2. kolo play-off KSM 20. 1. 2015 - 1. 2. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

o 1. - 4. místo

HC Zastávka - HC Veverská Bítýška 2:5 (1:2;1:1;0:2)
Branky Bednář, Gross, asistence: Lesonický, Knotek - Hakl, Němec, Václav Živný, Slanina, Jaroš, asistence Píša 2, Přemysl Živný 2, Václav Živný, Žofka, Kadlec, Hajný, vyloučení: 8:13, navíc 10 minut OT Slanina (Veverská Bítýška), TS (Veverská Bítýška) - neproměněno, využití 2:2, rozhodčí: Netopil - Černý, Měkýš, 32 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Utkání bylo od prvních minut vyrovnané, ale v proměňování šancí byli po celý zápas lepší hosté. A díky dobrému výkonu svého gólmana, který svým výkonem domácí nakonec vychytal, vybojovali hosté tři body.

HC Lokomotiva Brno - SK Telč 5:2 (4:0;1:2;0:0), utkání ukončeno v čase 54:01
Branky Vorel, Grepl, Mavrojanidis, Vítek, Martin Kerbler, asistence Stanček, Mavrojanidis, Grepl, Vorel - Kret, Novák, asistence Smejkal, Taras, vyloučení 8:6, navíc Špaček (Brno) 5+20 minut OK za úder do oblasti hlavy a krku, využití 1:1, v oslabení 0:0, rozhodčí Lerch - Čunočka, Paclík, 22 diváků, hráno v HHDaM v Brně.
Utkání začalo v tempu odpovídající tomu, že na sebe narazila první dvě mužstva tabulky. Hrál se od začátku rychlý a důrazný hokej, i když obě mužstva vycházela především ze zabezpečené obrany. Na straně hostů byl viditelný větší pohyb, ale také více nepřesností. Ve 4. minutě se domácí z první vážnější akce ujali vedení. A když za dalších patnáct vteřin udeřili podruhé, dostavil na hokejky domácích klid. V rozmezí 15. a 16. minuty se Lokomotivě podařilo vstřelit další dvě slepené branky, a tak už po první třetině se zdálo být o osudu tohoto utkání rozhodnuto. Do druhé třetiny domácí vstoupili sice aktivně, ale místo aby své akce zakončovali góly, tak, jak je jich jejich zvykem, chtěli kombinovat až do prázdné branky. A to se jim nevyplatilo. V polovině utkání hosté po hrubých chybách domácí obrany vstřelili v rozmezí tří minut dvě branky a opět začalo mít utkání zajímavější náboj. Naštěstí se domácímu týmu podařilo vstřelit důležitou pátou branku a to jim přineslo na hokejky větší klid a ve třetí třetině už jasně kontrolovali vývoj utkání. Pět minut před koncem utkání se u střídačky hostů strhla potyčka, a když hlavnímu arbitrovi trvalo delší dobu určit viníky a udělit tresty, nějakou dobu se nehrálo. Po udělení trestů však trenér hostů nesouhlasil s výší těchto trestů, načež odvolal svůj tým z ledové plochy a hosté odešli do kabin, přičemž hlavní rozhodčí ukončil toto, jinak velmi pěkné utkání, podle zápisu o utkání ale především z důvodu překročení časového limitu, stanoveného provozovatelem ledové plochy.
Ke konečnému výsledku zaujme stanovisko STK OS LH Žďár nad Sázavou po posouzení vyjádření obou HOK a po prostudování Zápisu o utkání.

o 5. - 7. místo

HHK Velké Meziříčí B - TJ Náměšť n. Osl. 9:3 (3:1;5:1;1:1)
Branky Křípal, Hubl, Chlubna, Šoukal, Vrána, Vrána, Frühauf, Invald, Peterka, asistence Hubl 2, Vrána, Šoukal, Barák, Frühauf, Tůma, Bradáč, Musil, Invald, Křípal, Kudláček, Válek - Lainka 2, Kejda, asistence Strnad 2, Špaček, vyloučení 3:6, navíc proti domácímu týmu nařízeno TS - proměněno, využití 0:1, v oslabení 0:0, střely na branku 46:31, rozhodčí Pekárek - Maloušek, Ondráček, 51 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Náměšť opět přijela do Meziříčí s minimálním počtem hráčů a tomu také podřídila svoji taktiku - pozorně bránit své pásmo a spoléhat na rychlé výpady na branku domácích. Hned první brejk se jejím hráčům podařilo zužitkovat. V sedmé minutě dostal Kejda pas mezi obránce a otevřel skóre utkání. Domácí hokejisté, kteří se od úvodu zápasu tlačili do útočného pásma, se ale oklepali velice rychle. Už o minutu později vyrovnal Křípal, jenž se nejrychleji zorientoval před Sázavského bránou.
Další dvě branky meziříčských padly v 10. a 11. minutě. Obě padly po pěkných kombinacích útočných trojic, které zakončili Hubl a Chlubna. Nejlepší část utkání si však domácí nechali na první polovinu prostřední části. Po čtvrtém gólu Peterky ve 22. minutě předváděli důrazný nátlakový hokej s úspěšným zakončováním - 24. minuta Šoukal, 26. minuta Vrána a 32. minuta opět Vrána. Po sedmém gólu je však jakoby přepadl pocit uspokojení a hráči Náměště vycítili šanci na vylepšení stavu. Vyrovnali hru a vzápětí se dostali i do slibných šancí. Při jedné z nich byl faulován Lainka a z následného trestného střílení snížil na 7:2. Až do konce třetiny pak byli hosté lepším týmem, ale další branku už se jim vstřelit nepodařilo. A tak poslední slovo nakonec měli hráči HHK, když těsně před sirénou zakončil svoji individuální akci Frühauf. Poslední třetina za rozhodnutého stavu přinesla vyrovnaný hokej. Domácí byli sice stále aktivnější, ale hokej už hráli více na krásu než na účel. Hostům pořád ještě zbývaly nějaké síly nejenom na bránění, ale i na brejkové akce. A tak není divu, že se diváci branek dočkali až v samotném závěru zápasu. Nejprve přidal v 58. minutě devátý gól HHK Invald, aby o minutu později, znovu z úspěšného brejku, uzavřel stav zápasu náměšťský Lainka.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno