11. kolo KSM-V, 18. - 20. 12. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - SK Telč 2:3 (2:1;0:1;0:1)

Branky Tomáš Střecha., Barák, asistence Invald, Malec - Kret 2, Šebesta, asistence Smejkal, Kotrba, vyloučení 8 : 5, navíc Pokorný (HHK) 10 minut OT za naražení na mantinel, využití 0:1, v oslabení 1:1, střely na branku 35:38, rozhodčí M. Dvořák, Berger, 33 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Na meziříčském ledě viděli diváci utkání výborné úrovně. Byl to zápas, který pro sebe nakonec rozhodli hráči Telče svými góly vždy v závěrečných minutách jednotlivých třetin.
Úvodní část však patřila domácímu týmu, který byl aktivnější a jako první také začal střílet branky. Ta první padla v sedmé minutě a jejím autorem byl Tomáš Střecha, jenž proměnil svoji samostatnou akci ve vlastním oslabení. O deset minut později už to bylo 2:0. Přihrávku Malce před Havlíkovu bránu zužitkoval Barák. Vzápětí dostali hokejisté HHK možnost přesilové hry a s jejich soupeřem to vůbec nevypadalo dobře. Jenže místo třetího gólu chybovali před vlastním brankářem a Kret snížil na 2:1. Ve druhé třetině se hrál vyrovnaný hokej s pěknými akcemi a šancemi na obou stranách. Více jich měli domácí hráči, a svého protivníka i přestříleli, ale před brankou jim chybělo více důrazu nebo klidu na hokejkách. Ale přes to, nebo možná právě proto, dala gól Telč. V poslední minutě se ve skrumáži před Šebou nejlépe zorientoval Šebesta a vyrovnal skóre zápasu. V poslední části probíhala bitva o každý metr ledu a oba týmy se snažili strhnout vítězství na svoji stranu. Bitva proto, že se ve hře začalo stále více jiskřit a přibývalo ostrých zákroků a samozřejmě i vyloučených. Více zkratů předváděli meziříčští hráči a ten poslední, v 57. minutě, se jim stal osudným. Hned po deseti vteřinách oslabení nechali svého gólmana jenom se dvěma telčskými hráči před sebou a Kret svou druhou brankou rozhodl osud zápasu. Domácím pak nepomohla ani početní výhoda 5:3 ani následné power-play a tak nechali své hosty, aby je opět v tabulce dohonili.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Spartak Velká Bíteš B 4:8 (2:4;0:4;2:0)
Branky Fiala 2, Bauer, Enrico Krčál, asistence Michal Sázavský, Ošmera, Němec - Dočkal 2, Pohl 2, Marek, Budín, Burian, Dačev, asistence Rozmahel 3, Pohl 2, Dačev, Budín, David Komínek, rozhodčí M. Dvořák, Fiksa, vyloučení 5:3, 120 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácí podali zase jeden z výkonů, který se nedá jinak nazvat, než: soupeři, vezmi si mně! I když to zpočátku tak nevypadalo, hráči domácích s narůstajícím časem předváděli horší a horší výkon a rovněž tak s výhružně narůstajícím záporným skórem na jejich straně. Tento stav vyvrcholil ve druhé třetině. Brankář domácích také neměl svůj den a jeho nesoustředěnost vydatně pomáhala hostům k zaslouženému vedení. V poslední třetině už hosté pod vidinou konečného vítězství a za stavu 0:8 pro ně poněkud polevili a tak domácí alespoň dvěma brankami zkorigovali pro ně hodně nelichotivý výsledek. Nevyrovnaná výkonnost domácího mužstva se stále víc a víc stává realitou. Hosté naopak se těšili z prvního tříbodového zisku a přiblížili se šestému v pořadí - HC Zastávce.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Zastávka 2:4 (0:1;2:2;0:1)
Branky Ludvík, Martin Svoboda, asistence Novák 2, Ludvík, Humpolíček - Mráz 3, Fišer, asistence Fišer, Šedý, Knotek, vyloučení 4:5, využití 1:2,150 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Zubři již od třetího kola marně vyhlížejí body z domácího prostředí. Začátek utkání nabídl opatrný hokej. Hostující kapitán Zdeněk Mráz rozjel svůj gólový koncert v 8. minutě utkání, další branky první třetina nenabídla. Ta druhá již byla na branky bohatší, domácí dvěma rychlými brankami otočili skóre na svoji stranu. Hostující mužstvo však díky dvěma Mrázovým trefám opět otočilo skóre. Třetí třetina nabídla vyrovnanou hru, domácí se snažili o vstřelení vyrovnávací branky, nicméně hostující brankář Vybíral předvedl parádní výkon a svou svatyni již zavřeli. Domácí zkusili hru bez brankáře, ale půl minuty před koncem třetí třetiny hosté střelou přes celé hřiště trefili prázdnou branku a o vítězi tak bylo rozhodnuto.

HC Veverská Bítýška - volno