10. kolo KSM-V, 9.- 11. 12. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - TJ Náměšť n. O. 4:6 (1:2;1:3;2:1)

Branky: Šedý, Lesonický, Mikule, Vyhnalík, asistence Brekke 2, Stromecký 2, Lesonický, Kozárek, Vyhnalík - Fiala 2, Kejda, Krčál, Vysloužil, Bednář, asistence Strnad 2, Pálka 2, Bauer, Kohút, Kejda, Krčál, vyloučení  6:2, využití  0:2, v oslabení 1:0, rozhodčí Pekárek, Martin Mejzlík, Marek Mejzlík, 90 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V bouřlivé atmosféře se odehrálo utkání mezi domácí HC Zastávka a hostujícím týmem TJ Náměšt n. O. Utkání probíhalo ve strhujícím tempu, více štěstí měli ale v první třetině hosté a třetinu vyhráli 2:1. Druhá třetina probíhala v nezměněném duchu. Hráči obou týmu nabídli divákům rychlý a pohledný hokej s množstvím šanci na obou stranách, nicméně hosté měli lepší mušku a po druhé třetině vedli 5:2. Když hosté využitím přesilové hry na začátku třetí třetiny odskočili domácím na 6:2, zdálo se být rozhodnuto. Domácí vsadili vše na jednu kartu a stáhli hru na dvě pětky. Tím si vytvořili velký tlak, kterému hosté odolávali, i když někdy s velkou dávkou štěstí. A také je podržel svými zákroky brankář  Bednář. Protože se domácím v této třetině podařilo skórovat jen dvakrát, odvezli si cenné vítězství hosté.

HC Spartak Velká Bíteš B - HHK Velké Meziříčí B 0:2 (0:1;0:1;0:0)

Branky Střecha Libor, Šoukal, asistence Kudláček, vyloučení 4:4, bez využití, navíc v čase 37:47 nařízeno proti hostům TS – neproměněno, a Barák (VM) 10 min OT za nesportovní chování, rozhodčí Sobotka, Nikola, Sibera, 27 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Utkání dvou níže postavených celků v tabulce nepřineslo příliš pohledný hokej, ale i tak nebylo o zajímavé situace nouze. Už po pár vteřinách využil hrubé chyby hostující obrany Škoda, ovšem jeho střelu s velkým štěstím vytěsnil hostující brankář nad břevno. Ovšem v šesté minutě zapomněla domácí obrana na úplně volného Střechu a ten se střelou k tyči nemýlil. Domácí pak měli několik šancí k vyrovnání, ovšem hostujícího brankáře překonat nedokázali. Druhá třetina začala dvěma přesilovými hrami hostů, zde se blýskl skvělými zákroky zase domácí brankář. Tři minutý před koncem se k možnému vyrovnání protlačil domácí Budín, byl však faulován a měl tak možnost z nařízeného třesného střílení srovnat. Těsně však minul pravý horní roh branky a hosté stále o jednu branku vedli. K tomu ještě v poslední minutě vystihl nepřesnou rozehrávku domácích Škoukal a neomylnou ranou do šibenice zvýšil náskok už na dvě branky. Třetí třetinu už si hosté víceméně pohlídali, pár šancí domácí sice měli, ale hostujícího Šťourače překonat nedokázali. Hosté si tak díky lepší produktivitě odváží všechny tři body.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Veverská Bítýška 6:3 (3:1;1:1;2:1)

Branky a Jan 2, Šimon, Bednář, Novák, Kintr, asistence Novák 2, Bednář 2, Svoboda Marek 2, Čejka, Jan - Sokolovskij, Vacek, Píša, asistence Jaroš, Krupička, Brza, vyloučení 3:12, navíc Dinga (VB) 10 minut OT za nesportovní chování, rozhodčí Dostál, Mejzlík, Kotrba, 200 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí Zubři chtěli v utkání potvrdit roli papírového favorita a udržet se v čele soutěže, což se jim bezezbytku povedlo. Domácí, i když v ne zcela kompletní sestavě, byli od úvodního vhazování aktivnější a šli si za svým cílem. Těžit mohli hlavně z výborných přesilovek, kdy Jan svou střelou od modré dvakrát nachytal hostujícího brankáře Dingu. To domácím dodalo ještě větší jistotu na hokejky a zásluhou důrazného Šimona zvýšili své vedení na 3:0. Za hosty těsně před koncem třetiny korigoval tečovanou ránou obránce Sokolovskij. Druhé dějství nepřineslo tolik branek, hrál se velice důrazný hokej, nicméně více ze hry měli domácí, i když hosté také dokázali domácím několikrát pěkně zamotat hlavy. Za domácí zvyšoval vedení Bednář, za hosty korigoval Píša. Ve třetí třetině se hrál, podobně jako v té druhé, urputný, tvrdý hokej. Hosté se však místo hře začali věnovat dlouhým a zbytečným diskusím s rozhodčími, což vyvrcholilo osobním trestem pro hostujícího brankáře Dingu a také dvěma šarvátkami v závěru utkání. Domácí ještě dokázali zásluhou Nováka a Kintra navýšit své vedení na konečných 6:3 a po zásluze si tak připsali další body a udrželi se v čele soutěže.