18. kolo KSM-V, 12. - 14. 2. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

SK Telč - HHK Velké Meziříčí B 9:1 (4:1;2:0;3:0)
Branky: Kret 2, Tůma, Koreš, Sokolík, Smejkal, Kubát, Šalanda, Bína, asistence Sokolík 2, Šebesta 2, Kret, Smejkal, Prášek, Kubát - Maštera, asistence Hubl, vyloučení 4:3, rozhodčí V. Ryšavý - Mejzlík, A. Ryšavý, 360 diváků, hráno na ZS v Telči.
Hned první třetina začala velice svižně, hostující celek měl ve druhé minutě vyloženou šanci, ale samostatný nájezd neproměnil. Následně byl vyloučen hostující hráč a domácí se poprvé ujali vedení Kretem po samostatné akci. Za necelé dvě minuty Tůma zvýšil po pěkné nahrávce Sokolíka na 2:0. V sedmé minutě domácí Šebesta nevyužil stoprocentní šanci a tak třetí branku domácí dali až v patnácté minutě Korešem po nahrávce Kreta. Soupeř během minuty odpověděl prvním a také posledním gólem v tomto utkání. Když dali domácí ve dvacáté minutě čtvrtou branku po rychlé střele koncovým hráčem Vojtěchem Kretem bylo již rozhodnuto. Ve druhé třetině nejprve nedal další vyloženou šanci obránce Šťastný, následně již domácí kapitán Sokolík se nemýlil a po rychlé dorážce po střele Šebesty zvýšil na 5:1. Ve 24. minutě hosté neproměnili další vyloženou šanci a tak domácí Smejkalem po nahrávce Sokolíka zvýšili své vedení. Do konce třetiny bylo již jen několik vyloučení a další neproměněné šance na obou stranách. Třetí třetina se hrála pod taktovkou domácího mužstva, které hrálo pohledný a rychlý kombinační hokej, kdy další branka padla z hole Kubáta, který blafákem po nahrávce dobře hrajícího Jakuba Práška zvýšil na 7:1. V 51. minutě po pěkné kombinaci nedal třetí útok domácích gól do prázdné branky a spokojení, dobře se bavící diváci se dočkali další branky až v 58. minutě Šalandou ze skrumáže před hostující brankou. Poslední branku dali domácí dvě minuty před koncem Honzou Bínou po samostatné akci. Hosté v poslední minutě opět nevyužili nabídnutou příležitost a tím utkání skončilo.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť nad Oslavou 2:4 (1:2;0:1;1:1)
Branky: Marek, Pohl, asistence Budín 2, Dačev, Marek - Tóth, Ošmera, Fiala, Sázavský, asistence Tóth 2, Doležal, Fiala, Filla, Sázavský, vyloučení 5:5, bez využití, rozhodčí Pekárek, Mejzlík, Tichý 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Už v sedmnácté vteřině otevřeli hosté skóre zápasu a jasně naznačili, jak se bude průběh zápasu vyvíjet. Po celou první třetinu měli nadále herní převahu, kterou zúročili ve druhou branku, kterou vstřelil Ošmera. Domácí sice dokázali snížit pěknou akcí, ovšem vyrovnávací branku již v první třetině vstřelit nedokázali. Ve druhé třetině domácí neproměnili ani přesilovou hru pět na tři a zaplatili za to třetí brankou hostů, kterou v přečíslení skvěle trefil Fiala. Třetí třetina začala náporem domácích, kteří chtěli zápas ještě zdramatizovat, ovšem po další chybě opět inkasovali a zdálo se být rozhodnuto. O minutu později přeci jen snížil domácí Pohl, ale na kontaktní branku už domácí nedosáhli. Hosté si totiž závěr utkání zkušeně pohlídali a dál bojují o play-off. I když byli hosté hokejovější, domácí opět doplatili na neproměňování svých brankových příležitostí.

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 1:3 (0:1;1:1;0:1)
Branky: Nohel, asistence Mráz - Ludvík, Řehoř, Novák, asistence Mach, Svoboda Marek, Humpolíček, vyloučení 3:2, bez využití, rozhodčí Maršálek - Kříž, Vašíček, 70 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Po vyrovnaném průběhu v první třetině se hosté ujali vedení v předposlední minutě. Ve druhé třetině byli hosté lepším mužstvem a domácí k ničemu nepustili. Domácí i přesto dokázali z ojedinělého protiútoku  vyrovnat.  Nerozhodný stav vydržel pouze 30 vteřin, kdy si hosté šťastnou brankou vzali vedení zpět. Ve třetí třetině měli domácí tlak, ale výborně hrající hosté je do velkých šancí nepustili. V poslední minutě po chybě domácí obrany rozhodli Zubři o svém vítězství.

HC Veverská Bítýška - volno