6. kolo play-off KSM 27. 2. 2015 - 1. 3. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

o 1. - 4. místo

HC Zastávka - SK Telč 2:5 (1:1;1:1;0:3)
Branky Brekke, Mikule, asistence Libor Sedláček, Bednář, Burian - Sokolík 2, Kret, Koreš, Novák, asistence: Smejkal 2, Novák 2, Kret, Šebesta, vyloučení 9:5, využití 1:1, rozhodčí Kolečkář - Kříž, Lejsek, 25 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Diváci mohli sledovat v prvních dvou třetinách celkem vyrovnaný zápas, o čemž vypovídá i stav 2:2. Rozhodovalo se až ve třetí třetině, kde se nejprve domácí dokázali ubránit v přesilovce 2+2, ale inkasovali až době, kdy byli v plném počtu. Hosté rozhodli zápas ve chvíli, kdy využili přesilovku 5 na 3 a domácímu týmu odskočili na rozdíl dvou branek. Pátou brankou hosté zpečetili své vítězství a zaslouženě si odvezli plný počet bodů.

HC Lokomotiva Brno - HC Veverská Bítýška 5:4 (1:2;1:2;3:0)
Branky Mavrojanidis 2, Vítek, Klimeš, Špaček, asistence Mavrojanidis 2, Klimeš, Zubíček, Špaček - Píša, Hauzner, Milan Hakl, Jaroš, asistence Píša 2, Petr Hakl 2, Hajný, Švaříček, vyloučení 8:3, využití 0:2, rozhodčí Lerch - Komínek, Mikšík, 15 diváků, hráno v HHDaM v Brně.
Hosté přijeli do Brna pouze se dvěma pětkami a domácí asi podvědomě začali utkání ve velmi vlažném tempu. Hostující tým ale hodně bruslil a hrál naprosto disciplinovaně a bez respektu. V deváté minutě se hosté dostali do vedení. Po této brance začal domácí tým soupeře sice přehrávat, ale v koncovce se jim tentokrát vůbec nedařilo a to i díky zásluze brankáře hostí. V 17. minutě se domácím sice podařilo vyrovnat, ale už za 30 vteřin se hosté znovu dostali do vedení. V polovině utkání Lokomotiva znovu vyrovnala a zdálo se, že je otázkou času, kdy do sítě hostů začnou padat branky. Jenže opak byl pravdou. Hostující tým dostal ve 37. minutě k dispozici čtyřminutovou přesilovku a zužitkoval ji dvěma brankami. Do poslední třetiny domácí vsadili vše na jednu kartu a ve 46. minutě bylo opět vyrovnáno. Brňané se s remízou spokojit nechtěli a dále tlačili soupeře k jejich brance. Když se už zdálo, že utkání skončí v normální hrací době nerozhodně, domácím se podařilo vstřelit v 58. minutě vítězný gól a závěr utkání si zkušeně pohlídali.

o 5. - 7. místo

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 2:0 (1:0;1:0; nedohráno)
Branky Urbánek, Marek, asistence Dvořák, Budín, Pohl, Dočkal, vyloučení 4:14, navíc Hladík a Invald 10 minut OT, Invald 20 minut OK, Vrána TH (všichni VM), využití 1:0, 50 diváků, rozhodčí Fiksa - Lisa, Berger, hráno na ZS ve Velké Bíteši. Dodatečně dne 1. 3. 2015 bylo utkání rozhodnutím STK kontumováno 5:0 ve prospěch HC Spartak Velká Bíteš B.
Utkání, ve kterém už vůbec o nic nešlo, bylo již od začátku mírně vyhrocené. Hosté nerespektovali nasazenou laťku hlavního rozhodčího a byli často vylučovaní. A hned první dvojnásobnou přesilovku dokázali domácí využít, když se od modré trefil Urbánek. Hosté se snažili důraznou hrou vyrovnat, ovšem k ničemu vážnějšímu, než ke střelám od modré, se nedostávali. Ve druhé třetině hosté přidali na důrazu, ovšem výsledkem bylo jen další oslabení a obdržená branka, kdy rychlý brejk dokázal proměnit Marek. Do třetí třetiny vlétli hosté s vidinou něco s výsledkem udělat a přišly i velké šance. Ale ani samostatný nájezd, ani několik velice slibných šancí proměnit nedokázali, a to především díky skvěle chytajícímu Škodovi. Frustrace hostů z výsledku, kdy domácím už dva zápasy nedokázali vstřelit branku, a z průběhu utkání, vyvrcholila v čase 58:35, kdy byl hlavní rozhodčí Fiksa brutálně inzultován hostujícím Vránou. Následně se strhla i potyčka mezi hráči, která však nepřerostla do většího rozměru.
Zápas byl pro zranění hlavního rozhodčího (byl odvezen RZP na ošetření do nemocnice v N. Městě n. M.), ukončen a konečné rozhodnutí budou mít pracovníci svazu. Stejně tak budou rozhodovat o trestu pro hostujícího Vránu, kterého vysoký trest s pokutou rozhodně neminou. Jako příklad všem začínajícím hokejistům, kterých v hledišti bylo dost a dost, danou situaci hosté absolutně nezvládli, naopak Vrána včetně trenéra, který hráče dokonce podporoval v jejich chování, udělali ostudu krásnému sportu zvanému hokej.

TJ Náměšť n. Osl - volno