7. kolo KSM-V, 20. - 22. 11. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Spartak Mila Velká Bíteš B - HC Zastávka 4:5 po samostatných nájezdech (2:2;0:2;2:0; samostatné nájezdy 0:2)
Branky Kejda 2, Zdeněk Rozmahel 2, asistence Jiří Škoda 3, Pohl 2, Budín, Dočkal - Stromecký 2, Fišer, Lesonický, asistence Brekke, Burian, Fišer, Mareček, Mráz, vyloučení 5:9, využití 1:2, v oslabení 0:1, rozhodčí Sobotka - Dostál, Mezlík, 34 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Utkání začalo náporem domácích, kteří do první poloviny třetiny vstřelili dvě branky a dál hosty přehrávali. Od patnácté minuty ale převzali iniciativu hosté a dvěma brankami během dvou minut stav srovnali. Druhá třetina začala přesilovou hrou pro domácí, ovšem po velké chybě sami inkasovali, když si za obranu najel Stromecký a poslal hosty do vedení. Následně hosté vstřelili čtvrtou branku z přesilové hry a o výsledku se zdálo být rozhodnuto, především proto, že hosté nepouštěli domácí do žádné vážnější příležitosti. Ve třetí třetině se hosté spíše soustředili na bránění a to se jim nevyplatilo. I když domácím pomohla trocha štěstí, bylo po dorážce Rozmahela v přesilové hře sníženo. Pak jako by hostům došly síly a domácím se podařilo pět minut před koncem vyrovnat, když se podruhé v zápase do horního růžku trefil Kejda. Koncovka zápasu gradovala, hosté neproměnili nabídnutou přesilovou hru a pak se štěstím uhájili nerozhodný stav, když několik vteřin před koncem domácí nedokázali skórovat z velkého závaru před hostující brankou. Při nájezdech už byli, jak je už obvyklým jevem, šikovnější hosté, kteří proměnili dva své nájezdy, kdežto domácí ani jediný, tudíž bod navíc putuje do Zastávky.

BK Zubři Bystřice n. P. - SK Telč 2:7 (0:1;0:4;2:2)
Branky Slavík, Humpolíček, asistence Novák, Ludvík - Šebesta 3, Prášek 2, Sokolík, Taras, asistence Koreš 3, Prášek 2, Taras, Sokolík, Smejkal, Kret, vyloučení 9:9, rozhodčí Ryšavý Vlastimil - Ryšavý Arnošt, Mejzlík, 232 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Domácím se utkání vůbec nepovedlo. V první třetině ještě dokázali držet s dobře hrajícím soupeřem krok. Ve druhé třetině však Zubři bezkrevným výkonem a hrubými chybami umožnili hostům postupně navyšovat svoje vedení, dvě branky dokonce hosté vstřelili ve vlastním oslabení. Hosté svým výkonem domácím vůbec neumožňovali ohrožovat svoji svatyni. Ve třetí navýšili svoje vedení až na hrozivých 0:7, následně ale mírně polevili a domácí Zubři dvě trefami alespoň zkorigovali skóre. Hosté tak zaslouženě zvítězili a odvezli si z Bystřice všechny body.

TJ Náměšť n. Osl. - HC Veverská Bítýška 3:2 po samostatných nájezdech (0:1;0:0;2:1, samostatné nájezdy 2:1)
Branky Enrico Krčál, Libor Němec, střelec vítězného nájezdu nehlášen, asistence Ošmera - Živný, Krupička, asistence Jaroš, Žofka, Píša, vyloučení 5:6, rozhodčí Brabec - Erach, Kotrba, 120 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Domácí konečně nastoupili v plném počtu, Hosté, rovněž kompletní, začali svižně a důrazně, přehrávali domácí ve všech směrech a ti nevěděli, kam skočit. V jejich obranné třetině to hořelo a hosté neustále zaměstnávali domácího brankáře Bednáře. Ten však měl svůj den a odolával všem nájezdům hostujících útočníků. Za svá záda pustil jedinou branku z hole hostujícího Živného. Do druhé třetiny nastoupili domácí jako vyměnění. Začalo se jim dařit zpřesnění hry, výsledkem však byly jen dvě nastřelené tyčky. Hrál se vyrovnaný hokej, hráči obou mužstev se snažili, ale brankáři byli vždy na svých místech. Ve třetí třetině se nadále hrál rychlý a dynamický hokej. Brankáři stále odolávali a byli oporami svých mužstev. Až konečně v 50. minutě se domácím podařilo vyrovnat brankou Enrica Krčála. Blížil se konec utkání a zdálo se, že si obě mužstva už ohlídají výsledek. Opak ale byl pravdou, platí, že se hraje až do závěrečného hvizdu rozhodčích. V 58. minutě domácí hráči po hrubé chybě nechali svého brankáře tak zvaně „vykoupat“, když se před ním ocitli tři hráči hostů, aniž by je někdo atakoval. To nemohlo dopadnou jinak, než opět vedoucí brankou hostů z hole Krupičky. To byla pro domácí hráče rána z čistého nebe. Do konce zápasu zbývaly necelé dvě minuty a vypadalo to tak, že si body odvezou z domácího ledu hosté. Došlo ale k tomu co si všichni domácí hráči i diváci přáli - v 60. minutě projel obranou hostů Němec a bekendem překonal brankáře hostů - 2:2.
Radost domácích hráčů i publika byla veliká, do konce zápasu chybělo ještě 46 vteřin, diváci bouřili nadšením a nemohli si přát dramatičtější zápletku. Po ukončení utkání s nerozhodným výsledkem došlo podle pravidel na samostatné nájezdy a to je vždy tak trochu loterie. Nabízenou možnost urvat alespoň dva body naplno domácí využili a po obratu ve skóre samostatných nájezdů za neutuchajícího jásotu diváků strhli vítězství na sebe. Je nutno v tomto utkání vyzvednou především výkon y obou brankářů, zvláště pak výkon domácího Bednáře.

HHK Velké Meziříčí B - volno