13. kolo KSM, 9. 1. - 11. 1. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - HC Zastávka 7:6 (2:5;2:1;3:0)
Branky Hubl 2, Šoukal 2, Kudláček, Barák, Malec, asistence Chlubna 4, Válek 2, Šoukal 2, Vrána 2, Malec, Bradáč - Lesonický 2, Kubiš 2,.Gejdoš, Bednář, asistence Vopálka 2, Bednář, Zvolánek, Fiala, Šedý, vyloučení 5 : 5, navíc TS za pád pod nohy (proti HHK) a Lesonický (Zastávka) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 0:2, v oslabení 0:0, poměr střel 41:40, rozhodčí Fiksa - Lisa, Berger, 44 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Začátek utkání se vydařil hostům, kteří dostávali před Šebovou brankou dostatek prostoru k zakončování. Když v desáté minutě zvyšoval Kubiš už na 0:3, vypadalo to s domácími hokejisty dost zle. Ti se postupně vzpamatovávali z nepříznivého skóre a dokonce v 15. a 17. minutě Kudláčkem a Šoukalem snížili na jednobrankový rozdíl. Co to však bylo platné, když na konci třetiny opět nechali vyniknout hráče ze Zastávky a Kubiš s Bednářem navýšili stav zpět na třígólový rozdíl. Ve druhé části se hra vyrovnala a šance se střídaly na obou stranách. Poprvé se stav změnil ve 25. minutě zásluhou domácího Hubla a o sedm minut později tentýž hráč znovu snížil na rozdíl jedné branky. Hosty to ale nijak nevyvedlo z míry a nadále pokračovali ve svém kombinačním hokeji. Ten jim ve 36. minutě dopomohl k šestému gólu, o nějž se postaral Lesonický. Brankový stav 4:6 pak vydržel až do konce prostřední třetiny. Od úvodu poslední části vrhli hokejisté HHK všechny síly do útoku. V prvních deseti minutách ještě Zastávka odolávala, její hráči se nikam zbytečně nehnali a soustředili se na bránění své poloviny kluziště. Ve 47. minutě dostal desetiminutový trest Lesonický a hokejistů hostí zůstalo pro hru jenom deset. Postupně jim tak začaly docházet síly a toho meziříčští náležitě využili. Během tří minut mezi 52. a 54. minutou se jim podařilo otočit skóre utkání, když se postupně trefili Barák, Šoukal a Malec. Zápas mohli hosté ještě pět minut před koncem zdramatizovat, ale trestné střílení brankář Šeba zneškodnil.

SK Telč - TJ Náměšť n. Osl. - utkání nebylo odehráno.
OVV ČSLH Žďár nad Sázavou vzal na vědomí důvody neodehrání utkání č. 151 a současně vzal na vědomí vyjádření HOK SK Telč jako domácích a TJ Náměšť n. Osl. jako hostů a rozhodl následovně:
- utkání nebude kontumováno ve prospěch některého ze soupeřů
- výsledek utkání STK stanovuje na 0:0, přitom body nebudou přiděleny žádnému ze soupeřů
- takto stanovený výsledek utkání č. 151 bude započítán do statistiky soutěže

HC Lokomotiva Brno - HC Veverská Bítýška 7:1, výsledky třetin, střelci a asistence nebyly hlášeny.
Utkání začalo ve velmi svižném tempu a oba týmy vycházeli především ze zajištěné obrany. Domácí se ujali vedení v první přesilové hře zápasu, hosté následně taktéž z přesilové hry vyrovnali. Od druhé poloviny první třetiny začal ale domácí tým přebírat iniciativu a jen díky hostujícímu brankáři byli hosté stále ve hře. Ve druhé třetině již ale domácí tým dokázal své šance vyjádřit i brankami. Ve třetí třetině se již utkání víceméně dohrávalo, i když hosté neskládali zbraně a bojovali až do konce.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno