2. kolo třetí části KSM 13. 3. 2015 - 15. 3. 2015 - sezóna 2014 / 2015

Zpět

o 1. - 2. místo

HC Lokomotiva Brno - SK Telč 3:0 (1:0;,2:0;0:0)
Branky Vítek, Leopold Kerbler, Badin, asistence Špaček, Vorel, Mavrojanidis, Klimeš, Martin Kerbler, Grepl, vyloučení 6:5, navíc Špaček (Brno) 5 minut + OK a Šťastný (Telč) 10 minut OT, využití 0:0, v oslabení 0:0, počet střel 30:18, rozhodčí Staněk - Otáhal, Mikšík, 80 diváků (z toho nejméně polovina z Telče), hráno v HHDaM v Brně.
Druhé finálové utkání tohoto ročníku se odehrálo v Brně, kde domácí museli zvítězit, pokud ještě sezonu nechtěli ukončit, protože v prvním zápase podlehli na ZS v Pelhřimově Telči 3:4 a tím pádem prohrávali v sérii, hrané na dvě vítězná utkání, 0:1. Utkání začalo opravdu v tempu odpovídající tomu, že proti sobě stojí nejlepší dva celky soutěže. Hrál se od začátku rychlý a důrazný hokej, hlavně plný osobních soubojů a zabezpečených obran. Kupodivu to byli hosté, kterým tato důrazná hra na kluzišti zámořských rozměrů začala dělat problémy. Brněnský tým si postupně budoval územní převahu a tím i střeleckou, ale hostující obrana a brankář hostí dokázali vždy problémy vyřešit. První a jediná branka, která padla v úvodní třetině, byla po chybě hostů a dorážce ve 14. minutě, kdy domácí dokázali při postupném útoku přečíslit obranu hostů, a domácí Vítek blafákem překonal hostujícího brankáře. Domácí celek velice dobře kombinoval a ani vyloučení na obou stranách další banku nepřineslo. Ve druhé třetině, která začala opět několika vyloučeními na obou stranách, domácí vždy ztroskotali na brankáři Telče anebo mu pomohly dobře postavené tyče. Paradoxně v této části hry se hosté dostali do svých největších šancí zápasu, kdy dvakrát během krátké doby jeli na domácího gólmana Richtera, ale ani jednou ho nedokázali překonat, a to byl pravděpodobně zlom v tomto zápase. Hostující Petr Novák nevyužil největší šanci ve druhé třetině, kdy po návratu z trestné lavice dostal krásnou přihrávku na útočnou modrou, ale střelu zamířil do gólmanovy lapačky. Domácí opět udeřili v 36. minutě, když po rychlé dorážce padla druhá branka z hokejky Badína za záda velice dobře chytajícího hostujícího brankaře Adama Havlíka. Za necelé tři minuty po pěkné akci celé pětky padl třetí gól zásluhou Leopolda Kerblera, a domácí šli do kabin už se slušným náskokem a to domácí celek uklidnilo. Hosté měli v té době sice více ze hry, ale chybělo zakončení. V poslední části už sice branka nepadla, hra opět přinesla rychlý a pohledný kombinační a velice tvrdý hokej, který se musel všem líbit. Ke konci se však začala hra ubírat spíše k diskuzím s rozhodčími, což domácím evidentně vyhovovalo, hra byla často přerušovaná. Hostujícímu celku se nepodařilo využít dvojnásobnou přesilovku poté, co domácí Špaček dostal větší test 5+OK za úder do hlavy. Jedinou nadějí, která se hostujícímu mužstvu objevila, byla skoro čtyřminutová přesilovka pěti proti třem, ale při ní si hosté nebyli už schopni vynutit souvislejší tlak, což vygradovalo faulem na hráče domácího celku Vorla, kdy v oslabení o dva hráče ujel obraně hostů společně s Vašíčkem, a za jeho podražení bylo nařízeno trestné střílení brňanů, se kterým ale Vorel naložil lajdácky, takže se stav neměnil. I druhá přesilovka nebyla od hostujícího mužstva dobře zahraná a hráči domácích stačili kontrolovat hru a s přehledem úspěšně dotáhli zápas do závěrečného vítězného konce. Zápas poznamenalo ještě zranění dvou hostujících hráčů, kteří již utkání nedohráli.
Tento zápas měl pravděpodobně nejkvalitnější úroveň z celé letošní soutěže a všichni se můžeme těšit na vyvrcholení celé této sezony, kdy proběhne rozhodující duel těchto dvou soupeřů opět na brněnském ledě v sobotu 21. března 2015 od 17:00 hodin.

o 3. - 4. místo

HC Zastávka - HC Veverská Bítýška 6:6 (2:2;2:3;2:1)
Branky Brekke 2, Mareček, Sedláček J., Mikule, Vopálka, asistence: Mikule 2, Vopálka 2, Gejdoš, Stromecký, Mareček, Fiala - Milan Hakl 2, Němec, Píša, Hajný, Žofka, asistence Milan Hakl 2, Hajný 2, Něměc 2, Píša, Žofka, vyloučení: 7:5, navíc 10 minut OT Knotek (Zastávka), využití 1:1, rozhodčí: Beneš - Kříž P., Paulík, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Diváci mohli sledovat pohledné utkání, které bylo po celou dobu vyrovnané. Až ve třetí třetině dokázali hosté odskočit na rozdíl dvou branek, ale domácím se podařilo vyrovnat. Snaha domácích byla v posledních minutách urputná, ale na vítěznou branku a případné rozhodující nájezdy nedošlo.
Hosté vybojovali v konečném pořadí 3. místo v KSM-V, na domácí HC Zastávku zbylo 4. místo.