5. kolo play-off KSM 20. 2. 2015 - 22. 2. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

o 1. - 4. místo

HC Veverská Bítýška - HC Zastávka 5:2 (0:1;1:0;4:1)
Branky Hrbáček 3, Žofka, Milan Hakl, asistence Hajný 2, Němec 2, Václav Živný 2, Píša - Nurian 2, asistence Gross, Sedláček, vyloučení 9:8, využití 1:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Paur - Vlach, Ryšavý, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté začali s větším elánem a hned z první střely šli v 76 vteřině do vedení. Mírnou převahu si udržovali po celou úvodní třetinu, protože domácím chyběl větší pohyb a jejich přihrávky nenacházely hokejky spoluhráčů. To se změnilo až od 27. minuty, kdy se šťastně dostal ke kotouči Michal Hrbáček a střelou do šibenice vyrovnal. Od té chvíle se aktivita přestěhovala na stranu Veverské Bítýšky, ale prozatím bez dalšího gólového efektu. Stav na ukazateli skóre se znovu měnil až na přelomu 46. a 47. minuty, kdy se nejprve trefil od modré Žofka, ale hned z protiútoku předvedl totéž hostující Burian a bylo to 2:2. Definitivní posun k vítězství domácích přišel v 50. minutě, kdy opět Hrbáček využil přesilovku a tentýž hráč završil svůj hattrick v 58. minutě. Soupeř se ještě pokusil o hru bez brankáře, ale konečnou podobu výsledku pečetil Milan Hakl do prázdné klece. Zasloužené vítězství Veverské Bítýšky za výkon ve druhé a třetí třetině, která si tím definitivně pojistila třetí příčku v nadstavbové části soutěže.

SK Telč - HC Lokomotiva Brno 6:8 (1:4;1:2;4:2)
Branky Sokolík 2, Šťastný, Tomáš Šalanda, Kubát, Kret, asistence Kret, Sokolík, Tůma, Jiří Havlík. Jančo, Novák - Stloukal 2, Vašíček 2, Kinzel, Mavrojanidis, Vítek, Zubíček, asistence Vítek 4, Stloukal 3, Mavrojanidis 2, Martin Kerbler, Stanček, Grepl, vyloučení 6:9, využití 0:0, zásahy brankářů 8:30, rozhodčí Kukeně - Štastná, Žák, 300 diváků, hráno na ZS v Telči.
V posledním domácím utkání přivítalo telčské áčko lídra soutěže z Brna. Na zápas si našlo cestu přes tři stovky diváků, kteří se přišli rozloučit s místem, které bylo po několik desítek let v Telči spjato s hokejem. Úvod zápasu patřil hostům, ti se dostali do čtyřbrankového vedení díky trefám Vašíčka, Stloukala, Kinzela a nejlepšího střelce soutěže Mavrojanidise. Dvě minuty před koncem první třetiny se dokázali prosadit i domácí, konkrétně T. Šalanda a tak se do kabin odcházelo za nepříznivého stavu 1:4.
Do druhé třetiny domácí vlétli jako uragán a po pěti vteřinách hry snižuje krásnou střelou do horního rohu Zdenda Kubát. Šance domácích pokračovaly, ale byli to opět hosté, kteří se dokázali prosadit gólově, když po chybách v obraně se trefuje nejprve Vítek a na 2:6 pak podruhé v zápase Stloukal. Do poslední dvacetiminutovky šli domácí s odhodláním, že se pokusí výsledek zvrátit a udržet domácí neporazitelnost. Již po devíti vteřinách hry se trefil za záda Richtera kapitán Telče Milan Sokolík. A byl to opět kapitán domácích, který snížil na 4:6 po perfektní nahrávce Zdendy Tůmy. Ve 46. minutě snižuje prudkou střelou zápěstím Vojta Kret a rázem to bylo pouze o gól. Fanoušci na tribunách hnali domácí za vyrovnáním, kterého se nakonec dočkali. Při přesilové hře napřáhl od modré Jarda Šťastný a prostřelil vše co mu stálo v cestě. Vícekrát už se domácí prosadit nedokázali a byli to opět hosté, kteří dokázali dávat góly. V 49. minutě zvyšuje na 7:6 pro Brno Jiří Vítek a na konečných 8:6 se prosazuje největší hvězda soutěže Pavel Zubíček.
Velký dík patří hráčům za bojovnost a fanouškům, který svým povzbuzováním vytvořili nádhernou atmosféru, kterou si při vzpomínce na zápasy pod širým nebem budeme pamatovat.
Pro domácí oddíl bylo utkání důstojným rozloučením s jejich hokejovým stánkem, který po dobu 34 let sloužil jak oddílu SK Telč, tak i široké veřejnosti. Na poslední utkání, hrané v Telči v letošní sezóně, se přišlo podívat úctyhodných 300 diváků, kterým vedení klubu děkuje za jejich podporu a těší se na podzim na setkání v nové hokejové hale.

o 5. - 7. místo

TJ Náměšť n. Osl - HHK Velké Meziříčí B 4:3 (2:0;0:1;2:2)
Banky Konečný, Špaček, Krčál, Fiala, asistence Fiala 2, Špaček, Krčál, Tóth - Invald, Kudláček, Hubl, asistence Vrána 2, Barák, Musil, vyloučení 8:4, rozhodčí Horký, Lainka, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Začátek utkání se zpozdil z důvodu nedostavení se dvou delegovaných rozhod-čích a tak si musel hráč domácích Lainka vysvléct výzbroj a nastoupit jako druhý rozhod-čí, aby mohlo být utkání zahájeno. Lépe do něj vkročili domácí, kteří navzdory oslabení o uvedeného hráče v 5. minutě poprvé skórovali. V 16. minutě přidali další branku a dokázali tím, že v průběhu první třetiny byli lepším mužstvem. Ve druhé třetině se hra začala vyrovnávat, a i když domácí několikrát nebezpečně vystřelili na soupeřovu branku, brankáře hostů nedokázali překonat. Naopak to byli hosté, kteří ve 32. minutě snížili na rozdíl jediné branky, a to je povzbudilo k tomu, aby přidali na důrazu. Ve třetí třetině se obraz hry příliš nezměnil, oboustranně převládala bojovnost nad přesností. Ve 45. minutě hosté srovnali stav utkání na 2:2 o a oba soupeři se od tohoto okamžiku snažili strhnout vítězství na svou stranu. Dramatický závěr utkání nastartovali hosté, když se v 56. minutě brankou Hubla dostali do vedení, a už se zdálo, že domácí odejdou zase poraženi. V 58. minutě však brankou Krčála domácí opět srovnali na nerozhodných 3:3 a v 60. minutě Fiala vydoloval pro domácí vítězství. Divákům se muselo utkání především pro jeho dramatický a vítězný konec velmi líbit, a tak hráčům i přes ne příliš lichotivé výsledky v letošní sezóně připravili po skončení velké ovace.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno