:0 opět Vojta Kret, ke kterému se odrazila střela do tyčky od Vojty Janča a rychlou kličkou nedal hostujícímu brankáři šanci. Skóre druhé třetiny se mění po šesti minutách hry, kdy přečíslení dva na jednoho řeší Zdenek Tůmu přesnou nahrávkou na Petra Nováka a ten z voleje pálí mimo dosah Vaška Šeby. V 30. minutě se podruhé v zápase prosazuje i Zdenda Kubát a to po krásné kombinaci třetího útoku, který si pohrál s hostující obranou. Do kolonky střelců se mohl zapsat i Kuba Prášek, ale jeho trestné střílení skončilo pouze na vyrážečce Vaška Šeby. Ve třetí třetině padly ještě dvě branky a obě za záda meziříčského gólmana. O ten první se postaral neviditelnou střelou Zdenda Tůma, který má letos tak trochu pech na to, že když vstřelí branku, tak ji téměř nikdo z diváků ani spoluhráčů nevidí a oslava gólu bývá velice skromná, doufejme, že se v budoucnu dočká i řádné oslavy. Na konečných 7:0 po excelentní nahrávce Zbynka Koreše uzavírá hatrick do poloodkryté brány Vojta Kret a potvrzuje svoji dobrou střeleckou formu i v dalším utkání. Hosté také hrozili, ale všechna snaha ztroskotala na perfektním výkonu Adama Havlíka, pro něhož je to vůbec první nula v telčském dresu po příchodu z Jihlavské Dukly. Příští týden čeká tým Telče poslední mistrovské utkání v letošním roce a to proti celku Velká Bíteš B

TJ Náměšť n. Osl. - volno