9. kolo KSM-V, 4. - 6. 12. 2015 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

TJ Náměšť n. Osl. - SK Telč 6:4 (2:2;2:1;2:1)
Branky Fiala 2, Michal Sázavský, Tóth, Enrico Krčil, Bauer, asistence Lainka 2, Michal Sázavský 2, Fiala, Jiří Krčál, Němec - Kubát, Tůma, Sokolík, Havlík, asistence Bína 2, Sokolík, Kret, Šmejkal, Prášek, Kubát, vyloučení 6:4, rozhodčí Dostál - Sibera, Nikola, 100 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.
Hosté začali svižně, zatlačili domácí do jejich třetiny a neustále ohrožovali domácího brankáře Bednáře. Po jednom z řídkých protiútoků se domácím podařilo v 8. minutě vstřelit vedoucí branku, ale hosté dvě minuty nato kontrovali a bylo zase nerozhodně. Hra se sice začala vyrovnávat, hosté přesto měli stále více ze hry. Ve 13. minutě se domácím podařili navýšit stav, ale hosté v 18. minutě znovu stav utkání srovnali. Ve druhé třetině hosté dokonce ve 24. minutě zvýšili na 2:3. Hrál se nyní rychlá, ale slušný a férový hokej diváci svým povzbuzováním hnali hráče obou mužstev dopředu. Ve 26. minutě se domácím podařil zásadní obrat, když dvěma brankami během třiceti vteřin otočili skóre utkání. Tak se definitivně rozhodovalo a ž ve třetí třetině. Útoky se střídaly na obou stranách, a především pak hosté se úporně snažili o vyrovnání. Domácí brankář Bednář tentokrát znovu podal jeden ze svých výborných výkopů a také se k němu trochu přiklonilo štěstí, když většina pokusů hostů skončila v jeho lapačce. Ve 43. minutě domácí zvýšili a začali svým výkonem na ledě převyšovat svého soupeře. Hostům se sice podařilo snížit brankou v 51. minutě, domácím ale o tři minuty později opět odskočili o dvě branky na 6:4 a tento stav uhájili až do konce. A tak pro tentokrát body zůstaly v Náměšti.

BK Zubři Bystřice n. P. - HHK Velké Meziříčí B 3:6 (2:1;1:2;0:3)
Branky Marek Svoboda 2, Slavík, asistence Ludvík, Jan - Maštera 2, Malec, Hubl, Invald, Peterka, asistence Pokorný, Malec, Kochánek, vyloučení 9:4, 180 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Domácím se před zaplněným stadionem opět nedařilo. Skóre otevřel po zmatku v domácí obraně hostující Malec, ale bystřičtí našli odpověď prakticky ihned, když po samostatné akci srovnal Slavík. Poté Zubři převzali iniciativu a byli o něco aktivnější než hosté. Domácí měli ve zbytku třetiny mírně navrch. Marek Svoboda poté zakončil rychlý kontr domácích po parádní přihrávce Ludvíka. Do druhé třetiny však domácí nenastoupili dobře a po několika jejich zbytečných faulech hosté slepenými brankami Hubla a Maštery obrátili skóre na svoji stranu. Zubři pak ještě skórovali po chybě hostující obrany, kdy se ze samostatného úniku opět prosadil Marek Svoboda. Ve třetí třetině byli hosté jednoznačně aktivnější a trestali nedisciplinovanost domácích Zubrů. Zaplněný bystřický stadion se tak bodů nedočkal a hosté zaslouženě zvítězili.

HC Veverská Bítýška - HC Spartak Velká Bíteš B 4:1 (3:0;1:0;0:1)
Branky Němec 2, Jaroš, Václav Živný, asistence Hauzner, Žofka, Píša, Václav Živný, Němec - Oto Budín, asistence Burian, Dvořák, rozhodčí Pekárek - Mejzlík, Kotrba, vyloučení 4:0, využití 0:0, v oslabení 1:0, 25 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.


V prvních dvou třetinách potvrzoval vedoucí tým tabulky své postavení a celkem bez problémů soupeře přehrával. Vytvářel si velké množství šancí a pomalu navyšoval náskok. V poslední třetině ale podstatně zvolnil tempo a hráči Velké Bíteše prokázali bojovného ducha a morálku a řádně svému protivníkovi zatápěli. Domácí měli, naštěstí pro ně, v brance výborného Hofírka, který z mnoha příležitostí povolil jen jeden přesný zásah a tak mohlo toto utkání skončit podle papírových předpokladů.

HC Zastávka  - volno