4. kolo KSM, 31. 10. - 2. 11. 2014 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - SK Telč 1:9 (0:1;0:2;1:6)
Branky: Petr Holík po samostatné akci - Sokolík 3, Kret 2, Jančo, Kotrba, Šťastný, Taras, asistence Kret 2, Šebesta 2, Prokeš, Sokolík, Šťastný, vyloučení 7:8, využití 1:3, navíc OT 10 minut Škoda (V. Bíteš) a v čase 49:34 nařízeno TS proti V. Bíteši - proměnil Prokeš, rozhodčí Sibera - Horký, Mejzlík, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Po neskutečném debaklu v Brně chtěli domácí odčinit ostudu proti zdánlivě hratelnému soupeři z Telče. To se jim vcelku dařilo do poloviny utkání, kdy byl stav i herní projev vcelku vyrovnaný. Pak ale hosté přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a vstřelili dvě rychlé branky. Načali tak další zkázu domácích, kterou dokonali ve třetí třetině, kdy v tréninkovém tempu nastříleli šest branek a srazili zbývající sebedůvěru domácích na úplné dno. Jediné nepatrné pozitivum na straně domácích byl brankář Škoda, který zabránil podobnému debaklu jako v Brně, i když jednoznačné prohře nikoliv.

HC Zastávka - HC Lokomotiva Brno 10:5 (1:1,3:1,6:3)
Branky: Šedý 3, Bednář 3, Jakub Sedláček. 2, Stromecký, Kubiš, asistence Šedý 3, Stromecký 3, Lesonický 2, Bednář, Fiala, Gros, Kubiš, Fišer - Klimeš, Mavrojanidis, Šetek, Grepl, Martin Kerbler, asistence Badin, Vítek, Martin Kerbler, Grepl, vyloučení 7:7, využití 2:2, navíc 10 minut OT. Jakub Sedláček (Zastávka) a Stloukal (Brno), rozhodčí Mikšík - Kříž P., Musil, 45 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Utkání bylo od první minuty vyrovnané, čemuž odpovídá i skóre po první třetině. Druhou třetinu začali lépe domácí a dokázali hostům odskočit na rozdíl tří branek a v tu chvíli vedli už 4:1. Hra měla spád a do konce třetiny dokázali vstřelit gól v přesilovce i hosté. Zlomovým okamžikem však mohla být přesilovka ve třetí třetině, kdy hosté hráli 5 na 4. V ní byl v úniku podražen hostující hráč a bylo nařízeno trestné střílení, které sám faulovaný proměnil. Hosté pokračující přesilovku využili a na ukazateli skóre v tu chvíli svítil stav 5:4. V ten moment bylo zase o co hrát. Domácí však pokračovali v zodpověd-ném výkonu a proti hokejovějšímu týmu hostí dokázali využít vyložené šance ke vstřelení dalších branek. Tolik štěstí hosté neměli a ve svých protiútocích naráželi na kvalitní výkon domácí obrany a brankáře Ševčíka. Hatrickem se blýsknul domácí Adam Šedý a Jan Bednář. Domácí se mohou radovat se zisku 3 bodů proti favoritovi soutěže.

TJ Náměšť n. Osl. - HC Veverská Bítýška 0:3 (0:1;0:2;0:0)
Branky Václav Živný 2, Petr Hakl, asistence Kadlec, Žofka, Hrbáček, vyloučení 7:6, navíc 20 minut OK a 10 minut Ot (oba tresty pro Náměšť), rozhodčí Paul, - Suchý, Čurila, 110 diváků, hráno na ZS v Náměšti n. Osl.
I když domácí i hosté nastupovali v oslabené sestavě, začalo se ve svižném tempu. V 10. minutě se podařilo hostům poprvé skórovat. Domácí se ale o to více začali snažit, ale veškerá jejich snaha končila na brankáři hostů a nebo mimo branku. V tomto duchu pokračovalo utkání i nadále, domácí většinu času odehráli na polovině soupeře při obléhání jeho branky, ale bez konečného efektu. Hosté, přestože pouze vyráželi do sporadických útoků, dokázali během druhé třetiny ještě dvakrát skórovat a vedli tak už 0:3. V poslední třetině se obraz hry nezměnil, pouze hosté se ještě pečlivěji věnovali defenzivně a nakonec ubránili vítězství, aniž by obdrželi branku. Je potřeba objektivně pochválit výkon brankáře hostů, naopak za úrovní utkání zůstal výkon HR Paula.

HHK V. Meziříčí B - volno