6. kolo KSM-V, 13. - 15. 11. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Spartak Mila Velká Bíteš B - SK Telč 2:6 (1:2;0:1;1:3), branky Budín, Pohl, asistence Dačev, David Komínek - Jančo 2, Sokolík 2, Šebesta, Šťastný, asistence Kret 3, Tůma 2, Havlík, Smejkal, Taras, vyloučení 3:7, navíc Burian (V. Bíteš) 10 minut OT za nesportovní chování, využití 1:1, v oslabení 0:1, v čase 17:51 nařízeno proti domácím trestné střílení, neproměněno, rozhodčí Ryšavý - Čurilla, Havelka, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté, kteří dokázali Bíteš v posledních třech letech vždy porazit, začali lépe a díky mnohem lepšímu pohybu so dostávali do velkých příležitostí. První branku vstřelili ve svém oslabení, kdy zaváhání domácí obrany využil po skvělé kombinaci Šťastný. Vyrovnání přinesla tečovaná střela od modré čáry, kdy domácí využili přesilovou hru. Dále však byli lepší hosté a do vedení šli znovu čtyři minuty před koncem první třetiny, taktéž v přesilové hře se trefil Sokolík. V čase 17:51 domácí brankář Škoda špatně odhadnul svůj výjezd z branky a po hození své hole bylo nařízeno trestné střílení, s tím si ale poradil. Druhá třetina začala opět náporem hostů, kteří často nepouštěli domácí z obraného pásma. Své příležitosti ale zbytečně překombinovávali, nebo neměli přesnou mušku. Od poloviny třetiny se osmělili i domácí a hra se vyrovnala. Přišly i velké šance, které domácí nedokázali proměnit, a přišel trest v podobě rychlého protiútoku, který 15 vteřin před koncem druhé třetiny proměnil hostující Jančo. Na začátku třetí třetiny přidal tentýž Jančo svou druhou branku a zdálo se být rozhodnuto. Za domácí ale snížil Pohl a přišly i další příležitosti ke vstřelení branky. Svou velkou chybou ale prakticky darovali Sokolíkovi možnost dát druhou branku a o zápase tak bylo rozhodnuto. V závěru hosté přidali ještě jednu branku a zaslouženě si tak odvezli všechny tři body. Domácí v zápase nepropadli tak jako třeba proti Náměšti a se soupeřem sehráli vcelku vyrovnané střetnutí, ale znovu doplatili na velké chyby v obraně a neproměňování svých příležitostí.

HC Veverská Bítýška - BK Zubři Bystřice n. P. 8:2 (2:2;3:0;3:0), brany Píša 2, Žofka 2, Václav Živný, Jaroš, Petr Hakl, Němec, asistence Žofka 2, Krupička 2, Píša 2, Němec 2, Jaroš - Klíma 2, asistence Sís, rozhodčí Sobotka - Tichý, Horký, vyloučení 5:6, využití 2:0, 30 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Hosté se dostali do vedení již v 19. vteřině a tím částečně vykolejili hráče domácích, kteří se několik minut dostávali do tempa. Vyrovnání sice přišlo už v 6. minutě, ale další chyba domácí defenzívy v polovině první části opět vrátila vedení na stranu Zubrů. Hned z protiútoku ovšem kontroval domácí Petr Hakl proměněným sólovým únikem. Poté už hostitelé převzali iniciativu, což se ale na vývoji skóre projevilo až ve druhé třetině. Nejprve bystřičští pohrdli výhodou přesilovky pěti proti třem a hned po návratu trestaných se jim tento fakt stal osudným. Dvě využité přesilovky a jedna branka při hře čtyři na čtyři v podání Veverské Bítýšky přinesly na její hole uklidnění a do kabin se tak odcházelo za stavu 5:2. V podobném duchu pak pokračoval zápas i ve třetí třetině. Zubři byli aktivní, ukazovali snahu o změnu nepříznivého stavu, ale domácí gólman Hofírek už měl „zavřeno“ a branky padaly pouze na druhé straně. Nakonec z toho byl debakl pro hosty v podání vedoucího týmu tabulky a jeho jasné, už páté, vítězství v řadě.

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 2:3 po samostatných nájezdech (0:0;0:0;2:2,0:1 samostatné nájezdy), branky Stromecký, Nohel, asistence Koblížek, Šedý - Šoukal, Musil, rozhodující nájezd Válek, asistence neuvedeny, vyloučení 7:9, navíc Knotek (Zastávka) a Invald (V. Meziříčí), oba 10 minut OT, využití 0:1, rozhodčí Antonín - Paulík, Rexha, 35 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
V první třetině měli domácí i díky přesilovkám velkou převahu a jen díky výbornému výkonu hostujícího brankáře Šeby, hosté neinkasovali. Když se ve druhé třetině k němu přidal svým výkonem i domácí brankář Ševčík, byl stav po dvou třetinách bezbrankový. Ve třetí třetině se po hrubých chybách domácí obrany dostali hosté během minuty do dvoubrankového vedení. Domácí oplatili následně stejnou mincí a během minuty dokázali vyrovnat. I přes velké šance na obou stranách ani ze strany domácích, ani ze strany hostů v posledních vteřinách utkání branka nepadla, a tak o vítězi rozhodly samostatné nájezdy. V nich až v sedmé sérii nájezdů rozhodl hostující Válek. Domácí získali v soutěži první bod, hosté si odvážejí další dva body do celkové tabulky.

TJ Náměšť n. Osl. - volno