19. kolo KSM-V, 19. - 21. 2. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

SK Telč - HC Veverská Bítýška 10:6 (3:1;4:3;3:2)
Branky: Kret 4, Sokolík 2, Jančo 2, Novák, Šťastný, asistence Jančo 4, Bína 4, Kret 2, Smejkal 2, Sokolík, Koreš, Šebesta, Tůma - Krupička 3, Krejčiřík 2, Václav Živný, asistence Krejčiřík 3, Hrbáček 2, Slanina, Krupička, vyloučení 4:7, rozhodčí Pekárek - Kotrba, Nikola, 420 diváků, hráno na ZS v Telči.
O první místo v tabulce se setkali v Telči na zimním stadiónu před 420 platícími diváky oba celky z čela tabulky. Hned od úvodu se hrál rychlý kombinační hokej. První branku dali domácí Kretem v 9. minutě, následně po krásné samostatné akci a pěkném blafáku obránce Šťastného již vedli domácí v jedenácté minutě 2:0. Hosté poprvé udeřili v 16. minutě ve vlastním oslabení, kdy první branku hostů dal střelce tří branek Krupička. Na to domácí dokázali ještě do konce třetiny odpovědět Honzou Bínou půl minuty před koncem třetiny po pěkné nahrávce Kreta. Druhá třetina na úvod vyšla hostům, kteří snížili ve 22. minutě na 3:2, to domácí mužstvo nakoplo a kapitánem Sokolíkem zvýšili na 4:2, a v téže minutě Bína navíc ještě nedal nařízené trestné střílení. Hosté opět korigovali Krupičkou na 4:3, následně měli domácí přesilovku 5:3, ale nastřelili jen dvě tyčky. Další branka padla po krásné nahrávce Vojty Janča, kterou zakončoval Bína. Šestou branku vstřelil obránce Novák po přesné střele ze středního pásma. Další čtyřminutovou přesilovku domácí nevyužili, hosté dokonce měli gólovou šanci, tu nedali, ale opět po další chybě domácích hosté v oslabení příležitost již využili a snížili na 6:4. Poslední výstavní branku v této třetině dal v čase 39:58 domácí Vojta Kret po nahrávce velice dobře hrajícího Vojty Jančo. Třetí třetina začala čtyřminutovou přesilovkou hostů po zranění hráče, ti ji nevyužili, ale během půl minuty po opakované dorážce ještě jednou dotáhli stav stáhnout na rozdíl dvou branek. To se domácím nelíbilo a v 50. minutě po chytré přihrávce Kreta opět skóroval Jančo. Čtvrtou branku v tomto utkání dal svou přesnou střelou nejlépe hrající hráč domácích Vojta Kret, po krásné nahrávce stejně dobře hrajícího Honzy Bíny, a stav byl 9:5. Desátou poslední branku dal kapitán Sokolík po rychlé kombinaci Tůma - Smejkal - Sokolík. Pak domácí už polevili, a hosté nejprve dvě minuty před koncem nedali samostatný nájezd, ale bělem minuty ještě upravili brankou na konečný stav 10: 6.

TJ Náměšť nad Oslavou - HC Zastávka 8:4 (4:2;2:1;2:1)
Branky: Sklenář 3, Tóth, Michla Sázavský, Strnad, Fiala, Doležal, asistence Enrico Krčál 3, Fiala 2, Doležal, Bauer, Jiří Krčál, Michal Sázavský, Tóth - Sedláček 2, Stromecký, Šedý, asistence Šedý 2, Drozd 2, Koblížek, Sedláček, Fišer, Mareček, vyloučení 3:5, rozhodčí Dostál - Erat, Roupek, 150 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácím se nástrup do utkání skvěle vydařil - během dvou minut dvakrát skórovali. Hosté sice v sedmé minutě snížili, ale domácí dvěma dalšími brankami odskočili až na rozdíl tří branek a utkání bylo zcela v jejich režii. Hosté se sice snažili výsledek zkorigovat, ale snížit na rozdíl dvou branek se jim podařilo až v 19. minutě. Následující dvě třetiny probíhaly obdobným způsobem. Hosté se snažili výsledek srovnat, ale domácí shodně v obou třetinách vždy dalšími dvěma brankami svůj náskok zvyšovat. Hrál se velmi slušný hokej, kdy rozhodčí neměli s dodržováním pravidel ze strany hráčů obou mužstev příliš mnoho práce. Domácí tentokrát zvítězili zcela zaslouženě a odměnou jim byl potlesk diváků při závěrečném odchodu do šatny.

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Velká Bíteš B 4:2 (0:0;3:0;1:2)
Branky: Štěpánek, Křípal, Šoukal, Kučera, asistence Kučera, Šoukal, Válek - Kejda, Burian, asistence Pohl, Dačev, Budín, Štěpánek, vyloučení 3:4, navíc Štěpánek (V. Meziříčí) 10 minut za hákování a Dočkal (V. Bíteš) pět minut + OK (do konce utkání) za hru vysokou holí s následkem zranění, využití 0:0, v oslabení 0:0, poměr střel 32:25, rozhodčí Sobotka -Sibera, Tichý, 53 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Zápas dvou tradičních rivalů připomínal svým tempem spíše přátelské utkání než derby o mistrovské body. Až do jeho poloviny se na ledě nic mimořádného nedělo, kromě několika spálených šancí na obou stranách. Výjimkou byla pouze 8. minuta, kdy po nešťastném zákroku hostujícího Dočkala na Bradáče oba putovali do sprch. První s trestem do konce utkání a ten druhý se zraněným nosem. Skóre otevřel až ve 30. minutě domácí Štěpánek tečí Kučerovy střely od modré. Čtyři minuty nato zvýšil na 2:0 Křípal, kterému se podařilo prostrčit puk pod ležícím Škodou. Ve 39. minutě pak završil stav prostřední části Šoukal, jenž střelou pod víko upravil na 3:0. Herně nejzajímavější byla poslední třetina. Už po dvou minutách projel Kučera celým kluzištěm a přidal čtvrtý gól béčka HHK. Že už je hotovo, z toho všechny vyvedl hned o minutu později bítešský Kejda pěknou střelou pod Štouračovým ramenem. Hosté po své brance přidali obrátky a na několik minut zatlačili svého soupeře do vlastního pásma. Žádná jejich akce však ke snížení stavu nevedla a tak se postupně hra opět vyrovnala. Všechny šance oba gólmani úspěšně likvidovali a s blížícím se koncem zápasu to vypadalo, e se na stavu už nic nezmění. V 58. minutě ovšem vyrobili meziříčští chybu v rozehrávce a Burian tak z přečíslení upravil na konečných 4:2.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - volno