1. kolo KSM-V, 7.- 9. 10. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Zastávka 6:4 (1:1, 3:2, 2:1)

Branky: Ludvík 3, Mráz 2, Novák – asistence Jícha 2, Svoboda, Humpolíček, Novák, Šimon) - Mikule 2, Stromecký 2, asistence Gejdoš 3, Stromecký 2, Fišer, vyloučení 3:3, rozhodčí Berger, Fiksa, 180 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí Zubři nastoupili do utkání s velkým nasazením a dostali hosty pod tlak, který završil úvodní brankou Jan Ludvík. Poté převzali iniciativu hosté a odměnou jim byla vyrovnávací branka Mikuleho, která padla po hrubé chybě domácích pár vteřin před konečnou sirénou úvodní třetiny. Do druhé třetiny domácí nastoupili odhodláni zlomit zápas na svoji stranu a částečně se jim to podařilo. Vedoucí branku vstřelil Novák, další dvě trefy postupně přidali Ludvík a aktivní Mráz, který nastoupil proti svému bývalému týmu a měl tak o motivaci postaráno. Poté ovšem domácí polevili ze svého výkonu a nabízeli tak hostům šance ke zdramatizování zápasu. A to se jim také zaslouženě podařilo, po brankách Mikuleho a Stromeckého se šlo do kabin za stavu 4:3. Ve třetí třetině se hra přelévala ze strany na stranu a další ránu hostům zasadil opět Mráz, který poté pohrdl několika šancemi zkompletovat hattrick. Za hosty utkání zdramatizoval Stromecký a hosté sahali po vyrovnání. Domácí ovšem odolali a zásadní úder uštědřil hostům v poslední minutě svojí třetí brankou Jan Ludvík. Domácí tak před pěknou kulisou slavili zasloužené vítězství, je však nutné ocenit bojovný a srdnatý výkon hokejistů ze Zastávky. Vítěznou premiéru si na lavičce domácích odbyl zkušený trenér Luboš Sláma.  

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Veverská Bítýška 2:5 (0:1;0:2;2:2)

Branky Konečný 2, asistence Pospíšil 2, Škoda Jiří - Brza, Hajný, Píša, Přemysl Živný, Žofka, asistence Slanina 2, Hrbáček, Krupička, Přemysl Živný, vyloučení 5:5, využití 0:2, rozhodčí: Pekárek, Tichý, Sibera, 28 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

V utkání měli od začátku navrch hosté, kteří přehrávali domácí svou aktivitou a především důrazem před brankou. První branka na sebe nenechala dlouho čekat, když hned první přesilovou hru proměnil Přemysl Živný, který využil šťastného odrazu kotouče od mantinelu a pohotově objetím branky skóroval. Poté se hra vyrovnala a i domácí měli slibné příležitosti ke vstřelení branky, hostující brankář ovšem vše bez větších problémů zlikvidoval. Na začátku druhé třetiny nestihli domácí včas vystřídat a přečíslení zužitkoval Žofka. Ve druhé třetině ještě vstřelil ukázkovým důrazem v brankovišti třetí branku hostí Brza a před poslední třetinou tak měli slibný náskok. Na začátku třetí třetiny se domácím konečně podařilo také skórovat, když kotouč do prázdné branky dorazil Konečný, ovšem o pět minut později si hosté znovu vzali tříbrankový náskok zpět, po ukázkové souhře skóroval Píša. Domácí už na jakýkoliv obrat rezignovali, obdrželi ještě pátou branku a dokázali jen korigovat výsledek v poslední minutě, opět dorážel Konečný. Domácí tak navázali na bídné výkony z předchozí sezóny a měli by něco změnit, jestliže chtějí být v této soutěži konkurenceschopní.

TJ Náměšť - HHK Velké Meziříčí B 4:3 po samostatných nájezdech (1:0;1:1;1:2, samostatné nájezdy 1:0)

Střelci branek a autoři asistencí nehlášeni, vyloučení 9:8, rozhodčí Sobotka, Kotrba, Mejzlík, 150 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Svižné utkání na začátek sezony. První třetina byla poznamenána vysokým počtem vyloučení na obou stranách. Obě mužstva se snažila hrát rychlý hokej. Po první třetině vedlo domácí mužstvo 1:0 po trefě Martina Kejdy. Ve druhé třetině ubyl počet vylučovaných a hrál se dobrý hokej. Domácí odskočili ve 33 minutě na 2:0, ale hned v té stejné minutě hosté snížili na 2:1. Na začátku třetí třetiny vstřelili domácí v první minutě gól na 3:1, ale hosté i pomocí přesilovky nakonec vyrovnali na 3:3. Utkání se již nepodařilo ani jednomu týmu dotáhnout do vítězného konce a šlo se tedy na samostatné nájezdy, které ovládl lépe domácí gólman Václav Bednář, který ani jednomu střelci hostů nedovolil skórovat. Naopak ve druhé sérii rozhodl Martin Kejda o vítězství domácích.