14. kolo KSM, 16. 1. - 18. 1. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HC Veverská Bítýška - SK Telč 4:1 (1:0;3:0;0:1)
Branky: Milan Hakl 2, Václav Živný, Skokolovskij, asistence Skalník, Žofka, Václav Živný, Hrbáček - Sokolík, asistence Novák, Tůma, vyloučení 5:4, využití 3:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Doležal - Mejzlík, Kotrba, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí šli do vedení hned z prvního útoku ve druhé minutě. Hosté ve snaze vyrovnat hráli až do konce třetiny rychle, kombinačně a s častou střelbou, ale Švaříček v domácí brance odolával. Ve stejném duchu se odehrávala i druhá část hry až do 32. minuty. Hned první vyloučení telčského hráče totiž Václav Živný potrestal a soupeř až do konce třetiny doslova vypadl z role, což se mu nakonec stalo osudným. Ve 39. a na začátku 40. minuty přišly další dvě přesilovky Veverské Bítýšky a na ukazateli skóre najednou svítilo 4:0. Do posledního dějství vtrhli hokejisté SK jako uragán a hned první střelou ukončili neprůstřelnost domácího strážce svatyně. Byl to ale jejich jediný úspěch, protože domácí borci si bojovným a velmi dobře takticky odvedeným výkonem nenechali vítězství vzít, čímž se mohli radovat z konečné třetí příčky po základní skupině KSM Vysočiny.

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť n. Osl. 6:1 (1:1;2:0;3:0)
Branky: Kudláček, Křípal, Peterka, Tůma, Vrána, Frühauf, asistence Vrána 2, Malec, Křípal, Chlubna, Hladík, Kudláček, Šoukal - Doležal, asistence Pálka, vyloučení 6:7, navíc Ošmera ( Náměšť ) 10 minut OT za zákrok do oblasti hlavy a krku, využití 1:0, v oslabení 1:0, střely na branku: 40:41, rozhodčí Fiksa - Berger, Lisa, 65 diváků, hráno na ZS ve Velké Meziříčí.
V první třetině byli lepší hostující hráči. Od začátku utkání lépe bruslili a jednoduchými kombinacemi se dostávali na dostřel Hladíkovy brány. V sedmé minutě jim to vyneslo vedoucí gól, když se od modré krásně trefil Doležal. Domácí hokejisté se,jako už tradičně, v úvodní části pomalu rozjížděli a jejich hra postrádala lehkost a přesnost. Vyrovnat se jim podařilo o pět minut později díky hrubce náměšťské obrany. Martin Kudláček jí vypíchl puk a svůj výpad zakončil mezi Bednářovy betony. V prostřední třetině už se hra vyrovnala a obě mužstva předváděla pohledný hokej, kdy se šance střídaly průběžně na obou stranách. Do vedení se dostali meziříčští ve 25. minutě při přesilové hře. Po pěkné kombinaci třetího útoku zakončoval sám před bránou Křípal. Stejný útok se o deset minut později postaral i o třetí zásah domácích. Vrána s Křípalem dotáhli svoji kombinaci do úspěšného konce a prvně jmenovaný skóroval. Náměšť sice nezůstávala za svým soupeřem v ničem pozadu, ale všechny její pokusy končily na výborně chytajícím Hladíkovi v bráně HHK. První gól poslední třetiny padl opět po pěti minutách od úvodního buly. Klid na hokejky domácích hráčů přinesl Tůma, který úspěšně tečoval Chlubnovo nahození. Na hokejistech z Náměště se pak čím dál víc začal projevovat menší počet hráčů. Jejich pohyb po ledě už neměl takovou jiskru a do tlaku se dostávali jenom díky svým přesilovkám. Žádnou z nich jim však domácí obrana nedovolila proměnit.
Navíc v té poslední, dvě minuty před koncem, jim ujeli Vrána s Peterkou, jenž prostřelil Bednáře a definitivně rozhodl o rozdělení bodů. Konečnou podobu výsledku dal Aleš Frühauf vzápětí po skončení oslabení.

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B 5:4 po samostatných nájezdech (2:1,2:1,0:2 - 1:0 samostatné nájezdy)
Branky: Kubiš, Vopálka Knotek, Mikule, rozhodující nájezd Fišer, asistence Stromecky 3, Vopalka 2, Libor Sedlacek, Gejdoš, Mikule - Dockal 2, Škoda, David Komínek, asistence Marek, Dvořák, Budín, Michal Komínek, Rozmahel, Pohl, Špatný, vyloučení 10:7, navíc 10 minut OT.Rozmahel, 5+20 minut OK Vlček (oba V. Bíteš), využití 0:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Coufal - Kříž, Kominek, 32 diváků hráno na ZS v Rosicích.
První třetinu byli domácí lepším týmem, ale do vedení šli jako první hosté. V průběhu utkání domácí dokázali otočit a odskočit hostům až na vedení 4:1. Hosté nevyužili trestné střílení, ale podařilo se jim v přesilovce 5 na 3 snížit na 4:2, čímž se dostali zpět do zápasu. Ve třetí třetině potvrdili hosté zlepšení a dobrým výkonem dokázali utkání dovést až do samostatných nájezdů, které vyšly lépe domácím a díky tomu získali bod navíc. 

HC Lokomotiva Brno - volno