3. kolo KSM, 24. - 26. 10. 2014 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HC Veverská Bítýška - HC Zastávka 5:4 po samostatných nájezdech (0:1;3:1;1:2; 1:0 samostatné nájezdy)
Branky Hrbáček 2, Petr Hakl, Václav Živný, rozhodující nájezd Sokolovskij, asistence Václav Živný 2, Sokolovskij, Tvrdý, Milan Hakl, Kadlec - Šedý, Lesonický, Vopálka, Bednár, asistence Sedláček 2, Šedý 2, Lesonický, rozhodčí Paur - Čurilla, Oberlík, vyloučení 10:10, využití 1:0, 45 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Jak už bývá tradice ve vzájemných utkáních těchto soupeřů, od prvních minut až do závěrečného hvizdu to byl vyrovnaný souboj a drama se vším všudy. V první třetině se měnil stav na ukazateli skóre až v 19. minutě, kdy si domácí dali vlastní gól po nahozeném puku od zadního mantinelu. Ve druhé části hry přišel obrat, nejprve na 2:1 a potom ve 39. minutě i na 3:2 a domácí měli několik velmi nadějných příležitostí na to, aby jejich vedení bylo podstatně výraznější. V polovině závěrečného dějství však Zastávka znovu vyrovnala a v čase 59:08 šla dokonce do vedení. Domácí po timeoutu odvolali brankáře a po perfektně sehrané power-play během 15 vteřin vyrovnali. A tak se šlo do nájezdů, které v šesté sérii kličkou ala Forsberg rozhodl Jurij Sokolovskij a Veverská Bítýška se mohla radovat ze zisku dvou bodů a druhého vítězství v tomto soutěžním ročníku.

HC Lokomotiva Brno - HC Spartak Velká Bíteš B 16:0 (2:0;8:0;6:0)
Branky Grepl 5, Mavrojanidis 3, Šetek 3, Stloukal, Vítek, Leopold Kerbler, Růžička, Špaček, asistence Vítek 5, Mavrojanidis 4, Martin Kerbler 4, Stloukal 2, Šetek, Růžička, Badin, Grepl, Klimeš, Stanček, vyloučení 6:7, využití 2:0, rozhodčí Lech - Kříž, Lejsek, 40 diváků, hráno v HHDaM v Brně.
Utkání nezačalo pro domácí nejlépe, hned ve druhé minutě dostali hosté možnost celých dvou minut přesilové hry pěti proti třem. Nejenže se nedostali k ohrožení domácího brankáře, naopak sami mohli inkasovat. Po tomto čase však už brněnský favorit tohoto utkání převzal pevně otěže zápasu do svých rukou a po první uklidňující brance začal hrát svoji pestrou kombinační hru, vyjádřenou dalšími brankami. Od druhé třetiny existoval na kluzišti už jen jeden tým a podle toho také vypadalo skóre utkání. Hostující tým působil rezignovaně a šestnáct branek v jejich síti bylo možná ještě milosrdných. Zato na domácích byla vidět chuť si zahrát a tak se všichni na stadionu, snad kromě hostujícího mužstva, skvěle bavili a výsledkem je letošní rekord soutěže v počtu vstřelených branek.

HHK V. Meziříčí B - SK Telč 1:4 (0:0;1:3;0:1)
Branky Barák, asistence Hubl - Kret 2, Jančo, Smejkal, asistence Jančo 2, Kret, Novák, Prokop, Smejkal, vyloučení 13:9, navíc Šeba 10 minut OT za nesportovní chování, Malec a Šoukal (všichni HHK), oba za hrubost 5 + 20 minut OT, za Telč Tomáš Havlík 5 + 20 minut OT za faul kolenem a Novák 5 + 20 minut OT za hrubost, využití 0:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Ryšavý - Vlček,Suchý, 29 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
První třetina byla vyrovnaná jak na ledě, tak i ve skóre a nakonec i na počet ojedinělých šancí. Oba soupeři se velice dobře znají a tak jen těžko jeden druhého mohl něčím překvapit. Od úvodu prostřední části začali více tlačit domácí hokejisté a hosté z Telče se soustředili hlavně na pozorné bránění a vyčkávali na chyby v rozehrávce HHK. Na branky se tak čekalo až do samého závěru třetiny, a jak se později ukázalo, byla to ta rozhodující část zápasu.
Ve 37. minutě překvapil z úhlu Adama Havlíka domácí Barák. Hned z protiútoku ovšem znovu srovnal stav telčský Jančo a v posledních dvou minutách hosté obrátili výsledek zásluhou Smejkala a Kreta.
Celá poslední část utkání pak byla ve znamení marného dobývání telčské branky domácími hokejisty. I když se dostali i do několika šancí, tak ke skórování je hostující brankář, někdy i se štěstím, nepustil. Stejně se vedlo i hráčům Telče na druhé straně kluziště, ale ti se nakonec ještě jednou prosadili. Stav zápasu uzavřel v 54. minutě svojí druhou brankou Kret. O dvě minuty později zbytečným faulem kolenem zlikvidoval domácího Hubla hostující Tomáš Havlík, a do sprch jej doprovodil Malec, který jej po zásluze potrestal. V předposlední minutě je napodobili meziříčský Šoukal spolu s Novákem za vzájemnou potyčku. Závěr tak o hokeji už moc nebyl.

TJ Náměšť n. Osl. - volno