3. kolo KSM-V, 23.-25.10. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Veverská Bítýška - HC Zastávka 3:2 (0:0;1:2;2:0)
Branky Milan Hakl 2, Přemysl Živný, asistence Dudák, Píša, Václav Živný - Šedý, Mikule, asistence Mráz, Fišer, vyloučení 4:5, využití 0:1, rozhodčí Sibera - Lainka, Loučka, 35 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí byli v úvodním dějství aktivnější, ale přes optickou i střeleckou převahu nedokázali překonat soupeřova gólmana ani z těch nejvyloženějších šancí. To se jim podařilo až po návratu z kabin ve 21. minutě, ale paradoxně to nastartovalo hosty a ti svoji zvýšenou aktivitu zužitkovali hned dvakrát a ve 26. minutě otočili na 1:2 a až do konce druhé třetiny byli lepším týmem. Nenápadná akce ve 43. minutě vyústila po střele Přemysla Živného ve vyrovnání a ve 49. minutě při hře čtyři  na čtyři domácí nakonec rozhodli o zisku dalších tří bodů. I přes maximální snahu a několik velmi nadějných příležitostí protivníka dokázali domácí uhlídat svoje těsné vedení i ve zbylých deseti minutách a radovali se z vítězství.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Spartak Mila Velká Bíteš B 7:6 po samostatných nájezdech (1:2; 2:0;3:4;0:1 samostatné nájezdy)
Branky Novák 4, Ludvík, Svoboda, vítězný nájezd Patrik Slavík, asistence Ludvík 3, Svoboda 2, Humpolíček, Mach, Novák - Škoda 2, Burian 2, Tomáš Rozmahel, Budín, asistence Kejda 2, Zdeněk Rozmahel 2, Dačev, Marek, Urbánek, Tomáš Rozmahel, vyloučení 2:2, rozhodčí Miroslav Dvořák - Fiksa, Petr Lisa, 200 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Domácí do utkání nastoupili s velkou vervou, ale svoje početné vyložené brankové příležitosti neproměnili. Hosté tato selhání trestali a ujali se vedení 0:2 po ojedinělých akcích. To domácí Zubry nastartovalo a ještě před přestávkou se jim podařilo snížit na rozdíl jediné branky. Jak skončila třetina první, začala ta druhá. Domácí na hosty vlétli a dvěma brankami otočili vývoj utkání. V počátku třetí třetiny zvýšili svůj náskok na dvě branky, domácí však postupně polevili a umožnili hostům třemi rychlými brankami v posledních osmi minutách převážit skóre na jejich stranu. Minutu a půl před poslední sirénou se však na brankovišti objevil nekrytý Martin Svoboda, dorazil puk za čáru a dotáhl tak bláznivé utkání plné zvratů do samostatných nájezdů. Vítězný nájezd proměnil ve druhé sérii Patrik Slavík a zaplněné hlediště tak mohlo slavit další domácí výhru Zubrů.

TJ Náměšť - HHK Velké Meziříčí B 3:5 (0:1;1:2;2:2)
Branky Michal Sázavský 2, Fiala, asistence Fiala, Doležal, Kejda - Šoukal, Friehauf, Hubl, Chlubna, Peterka, asistence Friehauf 2, Barák, Kudláček, vyloučení 8:8, navíc hosté 10 minut OT, rozhodčí Paur - Arnošt Ryšavý, Vlastimil Ryšavý, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácí začali utkání s minimálním počtem hráčů, ale přesto po celou třetinu zaměstnávali brankáře hostů, ten však byl bezchybný a odolával. Ve 14. minutě však hosté skórovali a došlo na staré dobré rčení - nedáš, dostaneš. Druhá třetina se hrála v podobném duchu. Domácí se snažili na soupeře něco vymyslet, ale branku vstřelili zase hosté. Ve třetí třetině rozhodčí často vylučovali na obou stranách, a když v 57. minutě dvojnásobným vyloučením poslal rozhodčí hosty do tří, odvolali domácí brankáře a ještě v téže minutě snížili na rozdíl jediné branky. Měli stále ještě nadále početní převahu jednoho muže a tak pokračovali dál ve hře bez brankáře a snažili se srovnat výsledek. Jenže v jednom z rozhodujících okamžiků podržel hostující hráč hokejku domácího obránce, hosté toho využili a do prázdné branky vstřelili gól a tak definitivně strhli vítězství na svou stranu. Domácí mužstvo nadále pokračovalo ve výkonech, které se jen vzdáleně podobají tomu, na co byli diváci zvyklí.

SK Telč - volno