1. kolo KSM-V, 9.-11. 10. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Zastávka - SK Telč 2:4 (0:1;0:1;2:2)
Branky Mikule, Mráz, asistence Šedý 2, Mráz, Fišer - Kret, Bina, Jančo, Tůma, asistence Koreš, Kret, Sokolík, Novák, vyloučení 6:9, využití 0:1, rozhodčí Kolečkář - Komínek, Coufal, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Diváci mohli sledovat vyrovnaný zápas. V první i ve druhé třetině však dokázali dát gól pouze hosté. V poslední třetině domácí zaveleli k útoku a dvěma góly se jim podařilo vyrovnat. Na časomíře v tu chvíli svítil stav 2:2. Další gól už domácí dát nedokázali, naopak po chybě obrany dokázali hosté vstřelit rozdílový gól. Domácí se na konci utkání rozhodli hrát bez brankáře, ale hosté gólem do prázdné branky zpečetili své vítězství a odvezli si plný počet bodů.

HC Veverská Bítýška - HHK Velké Meziříčí B 5:2 (2:0;3:1;0:1)
Branky Milan Hakl 2, Petr Hakl, Přemysl Živný, Skalník, asistence Dudák, Hajný, Píša, Němec, Hrbáček - Střecha 2, asistence Navrátil, Barák, vyloučení 9:6, využití 2:2, oslabení 1:0. rozhodčí Kotlík - Zubec, Siber, 35 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Tradičně vyrovnané utkání, ve kterém domácí potrestali prakticky každou chybu hostí. Hned v úvodu se hosté pustili do ofenzivy a byli  lepším týmem na ledě, ale v koncovce nebyli přesní. A navíc paradoxně pykali při přesilových hrách. Hráli v první třetině dvě a v obou inkasovali. Druhá třetina začala snahou meziříčských o nápravu skóre, což se jim sice ve 27. minutě podařilo využitím jejich třetí přesilové hry, ale domácí kontrovali do konce druhé dvacetiminutovky hned třemi úspěšnými zásahy a tak se šlo do posledního dějství za stavu 5:1. Náznak možnosti zdramatizování zápasu přišel ihned po nástupu do závěrečného dějství, kdy po individuální akci snížil hostující Střecha na 5:2, ale to bylo vše, co domácí tým povolil a bez větších potíží dovedl úvodní střetnutí KSM Vysočiny k zisku tří bodů.

BK Zubři Bystřice n. P. - TJ Náměšť 6:5 (1:1, 1:2, 4:2)
Branky Svoboda 3, Ludvík, Slavík, Novák, asistence Slavík 3, Novák 3, Humpolíček 2, Klíma, Svoboda, Řehoř - Kejda 2, Doležal 2, Gothard, asistence Sklenář, Jiří Krčál, Enrico Krčál, Fiala 2, Sázavský, vyloučení 5:11, navíc Humpolíček (Bystřice) 10 minut OT a Fila (Náměšť) 10 minut OT, rozhodčí Fiksa - M. Dvořák, P. Lisa, 180 diváků, hráno na ZS v Bystřici n. P.
První mistrovské utkání na domácím ledě v Bystřici n. P. začalo čestným vhazováním, které provedl starosta města. První třetina nabídla spíše bojovný hokej plný osobních soubojů a tvrdých střetů. Ve druhé třetině byli aktivnější hosté z Náměště, po drobných chybách domácí obrany se ujali vedení hosté z Náměště. Na počátku třetí třetiny hosté ještě zvýšili svůj náskok na tři branky. To však domácí Zubry nepoložilo. Hosté hráli přehnaně tvrdě a za svoje zákroky byli trestáni. Díky třem přesilovkovým trefám domácí utkání zvrátili na svoji stranu. Na konci utkání hosté zkoušeli hru bez brankáře, kvůli nepřesným kombinacím se však do větších šancí nedokázali dostat. Domácí Zubři tak před zaplněným hledištěm slavili premiérové body v krajské soutěži.

HC Spartak Velká Bíteš B - volno