14. kolo KSM-V, 15. - 17. 1. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

SK Telč - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 7:3 (2:0;1:0;4:2)
Branky: Jančo 2, Sokolík, Jiří Havlík, Kret, Smejkal, Šebesta, asistence Kret 3, Tomáš Havlík 2, Sokolík, Šebesta - Jan, Novák, Ludvík, asistence Řehoř, Novák, Svoboda, Ludvík, vyloučení 5:6, navíc hosté 5 minut + OK (20 minut), rozhodčí Ryšavý - Čurilla, Suchý, 350 diváků, hráno na ZS V Telči.
Ve 14. kole Krajské soutěže mužů Vysočina přivítali domácí soupeře z Bystřice nad Perštejnem. Opět před úžasnou návštěvou 350 diváků se hrál rychlý a místy tvrdý hokej. První šanci měli domácí pár okamžiků po zahájení první třetiny, ale gólman hostí byl zásadně proti a stav zůstal nezměněn. Hra se v první třetině přelévala nahoru dolů. Domácímu publiku zatrnulo ke konci první třetiny, když byl vražen na hrazení domácí hráč Kotrba a utkání pro zranění nedohrál. Hostující hráč obdržel za faul 5 minut plus do konce utkání. První gól padl v 13. minutě, když domácí hráč Vojtěch Jančo po individuální akci zakončil střelou do pravého horního růžku. V zápětí zvýšil na 2:0 kapitán domácích Milan Sokolík a do kabin se šlo za stavu 2:0.
Druhou třetinu začal hostující tým ve vysokém tempu. Krásnými zákroky se předvedl domácí brankář Martin Švec. Z přesilové hry zvýšil Jiří Havlík na 3:0. Do závěru druhé třetiny se už nic zajímavého neodehrálo, spokojeněji se šlo do kabin domácím.
Hned v úvodu třetí třetiny zvýšil na 4:0 Vojtěch Kret, který po pěkném blafáku překonal velice dobře chytajícího brankaře hostů a zdálo se, že je rozhodnuto. Hosté se vzepjali k závěrečnému náporu a podařilo se jim stáhnout stav na 4:2 kdy během pěti minut Janem a následně Novákem zdramatizovali zápas. Asi v polovině třetiny musel z brány kvůli zranění odstoupit domácí brankář Martin Švec, ale na domácí střídačce byla připravena kvalitní náhrada - výborný brankář Adam Havlík. Po vystřídání brankařů přidali domácí rychlé dva góly, trefili se nejprve Smejkal a vzápětí druhou brankou Jančo. Hosté ještě jednou snížili na 6:3 Ludvíkem, ale domácí upevnili své vítězství ještě jednou brankou obráncem Šebestou.

HC Zastávka - HC Spartak Velká Bíteš B
Utkání nebylo sehráno pro porušení SDŘ ČSLH, hlava III, článek 318 - nedodržení minimálního počtu hráčů, bude po rozhodnutí STK kontumováno 5:0 ve prospěch HC Zastávka.

HC Veverská Bítýška - TJ Náměšť nad Oslavou 6:4 (2:2;1:2;3:0)
Branky Němec 2, Přemysl Živný 2, Skalník, Žofka, asistence Václav Živný 3, Hajný 2, Přemysl Živný 2, Němec, Jaroš - Kejda, Špaček, Sklenář, Filla, asistence Strnad, Bauer, Toth, E. Krčál, Sázavský, vyloučení 0:1, využití 1:0, rozhodčí Dostál - Nikola, Roupec. 40 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hned v úvodní minutě se hosté dostali do vedení a až do desáté minuty byli jasně lepším týmem na ledě. Po vyrovnávací brance se změnil i obraz hry, domácí začali být odvážnější a v 17. minutě dokonce otočili stav na 2:1. Patnáct sekund před sirénou ale bylo vyrovnáno a začínalo se znovu. Ve druhé třetině nejprve povedená teč přivedla domácí znovu do vedení 3:2, což ovšem vedlo ke zvýšenému nasazení náměšťských a dalšímu obratu ve skóre e 34. Minutě - 3:4. Snaha o zisk alespoň nějakého bodu přinesla v závěrečném dějství  Veverské Bítýšce ovoce v 50. minutě, kdy opět srovnala stav. To soupeře natolik vyvedlo z míry, že úplně vypadl z role a během sedmdesáti sekund inkasoval ještě dvakrát na 6:4. Pro domácí první výhra v roce 2016, ale je třeba sportovně přiznat, že hodně šťastná.

HHK Velké Meziříčí B - volno