13. kolo KSM-V, 13.- 15. 1. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Spartak Velká Bíteš B - HC Zastávka 6:7 po samostatných nájezdech (1:2;4:2;1:2)

Samostatné nájezdy 0:1, branky: Dočkal 2, Budín, David Komínek, Rozmahel, Škoda, asistence Budín 2, Michal Komínek, Škoda - Mikule 2, Stromecký 2, Koblížek, Vyhnalík, rozhodující nájezd Stromecký, asistence Kliner 2, Brekke, Lesonický, Šedý, vyloučení 5:5, využití 2:2, rozhodčí Dvořák, Fiksa, Berger, 36 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

V první polovině první třetiny byli lepší domácí, kteří více bruslili a dostávali nepřesně hrající hosty pod tlak. Zaslouženě tak vstřelili v přesilové hře první branku. Od poloviny ale hosté zpřesnili hru, a i když trošku šťastně, podařilo se jim vyrovnat - z úhlu se trefil Mikule. Obrat první třetiny dokonal z přesilové hry hostující Stromecký a tak po první třetině hosté o jednu branku vedli. Ve druhé třetině se domácím podařilo vyrovnat, ovšem vedení si vzápětí vzali hosté zpět, podruhé se trefil Stromecký. Přestřelka a vcelku líbivý hokej pokračoval a domácí opět dorovnali, když se podruhé trefil domácí Dočkal. Velkou chybou hostujícího brankáře se domácí dostali do dvoubrankového vedení, ale hosté opět přidali a do konce druhé třetiny snížili. Třetí třetina začala velkým náporem hostů, ojedinělou šancí ale udeřili domácí, kdy individuální akci zakončil v posledních zápasech skvěle střílející Škoda. Hosté vrhli všechny síly do útoku a odměnou bylo snížení na rozdíl jediné branky. A když už domácí hubený náskok doslova zuby nehty bránili, dokonalou souhrou srovnal skóre hostující Koblížek. V dodatečných nájezdech dlouho drželi brankáři neprůstřelnost, o bodu navíc rozhodl až v šesté sérii hostující Stromecký. V pohledném utkání plné branek a brankových příležitostí si vítězství za dva body odvezli hosté.

TJ Náměšť n. O. - BK Zubři Bystřice n. P. 6:4 (0:1;3:2;3:1)

Branky: Kejda 2, Jirák, Bulička, Vysloužil, asistence Kejda 2, Vysloužil 2, Jiří Krčál, Špaček, Miroslav Bednář, Doležal, Strnad, Bauer, Tóth – Novák 2, Mráz, Kintr, - Daniel Bednář 2, Jan, Mráz, Ludvík, Mach, vyloučení 4:5, navíc Čejka (Bystřice) 5 minut + OT do konce utkání, rozhodčí Pekárek, Mezlík, Mejzlík, 190 diváků, hráno na ZS v Náměšti nad Oslavou.

Utkání dvou mužstev, hrajících o první místo v tabulce se o 15 minut opozdilo kvůli poruše autobusu. Začalo se svižně a oba týmy vědomi si důležitosti tohoto utkání dávaly do hry maximum. Domácí vyslali na hostujícího brankáře více střel, avšak většina bohužel byla mimo. V 11. minutě měl obrovskou šanci domácí Tóth, když jel sám na branku hostí, avšak neproměnil. Vzápětí se role otočila a na domácího brankáře jel hráč hostí Zdeněk Mráz, který se nemýlil. Hosté se dostávali do přečíslení a zásluhou především Mráze a Nováka bylo vždy před brankou rušno. Domácí se snažili, ale nic jim nevycházelo. Když už se zdálo, že mohou skórovat, jejich snažení ztroskotalo na brankáři Benovi. Nástupem druhé třetiny se domácí snažili zvrátit skóre ve svůj prospěch, ale obraz hry se neměnil. Hosté šli zarputile do každého souboje a jejich styl hry se jim vyplatil, když ve 25. minutě skóroval Lukáš Novák. Když po chybě domácích hosté odskočili na rozdíl tří branek, zdálo se být vymalováno. Ve třetí třetině se však náměšťští snažili výsledek i nadále zvrátit ve svůj prospěch. Pomohl jim k tomu faul hostujícího hráče Čejky, který dal po menší potyčce domácímu Fialovi hlavičku. Rozhodčí tento faul ocenili trestem 5 + do konce utkání. To byl impuls pro domácí a než se hosté vzpamatovali, domácí během dvou minut srovnali brankami Martina Kejdy, Davida Jiráka a Pavla Buličky. Od této chvíle měli domácí navrch, ale hosté jim nedali nic zadarmo. Ve 44. minutě šli domácí do vedení po brance Radka Vysloužila a v 56. minutě brankou Petera Tótha, který se tentokrát už nemýlil, odskočili na rozdíl dvou branek. Hosté však v 58. minutě snížili a s vidinou vyrovnání se tlačili před domácího brankáře Milana Máje. V 59. minutě však domácí Kejda ukončil dohady a svým druhým gólem pojistil domácím vítězství. Hrálo se před výbornou diváckou kulisou, fanoušci hostů, kteří tradičně přijeli v nemalém počtu, byli slyšet a taktéž domácí fanoušci se nenechali zahanbit a s výsledkem utkání odcházeli spokojeni. Hrál se hokej, který naplnil očekávání a byl do posledních minut napínavý.

HHK Velké Meziříčí B - HC Veverská Bítýška 1:5 (1:1;0:1;0:3)

Branky: Martin Burian, asistence Vrána, Štěpánek – Dudák 2, Jaroš, Brza, Hakl, asistence Píša 2, Žofka 2, Hrbáček, Jaroš, vyloučení 7:4, navíc Šoukal (Bítýška) TH za nesportovní chování a trestné střílení proti Bítýšce za hákování (neproměněno), využití 1:1, v oslabení 0:0, střely 28:36, rozhodčí Sobotka, Kotrba, Erat, 34 diváků, hráno na ZS ve Velkém Meziříčí.

Nejzajímavější částí první třetiny byl až její závěr. Nejprve v 18. minutě potrestal hostující Jaroš vyloučení domácího hráče. Ještě v téže minutě neudržel svoje nervy Šoukal z Bítýšky a za urážky hlavního rozhodčího dostal trest ve hře. A díky němu bylo minutu před koncem vyrovnáno. Postaral se o to Martin Burian po asistencích Vrány a Štěpánka. Znovu do vedení dostal hosty ve 24. minutě Brza a byla to jediná přesná trefa prostřední části. Snahy obou týmu po vstřelení gólů končily na pozorných brankářích Svobodovi a Dingovi. Domácím hokejistům nepomohlo ani trestné střílení za hákování, které ve 38. minutě neproměnili. Na začátku poslední třetiny dává pro Bítýšku gól jistoty Dudák. Hráči béčka HHK poté vytvořili jakýsi tlak v útočném pásmu, ale z jejich šancí nezůstala proměněná ani jedna. Jejich soupeř se úspěšně bránil a čekal na chyby v rozehrávce domácích. Ty nakonec vedly ještě ke dvěma trefám hostů. Na konečných 1:5 upravili Hakl a Dudák.