8. kolo KSM-V, 27. - 29. 11. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Zastávka - SK Telč 4:6 (2:0;1:5;1:1)
Branky Šedý, Brekke, Burian, Jelínek, asistence Mráz 2, J. Sedláček, Brekke - Sokolík 2, Tomáš Havlík, Smejkal, Novák, Koreš, asistence Šebesta 2, Novák, Kubát Sokolík, Sokolík, vyloučení 3:6, využití 2:1, v oslabení 0:1, rozhodčí Lerch, Sofka, Paulík, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.
Domácí začali velice dobře a první třetinu vyhráli 2:0. A když v 5. minutě druhé třetiny zvýšili domácí už na 3:0, tak se zdálo, že konečně získají v této sezoně plný počet bodů. Opak byl ovšem pravdou. Hosté během tří minut dvěma slepenými brankami a jednou brankou v přesilovce vyrovnali. Na konci třetiny, během jedné minuty z rychlých brejků, přidali hosté dvě branky a  na ukazateli skóre svítil tak stav 3:5. Na začátku  třetí třetiny domácí snížili na rozdíl jedné branky a celou třetinu se snažili o vyrovnání, ale hosté tlaku úspěšně odolávali. V poslední minutě se domácí odhodlali ke hře bez brankáře, navíc umocněnou o vyloučeného hráče hostů za zdržování, ale po chybě domácího hráče na modré čáře ujel hostující Koreš a střelou do prázdné branky rozhodl. Hosté si tak do Telče odvážejí tři body a domácí tak na plný zisk bodů stále čekají.

HHK Velké Meziříčí B - HC Veverská Bítýška 3:5 (1:3;1:1;1:1)
Branky Maštera 2, Hubl, asistence Tomáš Střecha, Malec, Bernat, Pokorný - Krupička 4, Šoukal, asistence Hajný 2, Václav Živný 2, Vacek, Krupička, Slanina, vyloučení 8:12, navíc Barák (HHK) 2+10 minut za nesportovní chování, využití 1:2, v oslabení 0:0, střely na branku 52:26, rozhodčí Sobotka - Kotrba, Tichý, 34 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
V první části se hrál vyrovnaný hokej. Rozdíl byl pouze v tom, že hráči z Bítýšky měli daleko lepší mušku než domácí. Poprvé se trefil v 5. minutě z přesilovky Krupička, a o dvě minuty později to zopakoval i za normálního počtu lidí na ledě. Na 3:0 pak přidal v další početní výhodě Šoukal. Hokejisté HHK korigovali až 16 vteřin před koncem třetiny zásluhou Maštery. Když po čtyřech minutách prostřední části tentýž hráč snížil na 2:3, vypadalo to, že se meziříčští vrátili do zápasu. V následující minutě je však okamžitě zchladil svým třetím gólem Krupička a bylo to zase o dva. Zbytek třetiny se pak vyznačoval marným dobýváním útočného pásma domácími hráči, které jejich soupeř do žádné větší akce v podstatě nepustil. Pokud už se dostali před Švaříčkovu bránu, tak je zklamala bídná koncovka.
O výsledku zápasu se prakticky rozhodlo hned v 1. minutě závěrečné třetiny. Hokejisté HHK se okamžitě vrhli do útoku. Přehlédli ale najetého Krupičku na modré a ten svůj nájezd bez problému proměnil. Poté už se jenom opakoval scénář předchozí části. Domácí útočili a hosté zkušeně bránili prostor před Švaříčkem. Svému soupeři tak povolili už jenom jeden gól, o nějž se postaral v přesilovce Hubl. Bylo to zasloužené vítězství Veverské Bítýšky, která byla po většinu utkání lepším týmem. A na rozdíl od béčka HHK měla Krupičku.

TJ Náměšť n. Osl. - BK Zubři Bystřice n. P. 3:4 (1:2;2:0;0:2)
Branky Kejda, Bauer, Jiří Krčál, asistence Bauer, Tóth, Němec, Kejda - Novák 2, Klíma, Svoboda, asistence Svoboda, Novák., Mach, Ludvík, vyloučení 7:6, rozhodčí Sibera, Pekárek, Erat, 110 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Už ve druhé minutě úvodní třetiny domácí vstřelili domácí branku a celá jejich lavička si myslela, že to dál půjde bez problémů. Utkání se ale začalo obracet ve prospěch hostů. Po zbytečných chybách se hostům podařilo dvěma góly výsledek otočit a celkově byli v první třetině lepší. Nástup do druhé třetiny znovu vyšel domácím, kteří ve 4. minutě vyrovnali a utkání se začalo přiostřovat. Narůstal osobní souboje a také zákonitě přicházely tresty v podobě vylučování na obou stranách. Ve 40. minutě se domácím podařilo navýšit stav utkání na 3:2 brankou Bauera a tak do kabiny šli rozhodně spokojenější. Začátek třetí třetiny se domácí ve srovnání s prvními dvěma nepodařil.
Jakoby duchem byli ještě v kabině a než se rozkoukali, tak během 49 vteřin ve  41. a 42. minutě zase hosté otočili výsledek a to především díky pohotovému využití hrubých chyb domácích ve svém obranném pásmu. Dál se hrál urputný hokej, plný osobních soubojů. Domácím se neustále nedařilo překonat hostující brankáře, ačkoliv se o to snažili sebevíc. Bohužel jen snaha nestačila a tak si všechny tři body tentokrát z Náměště odvezli hosté.

HC Spartak Mila Velká Bíteš B - volno