2. kolo play-off KSM-V 19. 3. 2016 - 20. 3. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

HC Veverská Bítýška - BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem 5:4 (3:0;1:2;1:2)
Branky: Němec 2, Živný V., Vacek, Sokolovský, asistence Hajný, Přemysl Živný, Václav Živný - Ludvík, Humpolíček, Marek Svoboda, Martin Svoboda, asistence Zdražil 3, Jan, Ludvík, Šimon, Marek Svoboda, vyloučení 7:4, využití 2:1, v oslabení 1:0 rozhodčí Sibera - Horký, Nikola, 110 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.
Domácí si vybudovali v průběhu první třetiny vedení o tři branky a zdálo, že mají vývoj celé semifinálové série pevně v rukou. Bojovní hosté to ale nezabalili a během sedmi minut druhé části hry snížili na 3:2. Od té chvíle to byl oboustranně nelítostný souboj o každý metr ledu, který rozhodla až využitá přesilovka ve 47. minutě po střele J. Sokolovského od modré čáry, po níž šli domácí do vedení 5:3 a zbytek utkání už si dokázali pohlídat, i když ještě inkasovali v poslední minutě při power-play soupeře. Poté už ale mohli slavit postup do finále KSM Vysočiny, což je pro tým bez vlastního zimního stadionu bezpochyby veliký úspěch.

SK Telč - HHK Velké Meziříčí B 5:1 (2:1;2:0;1:0)
Branky: Prášek 2, Kret, Kotrba, Bína, asistence Kubát 2, Kret 2, Bína, Teras, Šalanda, Šťastný - Hubl, asistence Štěpánek, Bradáč, vyloučení 11:7 + 10 minut OT domácí, rozhodčí Kukeně - Ryšavý Vl., Ryšavý A., 429 diváků, hráno na ZS v Telči.
První třetina se podle očekávání začala hrát oboustranně velice opatrně. V tomto utkání se muselo rozhodnout o postupujícím do finále a tak místo branek bylo několik vyloučených na obou stranách po dosti přísných rozhodnutích hlavního rozhodčího, který celý zápas měřil přísným metrem. První branku dali domácí v 6. minutě Kotrbou po nahrávce Kreta, dále následovalo opět několik vyloučených, kdy branka nepadla a tak domácí v 15. minutě Práškem zvýšili na 2:0. Hosté v čase 17:17 po chybě obrany snížili na 2:1 a s tímto výsledkem se šlo do kabin. Ve druhé minutě druhé třetiny dorazil nejlépe se orientující domácí hráč Bína třetí gól po střele obránce Tarase. V následujících minutách měli hosté čtyři přesilovky 4:5 a 3:5 ale výborně, chytající brankař domácích Martin Švec nedal hostům šanci skórovat a tak už jen v poslední minutě druhé třetiny brankou do šatny zvýšil dobře hrající Prášek na 4:1, co hostující celek hodně srazilo. Ten se ještě snažil ve třetí třetině zápas zdramatizovat, ale dvě po sobě hrající přesilovky nevyužil a v 52. minutě nedal vyloženou šanci, kdy puk prošel pod již překonaným brankářem vedle branky. A tak v 56. minutě opět zaúřadovali domácí, kteří definitivně rozhodli o zápase krásnou brankou Vojty Kreta pod vyrážečku hostujícího gólmana, kdy mu nahrával Jan Bína. Domácí mužstvo již dohrávalo zápas v pohodě, plnilo pokyny trenéra Podolského a tak zápas dospěl do svého konce. Hokejový oddíl SK Telč si zahraje příští sobotu od 17.00 hod poslední zápas sezóny doma ve finále s Veverskou Bítýškou.