7. kolo KSM, 21. 11. - 23. 11. 2014 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

SK Telč - HC Veverská Bítýška 7:3 (0:1;4:1;3:1)
Branky Štastný 2, Sokolík, Jančo, Smejkal, Prášek, Kubát, asistence Kubát Taras, Smejkal, Šebesta, Tomáš Havlík, Kret - Milan Hakl 2, Dudák, asistence Píša 2, Vacek,  vyloučení 6:7, navíc domácí 10 minut OT, zásahy brankářů 18:36, 180 diváků, rozhodčí Paur - Karásek, Obrtel, hráno na ZS v Telči.
Diváci v Telči se konečně dočkali prvního zápasu v nové sezóně a to proti soupeři, na kterého loni nenašli ani jednou recept. Do zápasu lépe vstoupili hosté, když po nedůrazné  hře  domácích u mantinelu si vzal puk Milan Hakl a bekendovou střelou do horního rohu překonal Adama Havlíka. Telč se snažila o vyrovnání, ale ani patnáct pokusů překonat hostující brankáře Švaříčka nestačilo k vyrovnání skóre. Co se ovšem nepovedlo v třetině první, povedlo se v třetině druhé. Hned v první minutě srovnává Vojtěch Jančo důraznou dorážkou z brankoviště. Do vedení dostal domácí výborně hrající Jarda Štastný, když si dojel a dorazil původní vlastní střelu. Bohužel po chybě v rozehrávce domácí obrany srovnává skóre Dudák. To se však domácím nelíbilo a o čtyři minuty později posílá Telč opět do vedení David  Smejkal, který přesně tečuje střelu od modré mezi betony výborně chytajícího Švaříčka. Druhým gólem v zápase po luxusní nahrávce Davida Smejkala zvyšuje Jarda Štastný. Třetí třetina nabídla ještě tři góly do sítě hostů, ten první zařídil Milan Sokolík, který využil hrubky brankáře a zvýšil do prázdné brány. Hosté se ještě zmohli na odpor snížením v přesilové hře na 5:3, a to zásluhou nejlépe hrajícího hostujícího hráče Hakla Tři minuty před koncem zvyšuje náskok domácích Zdeněk Kubát, který si našel odražený puk a do poloodkryté brány skóruje. Jistotu domácím dává Kuba Prášek, když po objetí dvou hráčů skóruje mimo dosah hostujícího brankáře.a uzavírá tak výsledek utkání na konečných 7:3. Hosté měli v 58. minutě výhodu trestného střílení, s tím si však poradil telčský gólman  Adam Havlík. Za dobře odvedený výkon si zaslouží pochvalu střelec dvou branek Jarda Štastný a dobře hrající David Smejkal. Domácím nechyběla bojovnost a tak zaslouženě zůstaly tři body doma. Atmosféra na ZS v Telči byla výborná a domácí oddíl doufá, že fanoušci Telče opět přijdou podpořit své svěřence tuto sobotu, kdy na zdejší led zavítá vedoucí celek soutěže HC Lokomotiva Brno, v jejím dresu nastupuje i bývalý extraligový hráč Pavel Zubíček, který ve své kariéře dosáhl šestkrát na titul mistra extraligy!

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Zastávka 1:5 (0:1;1:1;0:3)
Branky Budín, asistence Dočkal - Šedý 2, Mikule, Lesonický, Vopálka, asistence Lesonický 2, vyloučení 8:7, využití 0:3, navíc 10 minut OT Komínek M. (VB), rozhodčí Brabec - Horký, Pekárek, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
První třetina byla spíše v režii domácích, kteří ovšem z úvodního velkého tlaku branku nevytěžili, naopak hosté už z první šance vstřelili vedoucí branku. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou, ale oba brankáři byli pozorní. Ve druhé třetině se domácím podařilo vyrovnat, když hostující brankář nedosáhl na dorážku velice aktivního Budína. Nejen skóre, ale i hra se vyrovnala. A i když domácí byli malinko aktivnější, udeřili z chybné rozehrávky hosté, a ti tak šli do kabiny nejen s jednobrankovým náskokem, ale i s výhodou čtyřminutové přesilové hry. Tato výhoda se stala pro vývoj utkání rozhodující, neboť se na začátku třetí třetiny díky dalšímu faulu zdvojnásobila, čímž hosté nepohrdli. S malou komplikací (rozhodčí uznal branku minutu zpětně až po konzultaci s čárovými rozhodčími) využili obě přesilovky a odskočili na rozdíl tří branek. Od té doby bylo na hřišti už jen jedno mužstvo, a to hosté, kteří v poklidu kombinovali a s přehledem likvidovali útoky domácích. V závěru ještě přidali jednu branku a odvezli si tak všechny tři body, tak jako letos všichni soupeři domácích. Ti nadále marně hledají alespoň náznak formy z předchozích sezón

TJ Náměšť n. Osl - HHK Velké Meziříčí B 5:4 (3:2;2:1;0:1)
Branky Kejda 2, Tóth 2, Němec, asistence Fiala 2, Michal Sázavský, Krčál, Doležal - Bulička, Tůma, Válek, Chlubna, asistence Tůma Pokorný Křípal, Frühauf, Chlubna, vyloučení 6:6, rozhodčí Fiksa - Berger, Lisa, 120 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácí pošpatných výkonech, které je provázejí od začátku soutěže, nastoupili s odhodláním konečně získat nějaké body. To se jim tentokrát povedlo, už ve 12. minutě vedli 3:0 a všechno nasvědčovalo tomu, že tentokrát svoje domácí utkání dohrají v pohodě do konce. Jenže vlastními chybami a nedisciplinovaností, kdy za zbytečné fauly byli pěti minut domácí čtyřikrát na trestné lavici, jednou z toho se dokonce brániuli ve třech, dali soupeři šanci, čehož on dokonale využil. Během dvou minut dvěma brankami hosté snížili na 3:2 a dostali se znovu na koně. Vyrovnali hru a na začátku poslední třetiny vyrovnali i stav. Domácí jakoby znovu začali upadat do letargie, ale zavčas začali bojovat a snažili se. To se jim vyplatilo a v 36. a 39. minutě znovu dvěma brankami odskočili na 5:3. Třetí třetina se vyznačovala bojovností na obou stranách. Hosté se nevzdávali, snažili se a v 55. minutě snížili na rozdíl jediné branky. Nadále se hrál rychlý a vcelku pohledný hokej, pří němž se domácí až do konce obávali o výsledek, ten se však už nezměnil a tak brali po dlouhé době konečně vítězné body.

HC Lokomotiva Brno - volno