4. kolo KSM-V, 30.10.-1.11. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HHK Velké Meziříčí B - SK Telč 5:4 po samostatných nájezdech (2:2;1:0;1:2;1:0 samostatné nájezdy)
Branky Maštera 3, Křípal, rozhodující nájezd Křípal, asistence Bradáč, Maštera, Navrátil, Šoukal - Tůma, Kret, Koreš, Bína, asistence Sokolík, Jančo, Novák, Šebesta, Smejkal, vyloučení 2:2, využití 0:0, v oslabení 0:0, střely na branku
Výstižněji by asi výsledek zněl: Maštera, Křípal a Šeba versus Telč 5:4. První dva jmenovaní byli jedinými střelci HHK a brankář Šeba měl na výhře domácích minimálně stejný podíl. Lepším mužstvem v průběhu utkání ovšem byli hráči Telče a předváděli to už od úvodní části. Byli rychlejší, důraznější a daleko lépe kombinovali než jejich soupeř. Ve třetí minutě jim ale nevyšla rozehrávka na modré a Maštera svůj průnik zakončil úspěšným blafákem. Už o minutu později však vedla Telč. Dvěma slepenými góly se o to postarali Tůma a Kret po přihrávkách Sokolíka a Janča. Poslední změna stavu první třetiny přišla v 18. minutě. Bradáč vyslal do úniku Mašteru, který jej úspěšně zakončil mezi Havlíkovy betony. V první polovině prostřední části se hrál vyrovnaný hokej a jednotlivé akce se svižně střídaly na obou stranách. Jediné branky v této třetině se však diváci dočkali až ve 38. minutě. Po akci Maštery s Navrátilem zůstal před Havlíkem osamocený Křípal a střelou pod víko opět poslal domácí do vedení. Paradoxně to bylo v době, kdy měli hosté už zase herní převahu. Žádného efektu z ní nedosáhli a tak stav před druhou přestávkou zůstal 3:2.
Do poslední části tak byly karty jasně rozdány - meziříčští budou bránit jednobrankový náskok a hokejisté z Telče musí obrátit skóre. Hned od začátku třetiny zatlačili domácí hráče před vlastní branku a ke gólu jim někdy chybělo jen více štěstí a výborné zákroky Václava Šeby. K vyrovnání jim nakonec jakoby pomohl čtvrtý gól HHK. V 52. minutě zopakoval Vojtěch Maštera svůj nájezd i s blafákem a završil tak svůj hattrick. Vzápětí po vhazování ale vjeli do nesoustředěné obrany Novák s Korešem a bylo to zase pouze o gól. A jenom další dvě minuty potřebovali telčští na vyrovnání, o které se postaral Bína. Zbývajících šest minut základní části už nic nevyřešilo. O bod navíc pro béčko HHK se svým nájezdem postaral Vladimír Křípal, jenž se stal jediným úspěšným exekutorem.

HC Spartak Mila Velká Bíteš B - TJ Náměšť 2:10 (0:3;2:5;0:2)
Branky Budín, David Komínek, asistence Loukota, Marek, Zdeněk Rozmahel - Lainka 3, Fiala 2, Kejda 2, Strnad, Krčál, Michal Sázavský, asistence Michal Sázavský 4, Bauer 2, Lainka 2, Ošmera 2, Fiala, Strnad, Krčál, Doležal, Němec, Kejda, vyloučení 8:2, využití 0:1, rozhodčí Sibera - Kotrba, Sobotka, 60 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Utkání mělo od začátku jasný průběh - hosté útočili a domácí se spíše bránili. A když se k tomu připočetly hrubé chyby v obraně, nikdo se nemohl výsledku divit. Hosté měli i trochu štěstí, kdy brankou skončily i nenápadné akce, ale pokud se daří (což se hostům dařilo), padne tam téměř cokoliv. Zasloužené vítězství hostů, kteří se tak možná odrazili k lepším výsledkům.

HC Zastávka - BK Zubři Bystřice n. P. 2:3 (1:2;0:1;1:0)
Branky Mikule, Bednář, asistence Mareček, Brekke - Ludvík z trestného střílení, Martin Svoboda, Novák, asistence Mach, vyloučení 7:6 navíc Brekke (Zastávka)10 minut OT, využití 1:1, rozhodčí Antonín - Komínek, Coufal, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Domácí se ujali vedení využitou přesilovkou, ale hosté srovnali z trestného střílení a využitou přesilovkou vyhráli první třetinu. Ve druhé třetině byla hra neurovnaná z obou stran, ale hosté po chybě domácí obrany odskočili na 1:3. Ve třetí třetině se domácí snažili o snížení, což se jim podařilo až při power-play minutu před koncem. Víc už jim výborný brankař a obětavě hrající hosté nedovolili. Hosté si z Rosic vezou domů na Vysočinu zasloužené tři body.

HC Veverská Bítýška - volno