16. kolo KSM-V, 29. - 31. 1. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

SK Telč - Náměšť n. Oslavou 4:1 (1:1;0:0;3:0)
Branky: Sokolík, Smejkal, Kubát, Šalanda, asistence Kret, Tůma, Šťastný, Bína, Kotrba, Prášek - Bauer, asistence Ošmera, vyloučení 3:5, rozhodčí Dostál - Mejzlík, Kotrba, 347 diváků, hráno na ZS v Telči.
Hosté přijeli v nekompletní sestavě a tak první třetina se hrála v klidném tempu s mnoha nepřesnostmi na obou stranách. Přesto se hosté v 6. minutě po teči ujali vedení 0:1. Domácí mužstvo mělo šanci vyrovnat ve 12. minutě, kdy bylo proti hostům nařízeno trestné střílení, které domácí Jančo neproměnil. Vyrovnání padlo ve 13. minutě, kdy po pěkné akci Šťastný Tůma Sokolík poslední jmenovaný vyrovnal. Rovněž druhá třetina domácímu mužstvu kombinačně nešla. Hosté kouskovali hru vyhazováním a jak nastřelená tyč domácím Šalandou, tak i v polovině zápasu neproměněná šance hostů skóre nezměnila. Tři minuty před koncem třetiny domácí neproměnili dvě vyložené gólové situace a tak v této třetině branka nepadla. Poslední část zápasu přinesla v 43. minutě nastřelenou tyč hostů, následně přesilovka domácích nevyužita a tak vedoucí branka padla až v 51. minutě Šalandou po pěkné nahrávce Šťastného. Třetí branku domácích vsítil přesnou střelou pod lapačku Smejkal, který dostal puk po přihrávce za bránou od Honzy Bíny. Domácí nevyužili následnou přesilovku, ale v 54. minutě vstřelil čtvrtou uklidňující branku domácích Kubát po akci Kotrby a Práška. Při dalším vyloučení hostů, kterým ubývaly síly, nedali domácí vyloženou šanci a tak utkání skončilo. Pochválit lze jen oba brankáře, kteří obě mužstva podrželi jistými zákroky.

HHK Velké Meziříčí B - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 1:3 (1:1;0:2;0:0)
Branky Maštera - Ludvík, Novák, Humpolíček, asistence Zdražil, Marek Svoboda, Ludvík, vyloučení 9:7, využití 0:1, v oslabení 0:0, střely na branku 35:32, rozhodčí Jeletz - Čurilla, Suchý, 77 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Béčko HHK zapomnělo střílet góly. Za čtyři třetiny, započítáme-li i tu poslední s Veverskou Bítýškou, dokázalo dát jenom jeden a to na zisk bodů nestačí. Přitom, jak už se stává tradicí, se jeho hokejisté brzy ujali vedení. V 8. minutě prostřelil soupeřova gólmana Maštera. Hosté, kteří od začátku utkání šlapali na plné obrátky, však záhy vyrovnali. Po vyjetí zpoza Šebovy brány se střelou pod víko prosadil Ludvík. Tím bylo skóre první části uzavřeno. V prostřední části pokračoval rychlý a důrazný hokej na obou stranách, ovšem branky padaly jen do té domácí. Už po třech minutách zužitkoval Novák přihrávku Marka Svobody od zadního mantinelu. Ve 28. minutě to pak bylo 1:3, když střelou od modré využil přesilovku Humpolíček. Domácí se sice nevzdávali, dokonce svého protivníka i přestříleli, ale nemohoucnost v koncovce ke změně stavu nevedla. Závěrečná část byla rozkouskována častými vyloučeními a následnými diskuzemi s rozhodčím. To nahrávalo Zubrům, protože meziříčští se nemohli dostat ke všemi očekávanému náporu. V poslední desetiminutovce se o něj domácí stále více pokoušeli, ale jejich dobře bránící soupeř je k ničemu pořádnému nepustil. A když už se dostali do nějakého zakončení, tak změnu stavu nepřipustil pozorně chytající Beno.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Veverská Bítýška 2:3 (2:0;0:1;0:2)
Branky Budín, Dočkal, asistence Burian, Zdeněk Rozmahel, Urbánek - Hakl, Němec, Václav Živný, asistence Jaroš, Přemysl Živný, Václav Živný, vyloučení 5:2, bez využití, navíc v čase 30:50 bylo nařízeno trestné střílení proti domácím, hostující Němec neproměnil, rozhodčí Sobotka - Rous, Tichý, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí začali dobrým pohybem a hned od začátku se dostávali do velkých příležitostí a ty se jim podařilo proměnit, takže již po pěti minutách domácí vedli o dvě branky. A nebýt těsného postavení svého hráče v brankovišti hostů, mohlo být skóre ještě rozdílnější. Další branku však i přes další velké příležitosti domácí nepřidali a tak se šlo do kabin s dvoubrankovým vedením pro domácí. Druhá třetina už byla vyrovnaná, a mírně začínali mít navrch hosté, kteří dostali příležitost ke snížení v podobě nařízeného trestného střílení, to však Němec neproměnil. Domácí se z chyby nepoučili a zanedlouho inkasovali po tečované střele. I třetí třetina byla dlouho vyrovnaná, domácí měli další příležitostí ke vstřelení možná vítězné branky, ovšem přečíslení se jim proměnit nepodařilo. Naopak sami inkasovali, když nedokázali proměnit ani situaci čtyři na jednoho, a z protiútoku srovnal stav hostující Němec. A jak už to tak v téhle sezóně bývá pravidlem, ani tento stav domácí nedokázali udržet a šest minut před koncem otočil stav hostující Václav Živný. Pak už hosté stav pouze udržovali a domácí k ničemu nepustili. I když se štěstím, ale asi zaslouženě si všechny body odvážejí hosté.

HC Zastávka - volno