12. kolo KSM-V, 1. - 3. 1. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Veverská Bítýška - SK Telč 1:6 (1:0;0:5;0:1)
Branky Jaroš z trestného střílení - Kret, Jančo, Kubát, Šalanda, Kotrba, Prášek, asistence Taras 2, Jančo 2, Kret, Kubát, Smejkal, Novák, vyloučení 4:2, využití 0:3, rozhodčí Dvořák, Fiksa, 26 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
V první třetině se hrálo vyrovnaně jak střelecky, tak na šance a jediná branka v této části padla po nařízeném trestném střílení, které povedeným blafákem proměnil domácí Jaroš. Podobně začala i druhá třetina, ale vše se změnilo ve 24. minutě, kdy hosté vyrovnali. Od té chvíle jich byl plný led a během čtyř minut rozhodli o osudu zápasu. Mezi 27. a 31. minutou totiž vstřelili další tři branky, a když těsně před odchodem do kabin zvýšili již na 1:5, bylo hotovo. Závěrečná dvacetiminutovka se už jenom dobruslila, protože oba soupeři měli o výsledku jasno. Hosté vyhráli naprosto zaslouženě a snížili náskok na vedoucí celek na tři body.

HC Zastávka - TJ Náměšť nad Oslavou 5:4 (1:1;3:2;1:1)
Branky Mráz, Koblížek, Burian, Gejdoš, Stromecký, asistence Šedý, Bartoněk, Knotek, Koblížek, Michal Lesonický, Fišer - Fiala 2, Sázavský, Doležal, asistence: Strnad 2, Kejda, Jiří Krčál, Doležal, vyloučení 4:7, využití 2:2, rozhodčí Maršálek, Sofka, 63 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Domácí chtěli navázat na předchozí úspěch z Bystřice, ale úvod utkání tomu neodpovídal, protože po nedorozumění mezi bekem a gólmanem šli hosté do vedení. Utkání probíhalo v rychlém tempu s množstvím šancí na obou stranách, ale vše končilo u výborně chytajících brankářů obou mužstev. Domácím se podařilo 1,1 vteřiny před koncem třetiny vyrovnat. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1. Druhá třetina se začala vyvíjet lépe pro Zastávku, které se podařilo vstřelit dvě rychlé branky. Hosté však dostali výhodu přesilové hry pět na tři, kterou rychle využili a snížili na 3:2. Oba týmy ještě v této třetině přidaly po jedné brance. Druhá, na branky bohatá třetina, tedy skončila za stavu utkání 4:3. Poslední dějství opět vyšlo lépe domácím, kdy se pěknou brankou dostala do dvoubrankového vedení. Poté již probíhala spíše taktická bitva, kdy se domácí snažili hlavně neinkasovat. Tři a půl minuty před koncem již hosté neměli na co čekat, vzali si oddechový čas a sáhli ke hře bez brankáře. Risk se jim vyplatil a snížili na 5:4. Další branku však již nepřidali a tak i díky výbornému výkonu brankaře Vybírala, zvítězil HC Zastávka 5:4.

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 2:4 (1:0;1:1;0:3)
Branky Dočkal, Marek, asistence Dačev, Pohl, Škoda - Barák, Frühauf, Malec, Tomáš Střecha, asistence Kudláček 2, Kochánek, Maštera, Navrátil, Tomáš Střecha, vyloučení 5:3, využití 0:2, rozhodčí Ryšavý - Erat, Suchý, 55 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Oba soupeři nastoupili v plných sestavách a tak se utkání začalo hrát ihned ve velkém tempu. Malou převahu měli hosté, ovšem první branku vstřelili domácí, kdy přesně zakončil Dočkal. Po té se hra vyrovnala a ani jeden z brankářů už do konce třetiny neinkasoval. V polovině druhé třetiny se hostům podařilo vyrovnat, kdy skákavou střelu dorazil Barák, jenž využil nedůraznosti domácí obrany. Za tři minuty si ale domácí vzali vedení zpět, nahození na branku dorazil Marek. Pak už kralovali oba brankáři, i když ten domácí měl přece jen víc práce. Třetí třetinu začali hosté přesilovou hrou a ta jim pomohla k rychlému vyrovnání, už po 14 vteřinách lehce projel celou obranou Tomáš Střecha a nedal domácímu brankáři šanci. Za tři minuty už se dostali domácí do vedení, kdy protiútok proměnil Malec a zúročil tak velký tlak, které hosté vytvořili. Sedm minut před koncem o výsledku rozhodl Frühauf, který proměnil přihrávku skvěle hrajícího Tomáše Střechy. Domácí se už nezmohli na závěrečný tlak a utkání se víceméně dohrávalo. Hosté si tak odvezli cenné tři body za vítězství.

BK Zubři Bystřice n. P. - volno