20. kolo KSM-V, 26. - 28. 2. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

SK Telč - HC Spartak Velká Bíteš B 8:2 (5:1;3:1; nedohráno)
Branky: Kubát 3, Šebesta 2, Sokolík, Taras, Bína, asistence Prášek 2, Šalanda, Sokolík, Prokop, Kotrba, Šebesta, Smejkal - Marek, Vlček, asistence Rozmahel, vyloučení 2:3, navíc 10 minut OT hosté, rozhodčí Paur - Čurila, Mejzlík, 434 diváků, hráno na ZS v Telči.
Zápas prvního s posledním byl hned od  první třetiny znát. První branka padla již ve čtvrté minutě a v téže minutě padl i druhý gól domácích v přesilovce. Třetí branku vstřelil dobře naladěný obránce domácích Šebesta a stav byl již 3:0. Následně došlo ke zranění hostujícího hráče, který byl převezen do nemocnice. Čtvrtou branku vstřelil ve 13. minutě Sokolík po pěkné střele pod horní tyčku, na což hosté zareagovali vstřelením první branky do domácí sítě, kde po zranění nastoupil Martin Švec. Poslední branka v této třetině padla opět z hole Kubáta střelou pod horní tyč. Ve druhé třetině vstřelil další branku přesnou střelou od modré čáry obránce Taras opět v přesilovce. Sedmou branku domácích dal Honza Bína, hosté dali svůj druhý gól při hře 4:4 po chybě domácích. Pak v dalším průběhu dostal hostující hráč za nesportovní chování trest 10 minut a tak značně oslabený tým hostů nestačil na kombinační hru domácích, kteří hráli v pohodě a nedali hostům žádnou šanci. Osmá a poslední branka padla v čase 37:31, když po střele obránce Šebesty dorazil tentokrát dobře hrající Kubát již třetí svoji branku. V dalším průběhu utkání však došlo k nepříjemné situaci. Hostující brankař po střele Šebesty bohužel zůstal ležet na ledové ploše a to z důvodu nastřelení do nekrytého místa. Druhá třetina se tak již nedohrála a gólman byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Protože hosté neměli náhradního brankáře, po dohodě obou mužstev bylo utkání rozhodčími ukončeno.

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 3:6 (1:2;2:2;0:2)
Branky: Jelínek, Gross, Mráz, asistence Brekke, Burian, Jakub Sedláček - Štěpánek 3, Šoukal 2, Maštera, asistence Šoukal, Bradáč, Hubl, Maštera, Křípal, Pokorný vyloučení: 4:2, využití: 1:0, rozhodčí Maršálek - Paulík, Strýček, 23diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Předposlední utkání základní části bylo pro domácí HC zlomové, protože pokud chtělo pomýšlet na play-off, muselo naplno bodovat. Utkání začalo opatrně, ani jeden tým nechtěl chybovat, nicméně úvod utkání vyšel lépe Zastávce, která se po pěkné akci ujala vedení. Soupeř však rychle odpověděl vyrovnávacím gólem a do konce první třetiny ještě jeden přidal. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:2. Úvod druhé třetiny vyšel lépe týmu z Vysočiny, který vstřelil dvě branky a ujal se vedení 1:4. Domácí však nesložili zbraně a vsítili také dvě branky a upravili stav utkání na 3:4. Tímto výsledkem také končila druhá třetina. Poslední dějství utkání ovládli hosté, přidali dvě branky a zvítězili 3:6. HC Zastávka má před sebou poslední utkání proti Velké Bíteši, kdy případný zisk bodů už v konečné tabulce nic neřeší a letošní sezóna tím pro HC končí.

HC Veverská Bítýška - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 4:6 (3:2;1:2;0:2)
Branky: Píša, Petr Hakl, Vacek, Milan Hakl, asistence Píša, Jaroš, Hauzner, Němec - Novák 2, Ludvík, Marek Svoboda, Marti Svoboda, Humpolíček, asistence Humpolíček 3, Zadražil, Gracias, Novák, rozhodčí Sobotka, Brabec, Mezlík, vyloučení 8:7, využití 0:0, v oslabení1:1, 60 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí vedli v 8. minutě už 3:0, když proměnili každou ze svých střel v branku. Soupeř se ale rychle oklepal, zvýšil obrátky a dvěma brankami v 18. minutě snížil na rozdíl jediného gólu. Ihned po změně stran vyrobili hráči Bystřice chybu při zakládání útoku při přesilové hře a domácí tak zvýšili na rozdíl dvou branek 4:2. Poté hráli hosté pět přesilových her v řadě, ale domácí všechny ubránili. I přes to nakonec ve 35. a 40. minutě inkasovali a to již za plného počtu hráčů na ledové ploše a tak se do kabin odcházelo za vyrovnaného stavu 4:4. Rozhodnutí přišlo v 45. minutě, kdy Bystřice využila závaru na brankovišti a po dorážce do opuštěné klece definitivně obrátila skóre ve svůj prospěch. Snaha o vyrovnání už ze strany domácích žádný úspěch nepřinesla, i když dostali minutu před koncem příležitost přesilovky. Po odvolání gólmana a hře v šesti proti čtyřem ale inkasovali střelou přes celé kluziště šestý gól.

TJ Náměšť nad Oslavou - volno