5. kolo KSM-V, 6.-8.11. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Veverská Bítýška - SK Telč 5:2  (3:0,1:1,1:1)
Branky Němec 2, Sokolovský, Jaroš, Žofka, asistence Hauzner 2, Němec 2, Píša - Kotrba, Bína, asistence Kret, Šťastný, vyloučení 6:6, využití 2:1, rozhodčí Dvořák - Fiksa, Lisa, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
O vítězství domácích rozhodla první třetina, přesněji pasáž mezi 5. a 10. minutou, kdy dokázali využít dvě přesilové hry a získat vedení 3:0. Do druhé části hry vletěli hosté s obrovským nasazením a snahou o zvrat a deset minut nepustili domácí z obranného pásma. Po několika šancích ale přišel brejk Martina Jaroše a domácí vedli už 4:0. Snížení přišlo paradoxně z náhodných odrazů puku a tak se šlo do kabin se stejným brankovým rozdílem jako po první části. V závěrečném dějství už Telč jako by ani sama nevěřila ve zvrat a její úsilí nebylo tak urputné, takže domácí hráči celkem v pohodě hlídali svůj náskok. Skóre se měnilo až v posledních dvou minutách, kdy nejprve došlo ke snížení na 4:2, ale následná hra bez brankáře skončila střelou do prázdné branky a Veverská Bítýška se mohla radovat ze čtvrtého vítězství v řadě.

TJ Náměšť - HC Zastávka 7:5 (3:1;4:3;0:1)
Branky Bauer 2, Fiala 2, Enrico Krčál 2, Jiří Krčál, asistence Michal Sázavský 3, Bauer 2, Sklenář 2, Strnad, Enrico Krčál, Fila - Šedý 2, Brekke, Mráz, Mihule, asistence Nohel 2, Stromecký, Burian, Mihule, vyloučení 4:3, rozhodčí Dostál, Mejzlík, 120 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou
Domácí mají problémy s marodkou a pracovními povinnostmi některých hráčů a to od začátku sezóny, a tím trpí jejich výkony. Tentokrát se zdálo, že se situace posune k lepšímu. Domácí začali v úvodní třetině dobře, v páté minutě už vedli 1:0 a od počátku byli lepším týmem na ledě. Dokonce to vyjádřili dalšími brankami a brzy vedli až 5:1. Ukolébáni aktuálním stavem začali ve druhé třetině méně kombinovat a více se pokoušeli do obrany soupeře vnikat sólově. Soupeř toho pohotově využil ke zkorigování výsledku. Ta tam byla dynamika hry domácích, začala se projevovat únava, z čehož pramenily chyby, kterých hosté využili. Po druhé třetině se odcházelo do kabin za stavu 7:4. V poslední třetině se domácí příliš nezlepšili a tak skórovali jenom hosté, ale pouze jednou. Všechny tři body za vítězství tak zůstaly na domácím ledě.

HHK Velké Meziříčí B - HC Spartak Mila Velká Bíteš B 6:3 (1:1;2:0;3:2)
Branky Šoukal 3, Pokorný, Maštera, Malec, asistence Pokorný 2, Peterka, Malec, J. Kudláček, M. Kudláček, Hubl, Maštera, Bradáč, Barák - Kejda, Vlček, Burian asistence Pohl, Marek, Budín, Dočkal, vyloučení 5:7, využití 3:0, v oslabení 0:1, poměr střel 32:25, rozhodčí Sobotka Pekárek, Tichý, 58 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
Opět se potvrdilo, že hra bítešského béčka tomu meziříčskému moc nevoní. Hosté byli dostatečně důrazní ve svém obranném pásmu a jejich protiútoky byly stejně nebezpečné jako ty domácí. Hráči HHK sice byli v první části aktivnějším týmem, ale před soupeřovou bránou se nebyli schopni prosadit. K úvodnímu gólu jim pomohla až chyba v rozehrávce Bíteše a Šoukal ji v 10. minutě dokonale využil. Do šaten se ovšem odcházelo za stavu 1:1. Dvě minuty před koncem třetiny při vlastním oslabení získal na modré puk Kejda, a svůj nájezd bez problémů zakončil. Ve druhé části to byl vyrovnaný hokej. Rozhodčí začal častěji trestat na obou stranách a tak se hrálo průběžně před oběma brankami. Jedinou využitou přesilovkou se stala až ta poslední, minutu před koncem. Střelou od modré se o to postaral domácí Pokorný. A když těsně před závěrečným hvizdem přidal třetí gól Maštera, odcházeli meziříčští do šaten se slibným náskokem 3:1. Že má Spartak i v béčku kvalitní hokejisty ukázala poslední třetina. Jeho hráči chtěli hned od jejího začátku s výsledkem něco udělat a tak se stále častěji tlačili před Štouračovu bránu. Snížení na jednobrankový rozdíl se dočkali ve 49.minutě zásluhou Vlčka a odstartovali tím gólovou přestřelku - 52. minuta Šoukal v přesilovce 4:2; 56. minuta Burian 4:3, 57. minuta Malec 5:3. Skóre utkání pak uzavřel opět v početní výhodě svojí třetí brankou Vojtěch Šoukal. Diváci tak mohli sledovat kvalitní utkání s dramatickým koncem tak, jak je to mezi těmito soupeři zvykem.

BK Zubři Bystřice n. P. - volno