12. kolo KSM, 2. 1. - 4. 1. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

TJ Náměšť n. Osl. - HC Lokomotiva Brno 4:14 (3:5;1:3;0:6)
Branky Tóth 2, Doležal 2, asistence Bauer 2, Kejda - Mavrojanidis 5, Vítek 3, Klimeš 2, Vašíček, Špaček, Čaňo, Vorel, asistence Vítek 2, Stloukal 2, Stanček 2, Špaček, Ingel, Čaňo, Vorel, Mavrojanidis, Vašíček, Martin Kerbler, vyloučení 7:8, navíc 5 minut + OK (Loko Brno), rozhodčí Brabec - Kotrba, Mejzlík, 120 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácí, postiženi marodkou, nastoupili s, minimálním počtem hráčů. Proti tradičně silnému soupeři už v 6. minutě prohrávali 0:3. Při veškeré snaze domácí nestačili na dobře bruslící a kombinačně vyspělé hosty Po druhé třtině byl výsledek pro domácí ještě snad přijatelný, ale po zranění jejich dvou hráčů před koncem druhé třetiny se už opravdu jen "dohrávalo". Třetí třetina tak už byla zcela v režii hostů, kteří byli jednoznačně lepším mužstvem ve všech směrech a po zásluze si odvezli všechny tři body.

HC Zastávka - SK Telč 2:5 (2:3;0:0;0:2)
Branky  Knotek, Mikule, asistence: Fišer - Novák, Koreš, Jančo, Prášek, Kret., asistence: Smejkal 2, Salanda, Šťastný, Kubát, Prokeš, Novák, Koreš, vyloučení 4:5, navíc 10 minut OT (SK Telč), využití 1:0, rozhodčí Beneš - Kříž P., Coufal, 70 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Utkání začalo ve svižném tempu a na první gól nemuseli diváci dlouho čekat. Do branky domácích totiž prošel nahozený puk od modré čáry a to bylo pouhých 15 vteřin od úvodního vhazování. Domácím se povedlo něco podobného o několik minut později, když střela od modré propadla gólmanovi hostí za jeho záda. Druhý gól vstřelili hosté, ale i na ten domácí dokázali odpovědět využitím přesilovky. Hra byla vyrovnaná, ale do kabin šli spokojenější hosté, protože po chybě domácí obrany v poslední minutě dokázali vstřelit třetí gól. Druhá třetina se hrála v poklidném tempu, obě mužstva měla šance, ale gól se ani jednomu mužstvu vstřelit nepovedlo. Ve třetí třetině byli hokejovější hosté a svoji aktivitou a důrazem dokázali vstřelit další dva góly a tím rozhodli celý zápas. Zaslouženě si odvážejí do Telče 3 body. 

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 1:2 po samostatných nájezdech (0:0;1:0;0:1;0:1 samostatný nájezd)
Branky Michal Komínek, asistence Pohl - Barák, rozhodující nájezd Hubl, asistence Bulička, Šoukal, vyloučení 2:9, využití 0:0, v oslabení 0:1, rozhodčí Sobotka - Erat, Horký, 70 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Utkání týmů z konce tabulky bylo zpočátku velice opatrné, obě mužstva se soustředila spíše na bránění. Za zmínku stojí snad jen neproměněná přesilovka 5 na 3 v provedení domácích, kdy téměř ani nedokázali ohrozit hostujícího brankáře. Druhá třetina už nabídla mnoho šancí na obou stranách, více jich měli domácí, kteří souvislejší tlak dokázali proměnit ve vedoucí branku. Po vyhraném vhazování ukryl do soupeřovy branky svou střelu od modré Komínek. Chvíli po vstřelené brance měli domácí možnost hrát druhou přesilovou hru 5 na 3, ale ta dopadla úplně stejně jako ta první. I hosté měli příležitosti k vyrovnání, ovšem při největší šanci se hostujícímu hráči nepodařilo trefit prázdnou branku. Třetí třetina začala tlakem domácích, kteří ale výtečně chytajícího brankáře Šťourače překonat nedokázali. Pak začali tlačit také hosté, kteří se hnali za vyrovnáním. Samostatný únik ještě hosté neproměnili, v následujícím oslabení ovšem domácí trestuhodně nechali před svojí brankou volného Baráka, který se zblízka nemýlil. V posledních dvou minutách mohli hosté zápas dokonce zvrátit ve svůj prospěch, proti však byl taktéž výborně chytající Škoda. Bod navíc tak získali hosté z následujících samostatných nájezdů, kdy prvním a jediným úspěšným střelcem byl hostující Hubl. Domácí tak získali sice jen jeden bod, ovšem také první v soutěži.

HC Veverská Bítýška - volno