2. kolo KSM, 17. - 19. 10. 2014 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HHK V. Meziříčí B - HC Lokomotiva Brno 1:6 (0:2;1:3;0:1)
Branky Frühauf - Grepl, Klimeš, Vítek, Kerbler L., Šetek, Špaček, asistence Vaníček 2, Martin Kerbler, Leopold Kerbler, Vítek, Mavrojanidis, Badin, vyloučení 4:3, využití 0:2, v oslabení 0:0, střely na branku 38:53, rozhodčí Ryšavý V. - Ryšavý A., Suchý, 36 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Utkání jednoznačně ovládli jeho favorité - hráči z Brna. Už ve třetí minutě lovil Šeba poprvé puk ze své sítě a pět minut na to, po další pěkné kombinaci hostů, už to bylo 0:2. Po druhé brance se hra přeci jenom vyrovnala a i domácí několikrát zahrozili, ale ke skórování jim chybělo více klidu a hlavně času. Navíc se museli mít neustále na pozoru před přímočarými a rychlými kontry Lokomotivy. I po přestávce se meziříčští snažili zkorigovat stav a byli i aktivnější na ledě, ale to trvalo jen do 25. minuty. Během ní se hostům podařilo dát dva slepené góly a tím prakticky rozhodli utkání. V následujících minutách se domácí hokejisté jen s námahou bránili naladěným soupeřům a bylo skoro s podivem, že je to stálo jenom jednu další branku - ve 33. minutě zvýšil v přesilovce na 5:0 Šetek. Vědomi si dostatečného náskoku brněnští hráči poté zvolnili tempo. Toho využil Frühauf a po individuální akci zaznamenal čestný úspěch HHK. Poslední část byla ve znamení v podstatě trvalého tlaku Lokomotivy a nebýt někdy i zázračných zákroků Václava Šeby, bylo by skóre asi dvojciferné. Ne že by to domácí hráči zabalili. Jakoukoliv možnost využívali k protiútokům, ale kombinace vázly na přesnosti přihrávek nebo jejich zpracování. A když už nějaká vyšla, tak nebyli schopni přejít přes soupeře. Utkání pak uzavřel další využitou přesilovkou hostující Špaček.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Veverská Bítýška 2:7 (0:4;2:2;0:1)
Branky Škoda, Dočkal, asistence Dočkal, Škoda, Budín - Václav Živný 2, Žofka 2, Petr Hakl, Hajný, Kadlec, asistence Václav Živný 2, Hajný 2, Hrbáček, Kadlec, Jaroš, Sokolovskij, vyloučení 7:9, využití 0:3, rozhodčí Fiksa, Vlček, 20 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Velký rozdíl v obraně rozhodl toto utkání už v první třetině. Domácí opět nezvládli první dějství a celkem rychle prohrávali 0:4. Ve druhé třetině se sice domácím podařilo snížit, ovšem hosté vždy dokázali gólově odpovědět. Třetí třetina už se víceméně dohrávala, i když domácí se viditelně snažili se stavem ještě něco udělat. Konečné slovo ale měli tentokrát jasně lepší hosté, když v poslední minutě zápasu ještě proměnili přesilovou hru a upravili tak na hrozivých 2:7.

HC Zastávka - TJ Náměšť n. Osl. 5:2 (3:0,0:1,2:1)
Branky Šedý 2, Vopálka, Mikule, Lesonický, asistence Lesonický, Smolár, Bednář, Vopálka, Stromecký, Fiala - Krčál, Toth asistence Bauer, Konečný, vyloučení 5:5, využití: 2:0, oslabení 2:0, navíc 10 minut OT. Strnad (Náměšť), rozhodčí Antonín - Kříž P., Beneš,  90 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Domácí do utkání nastoupili velmi aktivně a zaskočili tím favorita z Náměště. První branku vstřelil Adam Šedý v dobře sehrané přesilovce. I Náměšť dostala příležitost ke srovnání skóre, ale nevyužila přesilovku 5 na 3 a sama dostala druhou branku z protiútoku z hole Jana Vopálky. Dobrý výkon domácích v první třetině potvrdil třetí brankou Jakub Mikule. Do druhé třetiny hosté nastoupili aktivněji, zlepšili bruslení a podařilo se jim vstřelit svoji první branku. Díky výbornému výkonu domácího brankáře Pavla Ševčíka se ale skóre do konce druhé třetiny již nezměnilo.
Ve třetí třetině byla hra vyrovnaná. Domácím se podařilo opět v oslabení vstřelit branku po krásné kombinaci Jana Bednáře a Adama Šedého. A i když si hosté připsali také jeden úspěch, závěrečnou tečku za výsledkem utkání udělal Roman Lesonický, když skóroval a využil tak podruhé v utkání přesilovku. Po dobrém výkonu si domácí po zásluze ponechávají doma tři body.

SK Telč - volno