5. kolo KSM, 7. 11. - 9. 11. 2014 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HC Lokomotiva Brno - Náměšť n. Osl. 11:4 (3:1;4:1;4:2)
Branky Mavrojanidis 5, Martin Kerbler 2, Klimeš 2, Grepl, Stloukal, asistence Martin Krblerb 3, Leopold Kerbler 3, Čaňo, Vašíček, Klimeš, Mavrojanidis - Tóth 2, Doležal, Bauer, asistence Lainka 2, Michal Sázavský, Ošmera, Konečný, vyloučení 5:7, navíc Stanček (Brno) a Pálka (Náměšť) oba 10 minut OT za nesportovní chování, využití 4:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Antonín, Lejsek, 33 diváků, hráno v HHDaM v Brně.
Utkání tradičních soupeřů z čela tabulky nepřineslo tentokrát žádné velké drama a dle výsledku i předvedené hry bylo utkání v polovině zápasu prakticky rozhodnuté. Od prvních minut utkání šli domácí jasně za svým cílem - svého velkého soupeřen porazit, což se jim nakonec vlastně v poklidném tempu podařilo. Hosté se sice do útoků tlačili, ale žádné velké šance si nevytvářeli. Pochvalu v domácím týmu si zaslouží střelec pěti branek Georg Mavrojanidis.

SK Telč - HC Zastávka 5:2 (3:0;0:1;2:1)
Branky Prášek 2, Jančo, Kubát, Kret, asistence Prášek 2, Novák 2, Jančo, Kubát, Smejkal - Bednář, Stromecký, asistence Fišer, Kubiš, Lesonickýá, Vopálka, vyloučení 10:9, využití 0:1, v oslabení 0:0, zásahy brankářů 28:21, rozhodčí Kolečkář - Kříž, Coufal, hráno na ZS v Rosicích.
První domácí utkání Telče bylo kvůli stavu ledové plochy, na které se momentálně nachází pouze popadané listí z okolních stromů, odehráno v Rosicích. Do utkání vstoupila lépe Telč a už v osmé minutě vedla zásluhou Vojty Janča, který rychlou střelou pod břevno nedal brankářovi šanci. Po čtyřech minutách to bylo už 2:0 kdy střelu Zdendy Kubáta, která mířila pouze do tyče, doklepával Kuba Prášek. V první třetině se domácí mohli radovat ještě jednou a to opět zásluhou Kuby Práška, kdy po dlouhé přihrávce Petra Nováka, který našel Z. Kubáta a ten již zmíněnému střelci předložil kotouč do odkryté brány. První třetinu byli aktivnější hráči Telče, což se promítlo i na ukazateli skóre.
Druhá třetina byla hodně rozkouskovaná, kvůli častému vylučování, především domácích hráčů. Druhý gól v zápase mohl střelit Vojta Jančo, který jel trestný střílení, ale střela mu sjela a brankáře hostů nijak nevystrašila. Se sirénou se podařilo hostům snížit na 1:3, kdy se prosadili střelou zápěstím mezi betony. Do třetí třetiny vstoupili lépe hosté a již v první minutě se dotáhli na jeden gól, když se jim podařilo překonat Adama Havlíka prudkou střelou z mezikruží. Z třígólového vedení Telče byl rázem pouze gól. Naštěstí pro Telč už hosté nedokázali překonat po celý zápas výborně chytajícího Adama Havlíka. Naopak domácí zvýšili vedení v 57. minutě zásluhou Zdendy Kubáta, který si vyjel z rohu a přesně trefil mezeru mezi brankařovými betony. V 59. minutě po chytré nahrávce Petra Nováka uzavírá na konečných 5:2 Vojta Kret.

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Velká Bíteš B 5:3 (1:1;3:1;1:1)
Branky Barák 2, Válek, J. Kudláček, Libor Střecha, asistence Bradáč, Jiří Kudláček, Malec, Libor Střecha, Válek - Burian, Budín, Marek, asistence Budín 2, Urbánek, vyloučení 4:7, využití 2:0, v oslabení 0:0, poměr střel 45:21, rozhodčí Brabec - Horký, Mejzlík, 60 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Zápas týmů z konce tabulky začal pro domácí jako ty dva předchozí. Začali aktivněji než soupeř, ale v páté minutě už prohrávali. Důraz před brankou Šeby se vyplatil Burianovi. Poté opět následovalo marné dobývání Chadimovy brány meziříčskými. Srovnat skóre se jim podařilo až v poslední minutě z přesilovky, když se na brankovišti Bíteše se prosadil Barák. Do druhé části nastoupili hráči Spartaku jako do zlého snu. Během úvodních šesti minut jim tam napadaly tři góly. Nejprve se přesně trefil od modré čáry Válek, o tři minuty později byl na konci pěkné přesilovkové kombinace Jiří Kudláček a řádění první pětky HHK zakončil ze samostatného úniku Libor Střecha. Bíteš to ale v žádném případě nevzdala a hned minutu po Střechovi snížil Budín. Do konce třetiny se pak hrál v celku vyrovnaný hokej a ani dvě početní výhody na obou stranách změnu stavu nepřinesly. O zdramatizování zápasu se v 52. minutě závěrečné části ještě postaral hostující Marek. Naděje ovšem Bítešským vydržela jen čtyři minuty, když v 56. minutě překvapil z úhlu Chadima v jejich brance Barák. Tímto svým druhým gólem také uzavřel stav utkání. Hosté už pak neměli ani fyzické ani duševní síly na zlepšení výsledku a domácím to k zisku prvních bodů bohatě stačilo.