11. kolo KSM-V, 16.- 18. 12. 2016 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Zastávka 8:5 (2:2;2:2;4:1)

Branky: Ludvík 3, Šimon 2, Janda, Mráz, Novák, asistence Bednář 2, Svoboda 2, Kintr 2, Mráz, Novák, Mach - Fuchs 2, Stromecký, Šedý, Mikule, asistence Kozárek, Vyhnalík, Mikule, Stromecký, Fišer, vyloučení 4:7, rozhodčí Paur, Ryšavý, Mareček, 150 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Po dosavadních výsledcích vzájemných zápasů bylo jasné, že by fanoušci měli být svědky další atraktivní gólové přestřelky. Domácí nezachytili nástup do utkání a aktivní hosté toho bezezbytku využili, když po 10 minutách hry vedli o dvě branky, které vsítili Mikule a Šedý. Domácí Zubři se poté herně zvedli, nicméně i přes to byla větší aktivita na straně hostí. Zubrům se i přes to povedlo srovnat brankami Ludvíka a Jandy, kteří udeřili z ojedinělých akcí. Do druhé třetiny domácí nastoupili podobně jako do té první, a hosté dvěma slepenými brankami v rozmezí jedné minuty odskočili na 2:4. Ani to však domácí nepoložilo, Ludvík rozvlnil síťku za výborným brankářem hostí, a poté se prosadil důrazem na brankovišti Mráz. Po dvou třetinách byl tedy stav vyrovnaný 4:4. Divácky atraktivní a korektně odehrané utkání tak slibovalo zajímavé rozuzlení ve třetí třetině. A to také přišlo, nástup Zubrů do třetí třetiny byl pro hosty zdrcující, Zubři třemi slepenými brankami během čtyř minut odskočili na 7:4. V závěru pak za hosty mírně zdramatizoval Stromecký, ale Šimon svým druhým gólem definitivně utnul šance hostů na bodový zisk. Utkání se tradičně odehrávalo v příjemné hokejové atmosféře, kterou pomohli vytvořit i fanoušci hostů ze Zastávky.

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Veverská Bítýška 4:3 po samostatných nájezdech (1:2;1:0;1:1; samostatné nájezdy 1:0)

Branky Marek, Dočkal, Škoda, rozhodující nájezd Škoda, asistence Rozmahel T. 2, Budín, Burian, Dočkal, Marek - Němec, Vacek, Krupička, asistence Dudák, Němec, Watzke, Šoukal, vyloučení 8:4, využití 0:2, navíc Píša (Veverská Bítýška) 10 minut OT za nesportovní chování, rozhodčí Horký, Martin Mejzlík, Marek Mejzlík, 16 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

V sedmé minutě šli hosté do vedení, když v přesilové hře pět na tři dorazil volný kotouč do domácí branky Němec, který potrestal dva zbytečné fauly domácích. Poté se hra vyrovnala a i domácí měli několik slibných příležitostí k vyrovnání. Ale udeřili opět hosté, Vacek dorazil osamocený kotouč, který domácímu brankáři vypadl z výstroje a zastavil se na brankové čáře. Na rozdíl jedné branky snížil před koncem první třetiny domácí Marek, i ten skóroval z dorážky. Ve druhé třetině začali domácí získávat mírnou převahu, a dle pravidla nedáš - dostaneš, kdy hosté neproměnili velkou příležitost, vyrovnal z protiútoku domácí Dočkal. Třetí třetina už byla víceméně v režii domácích, kteří nepouštěli hosty do větších brankových příležitostí. Naopak využívali chyb hostujících hráčů a deset minut před koncem třetí třetiny dokonal obrat ve skóre Škoda. Několik velkých příležitostí domácí k navýšení skóre už nevyužili a tak se dvě minuty před koncem odehrála zápletka, kdy opět zbytečný faul domácích nabídl hostům příležitost k vyrovnání. Domácí dlouho odolávali, ovšem po dalším vyloučení za vyhozený puk přes hrazení, a po odvolání brankáře, se hostům v přesilové hře šest na tři podařilo půl minuty před koncem vyrovnat. O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy, rozhodla až šestá série, kdy bod navíc vystřelil pro domácí Škoda. Domácí tak slaví letošní druhé vítězství, sice ne za tři body, jak by si za aktivitu zasloužili, ale i výhra na nájezdy se počítá.

TJ Náměšť n. O - HHK Velké Meziříčí B 10:2 (3:0;3:1;4:1)

Branky Miroslav Bednář 2, Ošmera, Vysloužil 2, Kohút 2, Jirák, Kejda, Jiří Krčál, asistence Jirák 3, Bauer 3, Michal Sázavský 2, Miroslav Bednář 2, Kejda 2, Vysloužil 2, Růžička, Enrico Krčál - Malec, Střecha, asistence Tůma, Pokorný, vyloučení 3:3, rozhodčí Sibera, Polák, Mezlík, 80 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

V tomto kole přijelo na led letos rozjeté Náměště Velké Meziříčí B, které nyní sužuje velká marodka. Zápas začal ve vysokém tempu a hra byla nahoru dolů. Skóre v desáté minutě otevřel po asistencích Jiráka a Sázavského domácí Miroslav Bednář. V první třetině se Náměšti podařilo vstřelit ještě dvě branky, trefil se Ošmera a Vysloužil. Ve druhé třetině Náměšť pokračovala v nastoleném tempu, avšak na Velké Meziříčí hrající na dvě formace to bylo moc. Hostujícího brankáře se povedlo prostřelit domácímu Kohútovi, Jirákovi a opět Miroslavu Bednářovi. Hosté po trefě Malce alespoň snížili na 6:1. Dalo by se čekat, že třetí třetina se za tohoto stavu pouze dohraje, ale opak byl pravdou. Náměšť i nadále nepolevila a dál hrála pohledný hokej. Skóre třetí třetiny bylo 4:1 a celkově tedy 10:2. Na každé straně byli jen tři vyloučení a za zmínku stojí výkon obou brankářů - jak domácího Milana Máje, tak gólmana hostí Václava Šeby.