2. kolo KSM-V, 16.-18. 10. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

TJ Náměšť - SK Telč 3:8 (0:3;3:3;0:2)
Branky Doležal, Ošmera, Němec, asistence Hrůza - Kret 2, Bína 2, Karas, Prášek, Prokop, Šalanda, asistence Prášek 4, Bína, Tůma, Prokop, Janča, Šalanda, vyloučení 6:5 + domácí 10 minut OT, rozhodčí Brabec - Horký, Erat, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Na první domácí utkání v Náměšti se diváci těšili, ale domácí hokejisté jim moc radosti neudělali. Sice už ve čtvrté minutě inkasovali po teči hostujícího hráče, ale dlouho to vypadalo na vyrovnaný zápas. Jenže hosté ještě před koncem první třetiny dokázali dvakrát skórovat. Ve druhé třetině hosté navýšili stav další utkání brankou ve svůj prospěch, avšak domácí dvěma brankami, na kterých měl svůj podíl brankář hostů, se dotáhli na rozdíl jediné branky a znovu to vypadalo tak, že by mohli domácí uhrát přijatelný výsledek. Jenže přišlo další vyloučení domácího hráče, hosté nenechali nic náhodě a početní převahu dokázali využít. Celé utkání pak už jednoznačně dovedli do vítězného konce. Domácí byli tentokrát jednoznačně horším mužstvem, vázla sehranost a kombinace, hosté navíc dokázali z chyb domácích vytěžit maximum.

HHK Velké Meziříčí B - BK Zubři Bystřice n. P. 8:3 (0:0;4:2;4:1)
Branky: Malec 2, Peterka 2, Navrátil, Frühauf, Tomáš Střecha, Šoukal, asistence Bernat, Hubl, Tomáš Střecha, Bradáč, Frühauf, Pokorný, Chlubna, Křípal, Hubl, Tomáš Střecha - Martin Svoboda, Jan, Humpolíček, asistence Humpolíček, Novák, Klíma, Mach, vyloučení 9:13, navíc proti domácím nařízeno trestné střílení (neproměněno) a dále 10 minut OT Řehoř za krosček a 10 minut OT Ludvík (oba Bystřice) za hákování, využití 4:0, v oslabení 0:1, střely na branku 47:42, rozhodčí Sobotka - Horký, Pekárek, 72 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Utkání nabralo od úvodního vhazování rychlé tempo s patřičným důrazem a tvrdostí na obou stranách. Ta ovšem přerostla do série nedovolených zákroků a tak se 5 na 5 hrálo jen do šesté minuty. Po zbytek třetiny se pak střídaly přesilovky na obou stranách, ale ke změně skóre nevedla ani jediná. Povedlo se to až ve 22. minutě hostujícímu Martinu Svobodovi, který se ocitnul sám před Šebou. Domácí hokejisty to ale nijak nepoložilo a naopak v rozmezí 25. až 28. minutou obrátili třemi góly stav utkání ve svůj prospěch. Nejprve předvedli náležitý důraz v brankovišti Malec a po něm i Navrátil, a na 3:1 upravil v početní výhodě Frühauf. O čtyři minuty později snížil střelou od modré Jan, ale nabídnutou šanci na vyrovnání v podobě trestného střílení ve stejné minutě Bystřičtí pohrdli. Potrestal je za to ve 36. minutě Tomáš Střecha ranou z prostoru mezi kruhy. V poslední části se začalo opět více vylučovat a byly to právě přesilovky, které nakonec rozhodly toto utkání. 46. minuta přinesla hráčům HHK patou branku opět zásluhou Malce. Na ni ještě stihli Zubři zareagovat snížením na 5:3. Při vlastním oslabení se Humpolíčkovi podařila úspěšně zakončit jeho samostatná akce. Definitivně je však zlomila 50. minuta, v níž využil dvě po sobě jdoucí početní výhody domácí Peterka, jenž dostal vždy dostatek času na střelu. Konečnou podobu výsledku dal v 55. minutě Šoukal, který zakončil pěknou kombinaci první pětky Meziříčí.
K  výborné úrovni vyrovnaného utkání přispěly stejnou měrou oba kolektivy. Jedinou kaňkou zápasu bylo nesportovní chování některých Bystřických diváků a jenom včasné zásahy pořadatelů zabránily větším problémům.

HC Spartak Mila Velká Bíteš B - HC Veverská Bítýška 2:7 (2:1;0:1;0:5)
Branky Budín 2, asistence Tomáš Rozmahel - Milan Hakl 2, Sokolovskij 2, Petr Hakl, Němec, Václav Živný, asistence Milan Hakl 2, Píša 2, Hrbáček, Jaroš, Přemysl Živný, vyloučení 7:6, v čase 2:42 nařízeno proti hostům trestné střílení, které proměnil Budín, využití 0:2, rozhodčí Brabec.
Utkání začalo nenápadnou střelou Budína, který se štěstím trefil horní roh branky hostů, a když o 40 vteřin později proměnil i nařízené trestné střílení, byli hosté hodně zaskočeni. Brzy se však dokázali oklepat a začali domácí hráče přehrávat. Ti začali dělat chyby a jen výborný brankář Škoda držel naděje na parádní výsledek. Poprvé hosté odčarovali Škodu čtyři minuty před koncem první třetiny, kdy si skvěle za obranu zajel Hrbáček. Druhá třetina byla obrazem druhé poloviny té první, hosté útočili a domácí pouze bránili hubený náskok. Vydrželi až do 36. minuty, kdy Jaroš z přesilové hry perfektně tečoval střelu od modré čáry. Zápas hosté rozhodli už po 11 vteřinách třetí třetiny, kdy odražený kotouč dorazil do prázdné branky výborně hrající Milan Hakl. Od té doby začali domácí dělat chybu za chybou a hosté trestali. Zasloužené vítězství hostů, kteří mohli vyhrát i vyšším rozdílem.

HC Zastávka - volno