12. kolo KSM-V, 6.- 8. 1. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - HHK Velké Meziříčí B 7:1 (2:0;2:1;3:0)

Branky: Vyhnalík 2, Lesonický, Koblížek, Fišer, Šedý, Matal, asistence Šedý 3, Sedláček 2, Lesonický 2, Stromecký 2, Koblížek, Fiala, Gejdoš, Kliner - Vrána, asistence Jiří Kudláček, vyloučení 5:9, navíc Šedý (Z) - Kudláček M. (HHK) oba 10 minut OT, rozhodčí Sobotka, Mezlík, Roupec, 30 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

V prvním utkání v novém roce přivítal tým HC Zastávka celek HHK Velké Meziříčí B. První třetina patřila domácím, kteří přes velkou převahu využili jen dvě své šance a vyhráli první třetinu 2:0. Ve druhé třetině hosté hru vyrovnali, vypracovali si i několik šancí. Podařilo se jim snížit na 2:1, ale domácí opět zabrali a dvěma brankami odskočili na 4:1 a s tímto výsledkem skončila druhá třetina. Třetí třetina byla bojovná, hosté přitvrdili hru, ale domácí se nenechali rozhodit. Přidali další tři branky a zaslouženě zvítězili.

HC Veverská Bítýška - TJ Náměšť n. O 0:4 (0:3;0:1;0:0)

Branky: Bauer, Strnad, Vysloužil, Sklenák, asistence Vysloužil 2, Strnad 2, Kejda 2, Špaček, rozhodčí Sibera, Mezlík, Marek, Vyloučení 6:4, navíc Jaroš a Píša (VB) 10 minut OT, 35 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Hosté zahájili velice aktivně a hned v první minutě i skórovali. Jejich převahu v úvodní části hry nenarušila ani dvojnásobná přesilovka domácích. Naopak, když se čtvrtý hráč vracel z trestné lavice, dostal přihrávku do brejku a zvýšil na 0:2 a ihned po návratu pátého hostujícího borce do hry přišla další povedená střela a o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto.  Domácí se potom ve zbylých čtyřiceti minutách snažili něco s výsledkem udělat, ale když už se jim podařilo vyprodukovat nějakou šanci, tak spolehlivě zasáhl soupeřův brankář nebo zakročili bránící spoluhráči. Náměštští tak dovedli utkání k jasnému a naprosto zaslouženému vítězství. Bojovnost a nasazení domácích totiž tentokrát nemohly stačit.

BK Zubři Bystřice n. P. - HC Spartak Velká Bíteš B 11:5 (3:3;6:0;2:2)

Branky a asistence: Mráz 3, Novák 3, Ludvík 2, Šimon, Jan, Bednář, asistence Mráz 2, Kintr 2, Jan 2, Ludvík 2, Musil, Novák, Šimon, Svoboda - Škoda 4, Michal Komínek, asistence Marek 3, Komínek David, Dočkal, Budín, vyloučení 8:8, rozhodčí Homola, Berger, Krásný, 180 diváků, hráno na ZS V Bystřici nad Pernštejnem.

Domácí byli před utkáním jednoznačným favoritem, nicméně úvod tomu rozhodně neodpovídal. Hra obou celků byla vlažná, hrálo se v pomalejším tempu. Skóre otevřel hostující Škoda, domácí během minuty však brankami Ludvíka a Mráze otočili skóre ve svůj prospěch. Hra byla vyrovnaná, i když moc kvality nenabídla, jako by se na obou týmech podepsala dlouhá zápasová pauza. Vedení domácích navýšil na 3:1 Novák a zdálo se, že je rozhodnuto. Hosté však kontrovali brankou opět z hole Škody. O minutu později dal o sobě zkušený matador Novák znovu vědět krásnou individuální akcí a svojí třetí brankou vyrovnal, po první přestávce na tabuli bylo skóre 3:3. Do druhé třetiny domácí Zubři vlétli jako uragán, a již po dvaceti vteřinách hry vrátil domácím vedení aktivní Bednář. To domácí nakoplo, Mráz a Novák dvěma dalšími trefami zkompletovali hattrick, svoji druhou branku v utkání přidal Ludvík. Ve druhé třetině domácí hosty naprosto přejeli. Ve třetí třetině se utkání prakticky již dohrávalo, za zmínku stojí čtvrtá branka hostujícího Jiřího Škody.