8. kolo KSM, 28. 11. - 30. 11. 2014 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť n. Osl. 1:3 (1:1;0:1;0:1)
Branky Vlček, asistence Zdeněk Rozmahel, Jiří Škoda - Sklenář, Michal Sázavský, Fiala, asistence Lainka 2, Strnad 2, vyloučení 3:4, bez využití, rozhodčí: Fiksa - Horký, Erat, 60 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Začátek utkání patřil hostům, kteří tvořili hru, ale do výraznější šance se nedostali. Až když domácí ztratili kotouč v útočném pásmu, se hosté dostali do rychlého protiútoku a situaci 2 na 1 proměnili v úvodní branku. Téměř ze stejné situace se však dokázali prosadit i domácí a po první třetině byl stav vyrovnaný 1:1. Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, hosté tvořili hru, ale domácí je do vyložených šancí nepouštěli. A jako tomu v této sezóně už u domácích hokejistů bývá zvykem, soupeři museli pomoct sami. Nahozený kotouč, který proletěl skoro přes všechny čáry, chtěl domácí brankář za brankou rozehrát, jenže puk přeskočil jeho hokejku a překvapený Sázavský se mohl radovat z velice laciné branky, která byla jediná v druhé části hry. Kdo očekával tlak domácích ve třetí třetině, ten se spletl. Hosté s přehledem kontrovali hru, na dlouhé minuty se usazovali v obraném pásmu domácích a dostávali se tak do velkých příležitostí, avšak ty likvidoval svou chybu odčiňující Chadim v brance domácích. Ale ani ten v polovině třetí třetiny nestačil na přesnou dorážku Fialy, která definitivně utnula šance na první body domácích.

HC Veverská Bítýška - HHK Velké Meziříčí 6:4 (2:1;3:0;1:3)
Branky Václav Živný 2, Milan Hakl 2, Dudák, Přemysl Živný, asistence Žofka 2, Václav Živný 2, Přemysl Živný 2, Hajný, Slanina - Musil 2, Tůma, Bradáč, asistence Křípal 2, Kudláček, Barák, Pokorný, Střecha, vyloučení 6:6, navíc Kadlec (V. Bítýška) 10+10 minut OT (OK), využití 2:2, rozhodčí Pekárek, Brabec, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Oba celky si byly vědomi faktu, že se již prakticky hraje o první čtyřku a tedy o jejich další účinkování v letošním soutěžním ročníku. Lépe začali hosté, kteří byli v úvodu velice aktivní a šli v 9. minutě do vedení po využité přesilovce. Hra se potom rychle přelévala od branky k brance, ale střelecky byli úspěšní pouze domácí a to hned dvakrát, takže odcházeli do kabin s nejtěsnějším náskokem. Druhá část hry začala dvěma góly hostitelů, které padly v rozmezí 30 vteřin na přelomu 5. a 6. minuty. To meziříčskými dost otřáslo, na ledě téměř neexistovali a do konce třetiny ještě jednou inkasovali - po čtyřiceti minutách byl stav 5:1 a zdálo se být všechno jasné. Hráči HHK však nehodili flinty do žita a ve 43. minutě snížili. Za další dvě minuty přišel naprosto nepochopitelný zkrat domácího M. Kadlece, jeho vyloučení na 2+2 minuty a 10+10 minut OT, tedy s odchodem do kabin a rázem se začaly dít věci. Během 40 vteřin totiž svítilo na časomíře skóre 5:4 a hosté v euforii svírali domácí borce v obranném pásmu nepřetržitě snad deset minut. Konečné rozhodnutí tak padlo až v 60. minutě, kdy se hostující tým snažil o vyrovnání v power-play a inkasoval do opuštěné branky. Přítomní diváci tak byli svědky výborného hokeje z obou stran, kterému nechyběly dramatické zápletky a v němž se nakonec radovali přece jenom šťastnější hráči Veverské.Bítýšky.

SK Telč - HC Lokomotiva Brno 5:4 (0:2;2:2;3:0)
Branky Prášek 2, Tůma, Kotrba, Kret, asistence Kubát 2, Jančo, Šebesta, Kotrba, Sokolík, Prášek - Martin Kerbler, Vítek, Mavrojanidis, Grepl, asistence Vítek 2, Martin Kerbler, Stanček, Mavrojanidis, Šetek, vyloučení 4:6, zásahy brankářů 11:33, 210 diváků, hráno na ZS v Telči.
Na telčský led zavítal největší favorit soutěže a vítěz loňského ročníku HC Lokomotiva Brno. V minulé sezóně se podařilo Telči vyhrát až po samostatných nájezdech a i letos se očekával tvrdý boj. Zápas začal pro domácí zle, to když ve druhé minutě posílá Brno do vedení Martin Kerbler a do konce třetiny bylo ještě hůř, když na 2:0 zvyšuje Vítek. Domácí  měli sice střeleckou převahu, ale do žádných vyložených šancí se nedostávali a tak po první třetině odcházeli s mankem dvou gólů na soupeře. Do druhé třetiny šla Telč na led s tím, že musí vyrovnat skóre a udělat tak divákům, kteří opět krásně vyplnili ochozy, radost, První krůček k tomu udělal Vojta Kret, který dokázal zužitkovat nahrávku od Vojty Janča a poslal kotouč nad brankářův beton. O vyrovnání se postaral Kuba Prášek, který se nejlíp zorientoval v chumlu před brankou a uklidil puk za záda brankáře Richtra. To domácím stačilo a trochu polevili, čehož opět využili hosté a rychlou střelou zápěstím překonává Adama Havlíka nejproduktivnější hráč celé soutěže Mavrojanidis. Vedení o dvě branky zařídil pro Brno Grepl, který využil zmatku v  domácí obraně. Poté měla Telč pár slibných šancí na snížení, ale ani přesilovka 5 na 3, ani následující nájezd Vojty Kreta neskončily gólem. O snížení se ještě pokoušel kapitán Telče Milan Sokolík, ale jeho střela skončila pouze na tyčce a tak i po druhé třetině odcházela Telč do kabin se ztrátou dvou gólů. Do třetí třetiny vlétla Telč jako uragán a po 38 vteřinách snižuje na 3:4 nechytatelnou střelou Zdenda Tůma. Druhé vyrovnání skóre zařídil opět Kuba Prášek, který dostal ideální nahrávku do brejku od brněnského zadáka a svůj únik proměnil střelou do horního růžku branky. Už to vypadalo, že se bude opakovat loňský rok a zápas budou muset rozhodnout nájezdy, proti tomu však byl Jiří Kotrba, který těžil z dobré práce svých spoluhráčů z útoku a svým zatím nejdůležitějším gólem ve své kariéře rozpoutal obrovskou radost v ochozech i na střídačce. Hostům zbývaly tři minuty, aby se zápasem ještě něco udělali, ale domácí obrana si s nimi poradila a mohla slavit důležitou výhru. Kdyby se mělo někoho vyzdvihnout, tak je to tým jako celek, ukázal jakou má sílu a obrátil hned dvakrát dvoubrankové manko a ještě dokázal zápas dotáhnout do vítězného konce. Velkou pochvalu zaslouží i výborní fanoušci, kteří svým povzbuzováním mají také nemalou zásluhu na vítězném konci. Příští víkend mají telčští hokejisti volno, ale za 14 dní opět nastoupí na domácím ledě proti soupeři HHK Velké Meziříčí.

HC Zastávka - volno