14. kolo KSM-V, 20.- 22. 1. 2017 - sezóna 2016 / 2017

Zpět

HC Zastávka - HC Veverská Bítýška 6:4 (0:1;3:0;3:3)

Branky Kozárek 2, Gejdoš, Stromecký, Fišer, Koblížek, asistence Vyhnalík 2, Sedláček 2, Lesonický, Mikule, Brekke, Kozárek, Stromecký, Fiala - Hakl, Dudák, Jaroš, Krupička, asistence Píša 2, Hajný 2, Slanina, Žofka, vyloučení 8:7¨, navíc  Lesonický 5 minut + 20 minut OK, Brekke (oba Zastávka) 10 minut OT, využití 1:1, rozhodčí Sibera, Marek, Ryšavý, 50 diváků, hráno na ZS v Rosicích.

První třetina utkání patřila domácím. Měli převahu, ale díky své střelecké nemohoucnosti a výbornému Dingovi v brance hostů, své šance neproměnili. A tak když v 17. minutě krásně vysunul Žofka najetého Hakla a ten prostřelil Vybírala v brance domácích, vyhráli hosté třetinu 0:1. Na začátku druhé třetiny po chybě hostující obrany vyrovnal Kozárek. Domácí pokračo-vali v náporu a po přihrávce Lesonického zpoza branky je poslal do vedení Gejdoš. V závěru třetiny se krásně uvolnil Stromecký a upravil stav po druhé třetině na 3:1. Ve třetí třetině domácí zvýšili svůj náskok po brankách Kozárka a Fišera na 5:1. A to ještě Mikule neproměnil trestné střílení. Hosté poté využili přesilovku a Dudák snížil na 5:2, domácí oplatili stejnou minci a využitou přesilovkou odskočili opět o čtyři branky. Branku vstřelil Koblížek. Závěr poněkud zkomplikovali rozhodčí, když poslali protestujícího Lesonického po neodpískaném faulu na svou osobu do sprch. Vzápětí dostal 10 minut OT i Brekke a hosté využili nekon-centrovanost domácích. V 58. minutě během dvaceti vteřin brankami Jaroše a Krupičky snížili na konečných 6:4. Nic více už jim domácí nedovolili.

BK Zubři Bystřice n. P. - HHK Velké Meziříčí B 7:3(1:0;1:1;5:2)

Branky Mráz 3, Novák 2, Bednář, Ludvík, asistence Marek Svoboda 2, Jan, Gracias, Ludvík, Musil, Bednář -Štěpánek 2, Tůma, asistence Tichý, vyloučení 5:8, rozhodčí Suchý, Čurilla, Havelka, 150 diváků, hráno na ZS v Bystřici nad Pernštejnem.

Utkání, které pro domácí bylo po minulé prohře v Náměšti, důležité, aby neztratili kontakt se špicí tabulky, začalo vlažně, jak kdyby se ani jednomu týmu nechtělo. Poté přece jenom domácí zvýšili obrátky a začaly přicházet šance. Ovšem byl to festival neproměněných tutovek domácích, korunovaný šancí domácího kapitána Nováka, který netrefil zívající prázdnou svatyni. Pak přece jenom nabil Mrázovi Marek Svoboda a domácí střelec procedil za gólmana Šebu – a bylo to 1:0. Tak skončila i první vlažná třetina. Domácí po přestávce začali líp kombinovat a bruslit, hnaní výborným Zubřím kotlem a v 25. minutě po krásně kolmici od Jana ujel hostující obraně Novák a hezkou střelou nad vyrážečkou zvýšil na 2:0. Utkání pokračovalo ve stejném duchu, ale hostující gólman držel hosty v utkání. Domácí dobývali meziříčskou obranu, ale ta odolávala a tak přišel trest, kdy z ojedinělého protiútoku nekompromisní střelou snížil Tůma. Pak měli Zubři několik přesilovek, ale nedařilo se jim a souhra vázla. Po druhé třetině byl stav nakonec jen 2:1. Zubři po přestávce nechtěli nechat nic náhodě a do soupeře se zakousli a utkání chtěli zlomit na svou stranu. Domácí druhá pětka předvedla zámek a kolotoč a po závaru střelou do šibenice Novák zvýšil na 3:1 a tím vymetl pověstného pavouka z branky. O minutu déle zvýšil Mráz po přihrávce Bednáře na 4:1 a to hosty definitivně zlomilo. O další minutu po důrazu v brankovišti zvyšoval Ludvík na 5:1 a hosté rezignovali. Na 6:1 po krásné kombinaci se Svobodou završil Mráz svůj hattrick. Až potom hosté kosmeticky upravili skóre dvěma góly Štěpánka, ale poslední slovo měli zase Zubři, konkrétně Bednář, který nachytal jinak vynikajícího brankáře Šebu. Domácí si připsali zasloužené 3 body a pokračují v souboji o první místo s Náměští.

HC Spartak Velká Bíteš B - TJ Náměšť n. O. 0:6 (0:1;0:2;0:3)

Branky Miloslav Bednář 2 (první z nich z trestného střílení), Doležal, Kejda, Strnad, Vysloužil, asistence: Miloslav Bednář 3, Bulička, Strnad, vyloučení 10:6, využití 0:2, navíc v čase 13:40 nařízeno proti domácích trestné střílení, proměnil Bednář Miloslav rozhodčí Sibera, Nikola, Rapec, 50 diváků, hráno na ZS ve Velké Bíteši.

Zápas začali favorizovaní hosté opatrně a díky dobře bruslícím domácím si příliš šancí v první třetině ani nevypracovali. Až v druhé polovině třetiny se za obranu dostal po rychlé přihrávce Miloslav Bednář, kterého domácí zastavili jen za pomocí faulu. Nařízené trestné střílení s jistotou proměnil a hosté se tak dostali do těsného vedení. Na začátku druhé třetiny měli hosté jednu z mnoha přesilových her, které jim domácí až příliš lehce svou nedisciplinovaností přímo darovali. A zrovna tuto se jim se štěstím podařilo poměnit a získali tak klid pro svoji hru. Třetí branku vstřelili hosté po šikovné orientaci v brankovém prostoru, kdy Kejda jako jediný dokázal skákavý kotouč zkrotit a umístit do odkryté branky. Třetí třetina už tak byla odehrána spíše z povinnosti, hosté s přehledem kontrolovali hru a čekali na vhodné příležitosti ke vstřelení další branky. Domácí se hnali alespoň ke vstřelení té jediné čestné branky, ale hostující Sázavský prostě žádnou ze střel domácích za svá záda nepustil, a že těch šancí bylo v podání domácích alespoň na dva zápasy. Hosté tak v poklidu přidali ve třetí třetině ještě tři branky a zaslouženě si odvezli všechny body za jednoznačné vítězství.