1. kolo play-off KSM-V 12. 3. 2016 - 13. 3. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - HC Veverská Bítýška 3:6 (2:2;0:1;1:3)
Branky Gracias, Humpolíček, Svoboda Marek, asistence Zdražil - Krejčiřík 2, Václav Živný, Hakl, Hrbáček, Jaroš, asistence Hajný 2, Hakl, Krejčiřík, Živný Přemysl, Krupička, vyloučení 9:10, rozhodčí Dvořák - Ryšavý, Ryšavý, 330 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Domácí byli na svoji historickou premiéru v play-off natěšeni, nicméně nervozita jim svazovala ruce. Úvod utkání patřil aktivnějším hostům, kteří se ujali vedení brankou extřebíčského Krejčiříka, který se prosadil ranou z mezikruží. Za domácí kontroval individuální akcí Jakub Gracias. Hosté byli během první třetiny mírně aktivnější a odměnou jim byla branka na 1:2, kterou vsítil Václav Živný. Domácím poté nebyla uznána zřejmě regulérní branka, ale mrzet je to nemuselo, protože o pár vteřin později se v přesilovce 5 na 3 prosadil nekompromisní ránou od modré čáry Humpolíček. Utkání bylo tvrdé a nabídlo i pár nevybíravých a bezohledných zákroků z obou stran. Ve druhé třetině byla hra kouskována častými vyloučeními a jedinou branku v ní vsítili hosté. Ve třetí třetině pokračoval tvrdý a nevybíravý herní trend, hosté navýšili na 2:4, za Zubry kontroval kontaktní brankou Marek Svoboda a vrátil domácí do utkání. Ti však bohužel nebyli schopní vymyslet recept na výborně fungující obranu hostí, kteří poté brejkovými situacemi navýšili svoje vedení na konečných 3:6. Veverská Bítýška tak zaslouženě získala první bod v sérii. Domácí doplatili na svoji nedisciplinovanost v důležitých momentech a skvělé hostující přesilovky. Zubři tak před svými výbornými fanoušky nedokázali zvítězit a budou se snažit napravit svoji situaci na ledě soupeře. Utkání mělo výbornou atmosféru a splňovalo veškeré parametry play-off.

HHK Velké Meziříčí B - SK Telč 1:5 (1:3;0:2;0:0)
Branky Štěpánek, asistence Hubl – Kubát 2, Sokolík, Prášek, Kret, asistence Prášek 2, Prokop, Smejkal, Prokeš, Kubát, Šalanda, Šťastný, vyloučení 5:3, využití 1:1, v oslabení 0:0, střely na branku 32:58, rozhodčí Dostál - Horký, Marek, 86 diváků. Hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.
První semifinálové utkání měl zcela ve své režii favorit z Telče. Během prvních deseti minut se jeho hráči dostali do tříbrankového vedení a mohli se tak v klidu věnovat udržování svého náskoku. Domácím scházelo právě to, v čem je jeho soupeř převyšoval: přesná rozehrávka a s tím související rychlý přechod do útoku, prohrávané osobní souboje a využívání vyložených šancí. Ke zkorigování stavu jim pomohla až využitá přesilovka dvě minuty před koncem úvodní části, kdy na 1:3 snižoval Štěpánek. V páté minutě prostřední části zvýšil Prášek znovu na rozdíl tří gólů a přibrzdil tak snahu meziříčských o vylepšení skóre. Hokejisté HHK sice nadále nic nevzdávali, ale lépe bruslící protivník je do trvalého tlaku nepouštěl. Ve 36. minutě navíc zvýšil na 1:5 Kret, když využil početní výhodu a uzavřel tak účet druhé části, a jak se později ukázalo, i celého utkání. V závěrečné třetině se už hosté soustředili víceméně na udržování výsledku. Svého soupeře, který to i přes nepříznivý stav nezabalil, pustili jenom do několika ojedinělých příležitostí. Na druhé straně pokračoval souboj telčských útočníků s vynikajícím Šebou v domácí bráně. Ten jim nakonec, i s pomocí dvou tyček, už žádný gól nepovolil.