17. kolo KSM-V, 5. - 7. 2. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Veverská Bítýška - HC Zastávka 2:5 (1:2;1:2;0:1)
Branky: Píša, Jaroš, asistence Jaroš, Žofka - Mráz 2, Šedý, Nohel, Lesonický, asistence Mráz, Mareček, Fišer, Knotek, Šedý, rozhodčí Lainka - Kotlík, Hanzelka, vyloučení 6:8, využití 1:1. v oslabení 0:0, 45 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
O vítězství hostí rozhodla jejich schopnost proměnit šance nabídnuté hrubými chybami domácích. Veverská Bítýška navíc nastoupila s minimálním počtem hráčů, takže jí v určitých fázích zápasu chyběly fyzické síly ke zvýšení tlaku a tím i možnému obratu ve vývoji zápasu. Snaha nechyběla, třeba poměr střel byl 40:22, ale jenom to tentokrát nestačilo. Tím ale nemá být řečeno, že vítězství Zastávky nebylo zasloužené.

TJ Náměšť nad Oslavou - HHK Velké Meziříčí B 5:4 (2:3;0:0;3:1)
Branky: domácích Jiří Krčál, Filla, Tóth, Kohút, Ošmera, asistence Enrico Krčál, Kohút - Šoukal 2, Frühauf, Maštera, asistence Šoukal 2x, Maštera 2x, Frühauf, Malec, Kučera, Křípal, Pokorný, vyloučení 7:8, navíc hosté 5 + 20 minut OK a 2 x 10 minut OT, využití 1:0, v oslabení 1:1, rozhodčí Pekárek - Mejzlík, Tichý, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácí hokejisté nastupovali do utkání s vědomím, že pokud si ještě chtějí zachovat alespoň mizivou naději na postup do play-off, musí se rozpomenout na své výkony z minulých let a hrát zodpovědně po celé utkání. První vhazování, první střela na branku a domácí prohrávají 1:0. Od obdržené branky téměř celou první polovinu třetiny trvalo náměšťským, než se z rychlého gólu meziříčských vzpamatovali. Hráči HHK si předplatili střední pásmo, kde se kombinace domácích rozbíjely na dobře postavených a dobře bruslících hráčích hostů. Domácím se ale postupně podařilo zlepšeným bruslením vytlačit hosty ze středního pásma, odkud začali zakládat slibné kombinace. Výsledkem byla v 11. minutě vyrovnávací branka a následné vedení 2:1 z branky vstřelené v oslabení. Domácí to ukolébalo, polevili a během jedné minuty po chybách v obraně a pěkných kombinacích hostů opět tahali za kratší konec. Druhá třetina byla ve znamení množství osobních soubojů a na ledě se začalo přiostřovat. Třetina byla rozkouskována po rozbití ochranného skla a několika ošetřování hráčů na ledě a tak se hokejisté nedostali do tempa a třetina skončila bez gólů. Třetí třetina přinesla pro diváky napínavou podívanou, ve 45. minutě byl vyloučen hráč hostů Bradáč na 5+20 minut za píchnutí holí do rozkroku, následoval ho na 10 minut Tůma za nesportovní chování. Domácí se však na ledě hledali tak dlouho, až v oslabení zvýšil Vojtěch Šoukal na 4:2. Náměšťské ale tato branka nakopla a po minutě ještě v přesilové hře snížil Tóth po spolupráci s Kohútem, pět minut před koncem Kohút po krásné samostatné akci srovnal stav utkání na 4:4 a po závaru před brankou dotlačil puk za brankovou čáru náměšťský Ošmera. Tento obrat neunesl hráč HHK Malec a po odpískání nastřelil pukem čarového rozhodčího, za což byl odměněn 10 minutovým OT. Utkání vrcholilo a do konce utkání chyběly necelé čtyři minuty, domácí hráči utkání zdramatizovali dvěma zbytečnými fauly ve středním pásmu za 2+2 a 2 minuty a šli po zásluze do tří, dali tak hostům velkou šanci na srovnání stavu. Hostům se však nepodařilo vůbec usadit v útočném pásmu a tak utkání skončilo vítězně pro domácí. 

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - HC Spartak Velká Bíteš B 7:3 (4:1;2:2;1:0)
Branky: Zdražil 2, Humpolíček, Novák, Marek Svoboda, Šimon, Gracias, asistence Marek Svoboda 3, Humpolíček 2, Šimon, Novák, Řehoř, Mach - Rozmahel, Budín, Komínek, asistence Škoda, Dočkal, Budín, vyloučení 2:4, využití 0:0, v oslabení 0:0, rozhodčí Dostál - Mejzlík, Kotrba, 210 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Domácí byli od začátku aktivnějším týmem, čehož hned po minutě a půl hry využil aktivní Zdražil. Hosté během pár okamžiků ještě dokázali reagovat a po chybě domácí obrany se z mezikruží prosadil Rozmahel. Ihned po zahájení hry se dostal ke kotouči Humpolíček a tečovanou střelou překonal hostujícího brankáře. Domácí ve svém tlaku nepolevovali a brankami Nováka a Marka Svobody se ujali tříbrankového vedení. Domácí nepolevili ani na začátku druhé třetiny, kdy se prosadili Šimon a opět velice aktivní Zdražil. Poté Zubři trošku popustili uzdu a iniciativy se ujali hosté, kteří brankami Budína a Komínka snížili na 6:3. Ve třetí třetině se však žádný nápor ze strany Velké Bíteše nekonal a Zubři si tak zkušeně pohlídali tříbrankový náskok, který ještě v poslední minutě svojí dorážkou z brankoviště zvýraznil Gracias. Zubři si tak zaslouženě připisují další body v těžkém o play-off.

SK Telč - volno