3. kolo play-off KSM-V 26. 3. 2016 - sezóna 2015 / 2016

Zpět

SK Telč - HC Veverská 7:5 (0:0,5:3, 2:2)
Branky: Kret 2, Bína 2, Kubát, Taras, Novák, asistence Bína 2, Šťastný, Tomáš Havlík - Píša 2, Halný, Sokolovskij, Krupička, asistence Krejčiřík 2, Jaroš 2, Sokolovskij, Slanina, Václav Živný, zásahy brankařů: 26 : 34, vyloučení 12:14 + 10 minut OT domácí a 10 minut OT hosté, rozhodčí Kukeně, Ryšavý Vl. - Ryšavý A., Krejčí, 603 diváků, hráno na ZS v Telči.
V první třetině domácí celek nevyužil pět nabídnutých přesilovek a tak po neproměnění šancí domácího Kreta a jednoho z hostujících hráčů skončila třetina 0:0, i když poměr zásahů brankařů byl 10:21. Všem se zdálo, že o výsledku rozhodne chyba na některé straně a že nepadne mnoho branek. Druhá třetina ale ukázala, jak je hokej rychlá hra. Nejprve domácí nevyužili přesilovku, vzápětí měli výhodu hosté a při jejich přesilovce vypíchl Kubát puk a po samostatném nájezdu zakončil. Za necelou minutu dal druhou branku domácích Kret po důrazné hře před brankou hostů a hostující trenér si vzal oddechový čas. V polovině zápasu hrála Bítýška nejprve přesilovku 4:5, následně 3:5, a to už hosté udeřili. Nejprve při přesilovce 3:5 snížili na 2:1 a po deseti vteřinách ještě při přesilovce 4:5 vyrovnali. Ve 34. minutě dal Honza Bína po pěkné individuální akci a rychlé střele pod vyrážečku vedoucí branku domácích. Hostující celek stačil v 36. minutě vyrovnat, na což reagoval domácí obránce Teras střelou z místa mezi kruhy a opět měli domácí na svém kontě vedoucí branku. V 38. minutě hráli hosté znovu přesilovku 3:5, ale po jejich hrubé chybě vypíchl obránce Tomáš Havlík kotouč, nahrál Kretovi a ten svým klasickým blafákem získal domácím dvougólově vedení a šlo se do kabin, když v této třetině padlo osm branek. V poslední části hry to soupeř ještě v žádném případě nevzdal, a ve 44. minutě snížil opět po chybě domácích na rozdíl jedné branky. Ve 47. minutě hosté dokonce srovnali, když z druhé vlny byl opět překonán domácí brankař Adam Havlík. V dalším průběhu bylo několik vyloučených na obou stranách, v 52. minutě nastřelili hosté v přesilovce tyč, následně domácí nedali vyloženou šanci, až čtyři minuty před koncem zavelel domácí obránce Petr Novák a po střele od modré čáry domácí opět vedli. Hosté ještě chtěli vyrovnat, odvolali brankáře, ale v poslední minutě, dvacet vteřin před koncem utkání, v pover-play dal poslední branku sezóny a rozhodující gól nejmladší hráč SK Telč Jan Bína. A pak už mohly začít oslavy za účasti neuvěřitelné návštěvy 603 diváků.

BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem - HHK Velké Meziříčí B 3:10 (0:4;1:5;2:1)
Branky: Jan 2, Šimon, asistence Novák 2, Marek Svoboda, Zdražil, Ludvík - Malec 3, Barák 2, Střecha 2, Štěpánek 2, Kudláček, asistence Střecha 6, Barák 2, Bradáč 2, Válek, Kudláček, Navrátil, Pokorný, vyloučení 5:10, rozhodčí Dvořák - Krásný, Berger, 350 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.
Utkání začalo oboustranně opatrně, se snahou neudělat chybu. Domácí, kteří po problémech s hráčským kádrem nastoupili s minimálním počtem hráčů, však ty chyby začali kupit jako první a hosté je maximálně využívali. V rozmezí necelých sedmi minut dokázali vstřelit čtyři branky a vedením 4:0 si zajistili klid pro další průběh utkání. Druhá třetina nepřinesla žádné zvláštní změny. Hosté byli hokejovější, dokázali lépe kombinovat a i v rychlosti domácí převyšovali. Slabší chvilku si domácí opět vybrali mezi 30. a 36. minutou, kdy hosté vstřelili další čtyři branky. V poslední třetině si hosté už jen kontrolovali průběh utkání a dovolili soupeři drobnou korekci ve výsledku. Na domácím mužstvu bylo především sympatické to, že i přes značně nepříznivý výsledek pro ně, se snažili hrát co nejlépe, což rozhodně všichni přítomní diváci ocenili při závěrečném loučení s nimi i se sezónou.

Konečné pořadí KSM-V

1. SK Telč
2. HC Veverská Bítýška
3. HHK Velké Meziříčí B
4. BK Zubři Bystřice n. P
5. HC Zastávka u Brna
6. TJ Náměšť nad Oslavou
7. HC Spartak Velká Bíteš B