1. kolo třetí části KSM 6. 3. 2015 - 8. 3. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

o 1. - 2. místo

SK Telč - HC Lokomotiva Brno 4:3 (0:0;2:3;2:0)
Branky Sokolík, Kret, Kubát, Tomáš Šalanda, asistence Novák 2, Smejkal, Kubát, Koreš - Leopold Kerbler, Mavrojanidis, Vorel, asistence Kinzel, Mavrojanidis, Vorel, Martin Kerbler, Vítek, vyloučení 7:4, počet střel 32:47, 80 diváků, hráno na ZS v Pelhřimově.
Zápas hraný tentokrát na zimním stadiónu v Pelhřimově, přinesl  velmi kvalitní hokej. V první třetině domácí měli několik šancí, které neproměnili, a proto diváci neviděli žádný gól, jen několik vyloučených. Ve druhé třetině ze skrumáže před brankou dorazil Leopold Kerbler poprvé puk za domácího gólmana. Vyrovnání  přišlo během dvou minut a to po střele Sokolíka po přímé nahrávce Smejkal - Novák a bylo to 1:1. Následně hosté využili chybu domácího obránce a ujali se vedení. 1:2. Následovalo několik vyloučených na obou stranách, ale branky z toho nepadaly, až v 34. minutě rychlá střela Vojtěcha Kreta dala šanci domácímu mužstvu, ale skóre se neměnilo. Pak za úmyslné vyhození puku byl vyloučen domácí hráč, což hosté využili a opět se ujali vedení 2:3. Poslední třetina byla hrána ve vysokém tempu, v němž se domácím podařilo vyrovnat na 3:3 po samostatné akci krásnou střelou pod lapačku Zdeňkem Kubátem. Hosté měli více ze hry, domácí však přidali čtvrtou branku a dále se snažili hru přitvrdit, což ale znamenalo opět faul domácích, další branka však už nepadla. Domácí celek od této chvíle hrál velice disciplinovaně, naopak v 58. minutě byl vyloučen hráč hostů Stanček, při samostatném úniku kapitán domácích Milan Sokolík však šanci na další odskočení ve skóre nevyužil. Poslední minuta utkání byla zcela v režii hostů, kteří hráli nejprve přesilovku 4:5 a po dalším vyloučení domácího hráče dokonce 4:6, ale branka již nepadla a brněnští tentokrát nechali všechny tři body v Pelhřimově domácím. Za tento výsledek je nutno pochválit celé mužstvo domácích v čele s brankařem Adamem Havlíkem, který měl 47 zákroků.

o 3. - 4. místo

HC Veverská Bítýška - HC Zastávka 4:2 (1:0;0:2;3:0)
Branky Žofka, Milan Hakl, Píša, Němec, asistence Jaroš 2, Václav Živný 2, Hrbáček, Milan Hakl - Lesonický, Mikule, asistence Bednář, vyloučení 6:4, využití 1:0, rozhodčí Sibera - Vlček, Jeletz, 35 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté měli velikou touhu v tomto derby utkání uspět a podle toho i zahájili. Bylo jich plné kluziště, všechny souboje dohrávali a často stříleli. Jejich snahu ale brzdila častá vyloučení a tak se domácí ujali ve 12. minutě vedení po střele Žofky od modré čáry v přesilové hře. Převaha hostí pokračovala až do poloviny zápasu a z toho vyplynuly i dvě branky ve 24. a 27. minutě - stav utkání se změnil na1:2. Až do této chvíle byli hokejisté Zastávky lepším týmem. Hráči Veverské Bítýšky pak pochopili, že budou muset zvýšit důraz a zjednodušit celou hru, což vedlo k obratu v závěrečné části střetnutí. Jednoduchý přechod do útočného pásma a střelba zajistili domácím dvoubrankový náskok do odvety v Rosicích.