3. kolo play-off KSM 6. 2. 2015 - 8. 2. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

o 1. - 4. místo

SK Telč - HC Zastávka 8:2 (3:0;2:1;3:1)
Branky Prášek 2, Šťastný 2, Tůma, Smejkal, Tomáš Havlík, Jiří Havlík, asistence Kret 4, Kotrba 2, Sokolík, Kubát - Gejdoš, Lesonický, asistence Lesonický, Bednář, vyloučení 10:11, navíc Bartoněk 10 minut OT a Knotek 2 + 2x10 minut, tedy OK (oba Zastávka), využití 1:2, v oslabení 0:0, rozhodčí Paur - Jeletz, Karásek, 100 diváků, hráno na ZS v Telči.
Úvod zápasu vyšel domácím na výbornou, ve čtvrté minutě se ujímají vedení díky prudké střele Z. Tůmy, která si našla místo mezi brankařovými betony. V sedmé minutě se prosazuje opět první pětka a to konkrétně D. Smejkal, jehož střela vymetla pavučiny z brány a o minutu později dokončuje skvělý úvod Kuba Prášek, který blafákem překonal hostujícího gólmana. Druhou třetinu začala Telč v oslabení, ale ani to nezabránilo J. Šťastnému navýšit skóre, když přesnou střelou zápěstím nedal šanci brankáři Zastávky. Ve 32. minutě se i soupeř dokázal prosadit, když využil jednu z mnoha přesilových her. Účet druhé třetiny však uzavírá po dobře sehrané přesilovce Tomáš Havlík pátým gólem domácích. Třetí třetina opět nabídla gól v oslabení, o který se tentokrát postaral V. Jančo. V 50. minutě se hostům podařilo překonat skvěle chytajícího Adama Havlíka ještě jednou, a to opět při přesilové hře. Více toho za svá záda telčský gólman nepustil a výrazným dílem pomohl k další výhře domácího celku. Gólově přispěl ještě Jirka Havlík, který zužitkoval přihrávku od staršího bratra a podruhé v zápase se mezi betony trefil i Kuba Prášek. Hokejisté Telče jsou již velmi blízko postupu do finále celé soutěže, kde s největší pravděpodobností narazí na loňského mistra HC Lokomotivu Brno, se kterým se utkají za 14 dní doma. Pro domácí to bude historicky poslední mistrovské utkání, které kdy odehrají na ploše otevřené ploše stařičkého zimního stadionu.

HC Veverská Bítýška - HC Lokomotiva Brno 1:4 (0:2;1:0;0:2)
Branky Žofka, asistence Petr Hakl - Mavrojanidis, Grepl, Špaček, Vítek, asistence Stanček 2, Leopold Kerbler, Zubíček, vyloučení 4:10, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Brabec - Mejzlík, Horký, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
O vítězství brněnských hokejistů rozhodla lepší kvalita v koncovce a fakt, že domácí nedokázali využít ani jednu ze tří přesilovek pět na tři.

o 5. - 7. místo

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Velká Bíteš B 0:1 (0:0;0:0;0:1)
Branka Burian, asistence Budín a Dočkal, vyloučení 3:2, využití 0:0, v oslabení 0:0, poměr střel 29:21, rozhodčí Fiksa, 50 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Konečný výsledek zápasu přesně odpovídá tomu, co se odehrávalo na ledové ploše. Utkání chudé na góly bylo stejně tak chudé i na hokejovou krásu. Domácí hráči předváděli bezkrevný výkon, který postrádal jakýkoliv moment překvapení, a za celý zápas nebyli schopni na svého soupeře nic vymyslet. Jakoby čekali, že se Bíteš porazí sama a jim bude stačit pouze průměrný výkon. Pokud už se dostali do blízkosti brankoviště, tak vždycky skončili na pozorném Miroslavu Škodovi. Hosté, kteří přijeli s minimálním počtem hráčů, který řády povolují ale, vědomi si svého počtu, hráli to, co potřebovali a hlavně to byli schopni vydržet až do konce. Ve vlastním pásmu pozorně bránili a nepouštěli meziříčské do žádných větších šancí. Jakmile však dostali příležitost, okamžitě vyráželi do přečíslení na Šebovu bránu. Z podobné situace nakonec padl i jediný gól utkání. Postaral se o něj 12 minut před koncem Burian po přihrávkách Budína a Dočkala. Domácím pak nepomohlo ani zredukování sestavy na dva útoky a tak se ze svého prvního tříbodového vítězství radovali bítešští hokejisté.

TJ Náměšť n. Osl. - volno